Bundesliga - preview 2. kola

31.08.2012, 08:37, aktualizováno 02.09.2012, 09:47
Previews
V Německu se dnes v rámci nedělního programu druhého kola mohou těšit na várku pouhých dvou duelů. O to pikantnější by ale měly být. Dolnosaskou bitvu obstarají mužstva Wolsfburgu a Hannoveru, přičemž jako hlavní chod dále poslouží klání Bayernu se Stuttgartem...
VfL Wolfsburg - Hannover 96  (neděle 15:30)
Už bez Petra Jiráčka na soupisce podnikne Wolfsburg druhý krok na cestě za pohárovým umístěním. Do Volkswagen Areny zavítá čerstvý účastník skupinové fáze Evropské ligy z Hannoveru a diváci se mohou těšit na ostré souboje v rámci menšího dolnosaského derby.

Od 15. září 2006 duely Wolfsburgu s Hannoverem tradičně zvládají domácí; a když už se dvakrát dělala výjimka, vždy jedině kvůli Vlkům. Favorit je tedy nasnadě. Třeba i proto, že Magathovy ovečky na úvod naplno zvládly těžký výjezd do Stuttgartu, zatímco hannoverští ztratili doma se Schalke.

Také hosté se ale mají k čemu upínat, minimálně v ofenzívě totiž pouští hrůzu. Své by o tom mohl vyprávět polský Slask Wroclaw, kterému dolnosaský celek ve dvou zápasech Evropské ligy nasázel neskutečných 10 branek; ale i muži z Gelsenkirchenu, ti od něj inkasovali pro změnu dvakrát.

Kromě Jiráčka se dnešní duel netýká také řady dalších hráčů, které jsme byli zvyklí v nedávné době vídat v sestavě Vlků. České fanoušky stále mrzí těžké zranění Pilaře (přetrhané křížové vazy má i Helmes), Íránci už pro změnu nebudou moci dál fandit Dejagahovi, jenž se poroučel do Fulhamu, a Japonci záložníku Hasebemu, s nímž se v šestém největším německém městě dále nepočítá. Podobný osud přitom nejspíš potkal i další hráče jako Madlunga, Kyrgiakose, Felipeho či Caleho, kteří scházejí v nominaci.

Na opačné straně barikády se budou muset obejít bez dvou členů širšího kádru A-týmu. Loni důležitý střelec Mame Diouf se stejně jako mladík Schünemann stále zotavuje ze zranění kotníku.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Fagner, Naldo, Pogatetz, Rodriguez - Knoche, M. Schäfer - Diego - Vieirinha, Dost, Olić
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Felipe, Eggimann, Pander - Andreasen, da Silva Pinto - Stindl, Schmiedebach - Schlaudraff, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.60 - 3.75
více informací
Bayern Mnichov - VfB Stuttgart  (neděle 17:30)
Po jednoznačném vítězství na půdě nováčka z Fürthu čeká bavorský Bayern papírově náročnější soupeř v podobě VfB. Ten si navíc bude chtít spravit chuť z nevyvedeného vstupu do ligové soutěže - na vlastním stadionu podlehli Švábi před týdnem Wolfsburgu. Statistika však pro hosty nezní příliš povzbudivě: Bavoři ovládli posledních šest vzájemných soutěžních utkání (čtyřikrát v lize, dvakrát v poháru).

Poté, co se oba celky obeznámily s losem evropských pohárových soutěží, se jejich pozornost hned zkoncentrovala na nedělní vzájemnou konfrontaci. Bayern prožil velmi perný týden, když se jemu vedení podařilo vyjednat příchod španělského záložníka Martíneze. Tento transfer byl rozebírán a hodnocen na všech možných sportovních fórech v zemi, uvnitř klubu však nejvíce. "Já bych byl mnohem raději, kdybychom se více bavili o Stuttgartu," řekl otevřeně brankář Neuer, vyhlížejíc první představení v novém ročníku v Allianz-Aréně, jejíž kapacita se navíc navýšila pro 71 tisíc diváků.

V neděli se tak může VfB představit před návštěvou, jakou mnichovský fotbalový stánek nepamatuje. Z řad domácího týmu si atmosféru nebude moci přímo na trávníku vychutnat Mario Gómez, jehož limituje poraněný kotník. Dále je nutné zmínit absenci Alaby - mladého Rakušana nepustí do hry únavová zlomenina. Do kádru se naopak vracejí uzdravení Daniel van Buyten s Rafinhou.

FCB by rád navázal tam, kde před týdnem skončil ve Fürthu: Sebrat tři body, přičemž vycházet z výborně zajištěné defenzívy. Avšak současně jsou si Bavoři vědomi, že Stuttgart představuje jiný kalibr než vyjukaný Fürth. "Rádi bychom na začátku sezóny vytvořili úspěšnou zápasovou sérii. Teď nás ale čeká nebezpečné mužstvo, které když má den, dokáže porazit kohokoliv z ligové tabulky," dodal varovně Neuer a Philipp Lahm zmínil fakt, že nedělní soupeř je rozehrán z úspěšně zvládnutého předkola Evropské ligy. Koneckonců, skalp moskevského Dynama dokládá kvalitu Švábů.

VfB cestuje do Mnichova s vědomím, že Bayern posledních deset domácích ligových klání neprohrál (z toho hned devětkrát odešel jako vítěz) a Bruno Labbadia coby trenér doposud nevyzrál na protřelého stratéga Heynckese (dodnes s ním pětkrát prohrál a jednou remizoval). Dosažení základní fáze Evropské ligy však dává württemberskému celku křídla. Proto se v týmu k nedělnímu utkání vzhlíží i s jistou dávkou optimismu. "Máme připravený určitý herní koncept, a když vše splníme, pak máme dobrou šanci si něco z Mnichova odvézt," burcoval William Kvist.

Po personální stránce se bude muset Labbadia obejít pouze bez služeb Zdravka Kuzmanoviče, jehož sužuje svalové zranění. Ve fázi rehabilitace je dále Daniel Didavi.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Can - Luiz Gustavo, Kroos - Robben, T. Müller, Ribéry - Mandžukič
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Hoogland, Tasci, Maza, Boka - Kvist, Gentner - Harnik, Hajnal, Okazaki - Ibiševič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Hoffenheim vstupuje do letošní sezóny s vysokými ambicemi, jež se prozatím nepodařilo naplnit, to se koncernový celek pokusí napravit proti Eintrachtu. Sebevědomý nováček ovšem nebude pro TSG snadným soustem, což okusil minulý víkend Bayer.

Markus Babbel dostal během letní přestávky takřka všechny, na koho si ukázal, a tak jsou po něm pochopitelně požadovány odpovídající výsledky - zejména všem dobře známý mecenáš Hoffenheimu Dietmar Hopp je ve svých plánech neústupný a stále chce dotáhnout vesnické mužstvo do pohárové Evropy. Úspěch se na úvod sezóny ovšem nedostavil a celý tým se tak hned od začátku dostává pod tlak.

Ten ještě zesílil před blížícím se domácím duelem proti Frankfurtu, tedy čerstvě postupujícímu týmu, avšak jinak dlouholeté stálici 1. Bundesligy. "Frankfurt je tým, který hraje velmi ofenzivně a je nebezpečný jak ze hry, tak neméně ze standardních situací. Ostatně své přednosti dokonale odkryl proti Leverkusenu," konstatoval bývalý asistent Armina Veha a jeho pozdější nástupce ve Stuttgartu.

Rovněž Orli prošli razantní odměnou a z jednoho z nejstarších kádrů druhé nejvyšší soutěže (průměr 27,1 roků) se po postupu o patro výš stal rázem benjamínek (průměr 24,8 roků). Dravé mládí je pochopitelně hladové po úspěchu, čehož jsme se mohli na vlastní oči dočkat před týdnem proti Werkself, kde Eintracht nepůsobil bázlivým dojmem a dokonce po změně stran urval veledůležité tři body.

Fotbalové město tak rázem ovládla husí kůži vyrážející euforie a frankfurtští hráči se tak mohou opět spolehnout na svého největšího pomocníka - diváky. "Přestože se na stadion mohlo dostat pouze 27 tisíc diváku, tak byla fantastická atmosféra," pochválil Veh, avšak zároveň krotí bezbřehý optimismus. "Proti Gladbachu můžete prohrát, TSG ale hlavně ve druhém dějství ukázalo svou sílu," varuje zkušený lodivod, který se může stejně jako domácí těšit z pevného zdraví svých oveček.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Wiese - Beck, Delpierre, Compper, Johnson - Weis, Rudy - Vukčević, Volland, Roberto Firmino - Derdiyok
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Anderson, Oczipka - Rode, Schwegler - Aigner, Meier, Inui - Occéan
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.30 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Norimberk - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
První zářijový den zavítá německá nejvyšší soutěž také na EasyCredit Stadion do Norimberku, kde na domácí mužstvo čeká obhájce titulu z Dortmundu. Nabuzení Frankové se budou chtít po výhře na HSV ukázat také před vlastními fanoušky.

Ostatně něco podobného už se der Clubu povedlo během přípravy, kdy v rámci rozlučky klubové legendy Marka Mintála (druhé v pořadí) Borussii zaskočil a nakonec si na své konto připsal vysokou výhru 4:2 (mezi střelce se mimo jiné zapsal loučící Mintál). Tehdy však BVB chybělo kvantum důležitých hráčů, kteří měli díky mistrovství Evropy prodlouženou dovolenou, a tak tento zápas nelze brát jako bernou minci.

"Očekáváme naprosto odlišného protivníka, než jaký proti nám stál v přípravě. Ale člověk musí cítit šanci na vítězství v každém utkání," nestahuje kalhoty předčasně kouč Dieter Hecking. "V klubu je pozitivní atmosféra, které bychom chtěli využít," doplnil bývalý lodivod Lübecku, Aachenu nebo Hannoveru. Statistika ale mluví jasnou řečí a franský celek doma čeká na výhru proti BVB už takřka pět let (!).

Stejně jako FCN v Hamburku, také Borussia má za sebou úspěšný vstup do nové sezóny, avšak zápas proti Werderu nebyl rozhodně tak jednoznačný, jak by si možná někdo mohl na první pohled myslet a těsná výhra 2:1 tak musí být ve Vestfálsku brána všemi deseti. I přes mnohé nedostatky však žlutočerný tábor vykročil pravou nohou a před blížící se reprezentační přestávkou by jistě rád pokračoval na vítězné vlně.

Dortmund však v minulých dnech nezaměstnávaly pouze myšlenky na utkání s Norimberkem, respektive na předešlý zápas s Brémami, ale nemalý zájem byl přiřknut také k losu milionářské Ligy mistrů. "FCN je dominantním tématem tohoto týdne," neustále opakoval Jürgen Klopp a budoucí soupeře v podobě Realu Madrid, Manchesteru City a nizozemského Ajaxu pro tuto chvíli upozadil.

Oliver Kirch se hned při své premiéře za Borussen zranil a s poraněným stehenním svalem si bude muset nějaký čas pobýt na marodce. Jeho místo tak opět zaujme dortmundská stálice na pravém kraji obrané čtveřice Lukasz Piszczek. Na druhé straně je nejistý start nachlazeného Frantze, jehož místo by případně zaujal Gebhart. Dlouhodobě pak zůstávají mimo Hloušek a Mendler.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Nilsson, Klose, Pinola - Simons, Balitsch - Frantz, Kiyotake, Esswein - Pekhart
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Blaszczykowski, Reus, Großkreutz - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.75 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - Hamburger SV  (sobota 15:30)
V rámci prvního letošního "Nordderby" se budou kluby z obou přístavních měst pokoušet udusit již v zárodku případnou krizi, která v obou táborech doutná po nevydařeném prvním kole. Zatímco však domácí Werder na startu nového ročníku nechal dle očekávání všechny body na půdě favorizovaného Dortmundu, podlehli Rothosen před zraky vlastních fanoušků Norimberku.

Týmu od řeky Vezery nedělalo problém rychle se oklepat z porážky s BVB. Ambice soupeře se pohybují přece jen o nějaké to patro výše, a tak si trenér Schaaf z prvního ligového zápasu příliš velkou hlavu dělat nemusel. Svou pozornost hned upnul k duelu s Hamburkem: "Právě nyní máme možnost dokázat své kvality. Proti Hamburku to byly vždy velmi zajímavé zápasy, v nichž obě mužstva odevzdávala vše. A to očekávám i tentokrát," uvedl Schaaf. V táboře Brém je navíc důvod k mírnému optimismu, v předešlé sezóně totiž rozhodl Werder obě severská derby s HSV pro sebe (2:0, 3:1). Pachuť tedy spíše zůstává po pohárovém selhání v duelu s Preußenem Münster.

To situace v hamburském sportovním klubu by nyní jen těžko mohla být chmurnější. Po vůbec nejhorší sezóně v historii HSV (15. místo) se nevyvedl ani vstup do sezóny nové. Neslavné vyřazení z německého poháru a nevydařený bundesligový start napovídají, že letošní ročník nemusí být o moc veselejší. Balzámem na duši každého fanouška Rothosen jsou tak příchody nových posil: Badelje, Jiráčka a zejména navrátilce van der Vaarta, který přestoupil zpět do hansovního města za 13 milionů eur. To však nic nemění na skutečnosti, že navzdory sto pětadvacetiletému výročí založení klubu nemá severoněmecké velkoměsto příliš důvodů k oslavám. Mnozí, s legendární ikonou klubu Uwem Seelerem v čele, tak bijí na poplach.

Náladu kolem HSV koneckonců podtrhují slova samotného Seelera: "To, co jsem viděl proti Norimberku, bylo snad ještě horší než v předešlé sezóně." Frankové přitom v přístavním městě do té doby nevyhráli dobrých dvacet let. Stejně jako sobotní soupeř ztroskotali i Finkovi svěřenci v rámci německého poháru na třetiligovém klubu - katem byli v tomto případě borci z Karlsruhe. Mnoho expertů tak Hamburku předpovídá nelehké měsíce.

Pro zápas v Brémách hodlá trenér Fink učinit změny v základní sestavě. A to hezky z gruntu - naplánováno má hned pět nových jmen pro zahajovací jedenáctku plus další dvě rošády v rozestavení. Do hry zřejmě zasáhnou i oba nejčerstvější přírůstky Milan Badelj a Petr Jiráček, kteří již ve středu absolvovali svůj první trénink v novém dresu. "Oba dva zanechali skvělý dojem. Jsou to hráči, kteří dávají hře impuls a získávají balony," pěl na adresu Chorvata a Čecha chválu Fink. Ze známějších jmen v sobotu do hry nezasáhnou Kačar a Rincón.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Gebre Selassie, Prödl, Sokratis, Schmitz - Fritz - Arnautovič, de Bruyne, Hunt, Elia - Petersen
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Bruma, Westermann, Mancienne, Aogo - Jiráček, Badelj - Son, Iličevič, Jansen - Rudněvs
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.75 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Leverkusen má po úvodním nevydařeném představení ve Frankfurtu co napravovat a před domácími fanoušky nezbývá ambiciózní Werkself nic jiného než naplno bodovat. Do opozice se staví Freiburg, jenž se naposledy v BayAreně opíjel vítěznými pocity.

Farmaceutický celek se po loňském (už tradičním) ústupu ze slávy, jež symbolizovalo až konečné páté místo (na druhé straně vykompenzované postupem do osmifinále Ligy mistrů), chce opět probojovat do Champions League. Hned první krok ovšem svěřencům trenérského dua Hyypiä - Lewandowski nevyšel a na půdě staronového bundesligisty Eintrachtu Frankfurt prohrál po nadějném úvodu těsně 2:1.

Prostorů pro zlepšení by se na domácí straně našlo hned několik, ale těmi hlavními (ostatně jako v minulé sezóně) se stávají mezery v defenzivě a chabá produktivita. Ostatně kdyby utkání skončilo výsledkem 4:4, nikdo by nemohl nic namítat. "Během týdne jsme s porážkou pracovali a jasně jsme si určili věci, které nefungují. Nebylo to tak, že by hráči nechtěli," podotkl týmový manažer Sami Hyypiä.

Bádenské mužstvo dokázalo pod vedením nového kouče Christiana Streicha během jarní části takřka nemožné a z největšího aspiranta na sestup se stalo rázem velké překvapení, jež sezónu nakonec dohrálo na skvělé 12. příčce (!). Razantní příliv bodů znamenala zejména desetizápasová série bez porážky, kde se mimo jiné nacházelo už zmíněné utkání na hřišti Bayeru, tehdy ještě vedeného Robinem Duttem.

Tento trend by měl pokračovat i po letní pauze, což jasně dokázalo utkání v Mainzu, kde každý celek tahal po jeden poločas za delší konec a výsledkem tak nemohlo být nic jiného než dělba bodů. "Nyní před námi stojí další velká výzva," uvedl k blížícímu se utkání hostující kormidelník, jemuž budou scházet zranění Daniel Caligiuri a Jan Rosenthal. Bayer nemůže stále počítat s dvojicí Augusto - Sam.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Carvajal, Wollscheid, M. Friedrich, Kadlec - L. Bender, Reinartz, Rolfes - Schürrle, Bellarabi - Kießling
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Ginter, Diagne, Sorg - Makiadi, Schuster - Schmid, Putsila - M. Kruse, Guédé
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.00 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Sobotní odpolední menu si pro nás mimo jiného nachystalo utkání v Geslenkirchenu, kam své stopy namíří vyjma domácího týmu také Augsburg. Obě strany budou mít společný cíl - poprvé naplno bodovat!

To už nemůže být náhoda. Königsblauen nedokázali ani napotřetí za poslední tři roky úspěšně odstartovat, malý krůček správným směrem je však přece jen znám, když po dvou porážkách přišla alespoň remíza na hřišti Hannoveru. Ani po té však nemůže u hornického mužstva panovat spokojenost. Stevensovy ovečky sice dokázaly otočit nepříznivý průběh, nakonec ale střídající Nikci srovnal na 2:2.

Náprava má být na programu před zaplněnou Veltins Arenou, jež takřka po čtyřměsíční abstinenci uvidí bundesligovou podívanou a to nejlépe s vítězným koncem pro domácí hrdiny, které čeká nepříjemný Augsburg. "Tým se nemůže dočkat," vyhlásil Stevens a zároveň důrazně varoval před podceněním. "To by byla katastrofa. Máme k soupeři velký respekt, ale pokud se nám podaří spojit síly s fanoušky, máme velkou šanci na výhru," je si vědom holandský odborník, jenž může počítat se všemi hráči.

Souboj loňského nováčka s tím letošním v podání düsseldorfské Fortuny nevyzněl pro celek z města loutkového divadla zrovna dvakrát přívětivě a FCA musel sklonit hlavu. Svěřenci Markuse Weinzierla sice měli po většinu utkání herně navrch a drželi osud utkání ve svých rukou, potom však střídající Dani Schahin dvěma zásahy otočil kormidlo na stranu F95.

Bývalý lodivod Jahnu Regensburg se tak se svými podřízenými pokusí zaskočit Schalke, které si proti bavorskému celku a posledních pět zápasů globálně drží veskrze pozitivní bilanci. "Jsme outsidery, ale přesto nechceme odjíždět s prázdnou," řekl mladý kouč. "Pokusíme se tento úkol splnit, je však samozřejmé, že si budeme muset sáhnout na své limity," dodal Weinzierl, jemuž bude chybět Bah, Callsen-Bracker a Mölders.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Uchida, K. Papadopoulos, Höwedes, Fuchs - J. Jones, Neustädter - Farfán, Holtby, Draxler - Huntelaar
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Verhaegh, Sankoh, S. Langkamp, Ostrzolek - Baier, Ottl - Musona, Morávek, Sio - Bancé
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.33 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Düsseldorf - Borussia Mönchengladbach  (sobota 18:30)
Prestižní konfrontace v Severním Porýní mezi Fortunou a Borussií M'gladbach v Bundeslize. Na něco takového příznivci obou celků čekali dost dlouho. A pro Fortunu je to navíc první domácí zápas v nejvyšší německé soutěži od 31. května 1997, její fanoušci čekali 5572 dnů. Obě mužstva vstoupí do zápasu povzbuzena vydařeným vstupem do ligové soutěže, snad jen hosty může mrzet vyřazení z předkola Ligy mistrů od Dynama Kyjev.

Pikantní bude zápas zejména pro domácího trenéra Norberta Meiera. Sobotní soupeř z Mönchengladbachu byl totiž jeho dlouholetým zaměstnavatelem. "V Gladbachu jsem zastával snad všechny možné funkce, jen řidičem autobusu jsem nebyl," vtipkoval Meier, jenž se trenérskému řemeslu naučil právě u Hříbat. Na tiskové konferenci dále popřel, že by se spoléhal na možnou únavu soupeře z náročné mise na Ukrajině a posteskl si nad faktem, že se v sobotu na základě verdiktu Sportovního soudu německého svazu podívá do Esprit-Arény "jen" 30 tisíc diváků.

Oproti předešlému zápasu jsou naplánovány dvě personální změny. Zatímco Bruno Soares a Andreas Lambertz budou nadále absentovat a do tréninku se zapojí až v pondělí, vrací se zpět do kádru Stefan Reisinger, jenž se zotavil z angíny. Na trávník se s jistotou nepodívá Leon Balogun - střední obránce si poranil stehenní sval.

Ačkoliv Fortuna počítá zraněné a její stadion nebude zcela zaplněn, očekává trenér hostů Lucien Favre velmi náročné klání s motivovaným a úvodní výhrou povzbuzeným soupeřem. K tomu mnozí poukazují na skutečnost, že se hráči Gladbachu po čtvrtečním návratu z Kyjeva hned v sobotu postaví proti dalšímu kvalitnímu soupeři. Fyzická stránka by přitom neměla být problémem, doba na zotavení je v tomto směru dostačující. Odborníci spíše skloňují obtížnost odpočinku mentálního, obzvlášť poté, co se musí končit těsně před branami milionářské Ligy mistrů.

Pozitivem tak pro Hříbata je alespoň krátká cesta z Mönchengladbachu do Düsseldorfu. Favre navíc stihl uskutečnit se svými svěřenci obligátní videoanalýzu soupeřovy taktiky. "Fortuna má velmi propracovanou defenzívu. Celý manšaft se odpovědně vrací zpátky do obrany. Nebude to snadné se proti nim prosadit," nechal se slyšet trenér. Ten se v sobotu znovu uvidí s Andrejem Voroninem, jehož trénoval v klubu Hertha BSC.

S kým proti Fortuně vyrukuje, nechává Favre prozatím otevřené. Nezodpovězené jsou tak mnohé otázky jako například start Roela Brouwerse ve středu obrany nebo nasazení nováčka v týmu Álvara Domíngueze. Do zahajovací jedenáctky s velkou pravděpodobností ještě nenakoukne Branimir Hrgota, jenž se po příchodu z druhé švédské ligy zatím jen rozkoukává.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Giefer - Levels, Malezas, Langeneke, J. van den Bergh - O. Fink, Bodzek - Kruse, Voronin, Bellinghausen - Reisinger
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Alvaro Dominguez, Daems - Nordtveit, G. Xhaka - Ring, Arango - Hanke, L. de Jong
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.25 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - Greuther Fürth  (pátek 20:30)
Fotbalisté Fürthu nedokázali v prvním utkání ve své nováčkovské sezóně uhrát ani bod, ovšem stál proti nim opravdu silný soupeř. Mnichovský Bayern dokázal totiž vyloupit půdu nováčka snadno 3:0 a nyní tak na Fürth čeká první důležitý zápas. Mainz totiž i přes remízu z Freiburgu nepatří mezi nejsilnější celky Bundesligy.

Na půdě Freiburgu udržel remízu 1:1 a nyní má před vlastními fanoušky další velkou šanci získat další body. Oba celky se spolu utkaly v mistrovském utkání naposledy v roce 2009. Domácí tým se neradoval z bodů už tři kola v řadě, ovšem nyní se prohra favorizovanějšího Mainzu opravdu nepředpokládá. Tyto časy pamatuje Milorad Pekovič, který nyní hraje za Fürth a z Mainzu odešel před dvěma lety.

Úvodní porážku sice nijak nezlehčuje, ovšem podle jeho slov rozhodně nic neznamená. "Určitě nás tento výsledek nepotěšil, avšak Bayern je loňský finalista Ligy mistrů a je na úplně jiné úrovni než všechny ostatní německé celky. Navíc nás soupeř v žádném případě nepodcenil. I tak ale chceme výrazně promluvit do dění německé nejvyšší soutěže a máme mnohem vyšší cíle, než hrát jen o záchranu," uvedl rázně Pekovič.

Fürthu se dlouhodobě na pátečního soka daří, dokázal totiž zvítězit v patnácti z posledních třiadvaceti vzájemných zápasů. Trenér domácího výběru Thomas Tuchel ovšem soupeře varuje, že to pro něj na cizím stánku nebude jednoduché a rozhodně ne v den jeho devětatřicátých narozenin. "Není nic příjemného hrát před takovou kulisu, která přeje výhru druhému celku. Pro soupeře to nebude procházka růžovým sadem," řekl Tuchel.

Ani jeden celek nemusí řešit početnou marodku, žádná z opor totiž v sestavě obou celků nechybí. V dresu Fürthu k zápasu neodcestuje pouze Zoltan Stieber, který má střevní potíže. Trenér Mike Büskens dobře ví, na co si musí dát jeho svěřenci pozor. "Musíme předvést odvážný výkon. Klíčem k úspěchu je též zodpovědný výkon v obraně. Protivníkovi nesmíme dovolit hrát ve velkém tempu, to by mohlo výrazně zvednout jeho psychiku. Rádi bychom hráli jednoduše a pouštěli se do překvapivých útoku," řekl odhodlaně Büskens.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Bungert, Kirchhoff, Noveski, M. Caligiuri - Baumgartlinger, Soto - N. Müller, Ivanschitz, Choupo-Moting - Szalai
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Grün - Nehrig, Kleine, Mavraj, Schmidtgal - Fürstner, Prib - Sararer, Tyrala, Klaus - Fall
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov11003:03
2.Fortuna Düsseldorf11002:03
3.Borussia Dortmund11002:13
 Borussia Mönchengladbach11002:13
 Eintracht Frankfurt11002:13
6.VfL Wolfsburg11001:03
 1. FC Norimberk11001:03
8.Hannover 9610102:21
 Schalke 0410102:21
10.SC Freiburg10101:11
 1. FSV Mainz 0510101:11
12.TSG Hoffenheim10011:20
 Bayer Leverkusen10011:20
 Werder Brémy10011:20
15.VfB Stuttgart10010:10
 Hamburger SV10010:10
17.FC Augsburg10010:20
18.Greuther Fürth10010:30
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
sobota 15:301. FC Norimberk - Borussia Dortmund
sobota 18:30Fortuna Düsseldorf - Borussia Mönchengladbach
neděle 15:30VfL Wolfsburg - Hannover 96
neděle 17:30Bayern Mnichov - VfB Stuttgart

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (169)

Přidat komentář
JozkokozleJ

Vie niekto detaily o odchode Sameda Yesila do Liverpoolu? Cital som, ze prestupoval suma by sa mala pohybovat okolo 1.3 mil. €. Kazdopadne prekvapilo ma, ze k prestupu vobec doslo, resp. ze ho Bayer pustil. Mal som za to, ze so Samedom sa do buducna vyrazne pocita.

Reagovat
smazaný uživatel

Jelikož má Liverpool dobrý vztahy s Hyypiou, tak se tomu ani moc nedivím. Ta jeho bilance je zatím úžasná. Přestupová částka by měla bejt milion liber.. Je mu 18 let, takže hodně doufám, že se na Anfield prosadí

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze o prestupoch v Leverkusene rozhoduju ini, nez Hyypia. Nedava to zmysel.

Ja som videl Yesila minuly rok na MS´17, vyzeral dobre a i parkrat som cital, ze do neho Bayer vklada nadeje, tak neviem...

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak, hodně velká chyba Leverkusenu. Jakožto fanda Liverpoolu jem ale rád

Reagovat
jv

Tak tady očividně sehrála velkou roli osoba Samiho, to je bez debat. Bayer s ním skutečně počítal a hodně si od něj do budoucna sliboval, ale nakonec usoudili (podle slov Völlera), že mu nebudou bránit v kariéře a nechají ho odejít na Anfield. Suma je asi odpovídající (do budoucna ale rozhodně být nemusí, momentálně ale spíš je) a navíc Leverkusen má přesně daný podmínky, za kterých ho bude moci přivést zpátky, když by se třeba za dva roky neprosadil a lítal jenom po hostováních. Detaily nevím, ale řekl bych, že to je z pohledu Bayeru alespoň malá berlička, jak jeho budoucí kariéru dál ovlivnit...

Hlavním důvodem odchodu je pak to, že sám hráč chtěl tuhle šanci zkusit využít, přičemž se mu potom těžko brání (navíc s vidinou nastupování v juniorce, i když v Live to nebude jiný, ale touha prostě byla silnější).

Reagovat
JozkokozleJ

Diky

Reagovat
jv

Nz.

Reagovat
smazaný uživatel

ajaj hodně trapnej páteční zápas, ještě že hraje Atletico

Reagovat
JozkokozleJ

Praveze domace zapasy Mainzu su vyborne. Hlavne zaciatky, kedy sa Mainz poväcsinou snazi priklonit vysledok na svoju stranu tym, ze vyleti na supera v ohromnom tempe a s pressingom.

A zaujimave moze byt sledovat i Fürth, ktory ukaze ako na tom je. Predsa len, proti Bayernu doma to bola taka oslava vstupu do 1.BL, v ktorej necakal nikto nic ine, nez prehru. Teraz uz ale hraju o potrebne body.

Reagovat
Arne

Tuchel je vyblázní, pustí jim Al Pacina v Any Given Sunday a do 15. minuty je to 3:0.

Reagovat
penepi

Tak podla mien tímov aj áno, ale, aspoň mňa, ten nemecký futbal jednoducho nikdy neomrzí, preto aj dnes čakám atraktívny futbal s tým, že Furth získa prvé body, teda aspoň bod po remízke 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

no já si nechci hlavně zkazit páteční večer Tuchelovo ksichtem nedávno se mluvilo, že by mohl nastoupit po Juppovi, to by byl konec

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz 3 - 1 Greuther

Reagovat
smazaný uživatel

Hm a dnes se hraje SGD-Lautern. Tam by mohlo být fajn.

Reagovat
JozkokozleJ

Prsi

Reagovat
Arne

To bude zajímavej zápas, pro mě určitě zajímavější než ten bundesligovej.

Reagovat
smazaný uživatel

parádní kolo - jedno derby za druhým ale škoda, že Fortuna - Gladbach bude bez diváků

Reagovat
smazaný uživatel

fortuna by mala stale hrat za zavretymi dverami. tak dzignuty narod ako ten v dusseldorfe som este nevidel...

Reagovat
smazaný uživatel

co to je dzignuty

Reagovat
JozkokozleJ

"Jebnuty", "jebly" vo vychodoslovenskom nareci, ale tak cely jeho prispevok je taky... dzignuty

Reagovat
smazaný uživatel

naštěstí jim to vynahradí los poháru, jinak nevítě, jeslti budou stát před stadionem nebo taj?

Reagovat
smazaný uživatel

...tak nakonec tam prý může být aspoň 30 tisíc lidí

Reagovat
stas87

ach boze....k comu zasa mam vidiet falla?no,teraz uz pojde o body ku zachrane,dufam ze büskens nötheho do zapasu da,trosku prestizny zapas to bude pre nicolaie müllera dolezite bude ustrazit ivanschitza,o to by sa mal postarat fürstner,tip 1:1,szalai-saraer

Reagovat
JozkokozleJ

Pekarik do Herthy Toho som mal rad uz v Ziline.

Inak trosku skoda Rukavytsyu, hoc musim povedat, ze vzdy mi prislo, ze dosahoval az takej rychlosti, ktorej jeho technika nestacila.

Reagovat
Arne

Odchod Ruky vítám, kromě rychlosti nic moc nemá... Za Pekaríka odvařenej nejsem, je tam Ndjeng a v záloze Morales, toho bych tam viděl radši, nebo se spekulovalo o návratu Chaheda...

Zase ale nestál nic, smlouvu bude mít v pohodě, na dva roky, takže by to neměl bejt tak špatnej podpis...

Reagovat
JozkokozleJ

Pravda, na pravej obrane Herthu bota netlacila, na druhej strane ani Morales, ani Ndjeng nie su originalom pravi obrancovia, hoc Ndjeng tam hraje dost dobre. Neprecenujem prichod Pekarika, futbalovo sa mi ale vzdy pacil (hlavne teda v podpore ofenzivy), kvalitu dvihne. A Ndjeng sa posunie do zalohy, kde vyplni miesto po Rukovi.

Reagovat
Arne

Ndjeng se asi posune, ale to jsem moc nechtěl, v té záloze toho máme na výběr až moc... Jinak ale chápu, že tam rád máš krajana, když před pěti lety šel do Herthy Drobas, tak jsem z toho měl druhý Vánoce.

Reagovat
JozkokozleJ

Kebyze sa mi Pekarik futbalovo nepaci, tak to narodnost nezachrani. Ale ano, ciastocne k pozitivnemu dojmu z tohoto transferu prispelo i to, ze je to Slovak Bol v Herthe vobec niekedy nejaky? Myslim, ze nie.

Reagovat
Arne

Jistě to nevím, ale na 99 % nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

tak naštěstí ti ještě zůstal Hubník, co?

Reagovat
Arne

Tak já to tehdy bral tak, že aspoň se o klubu dozvím něco z českých médií, ukážou třeba góly ve sportovkách... Teď už je mi tohle jedno a každý cizinec na úkor domácího hráče je špatně.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

No snád sa už konečne zobudí, lebo to čo predvádza dozadu je príšerné a nemá s krajným obrancom nič spoločné

Reagovat
penepi

Kurva, celý čas som bol v tom, že dnešný zápas ide na ES2 a teraz tam čumím na nejaký tenis.

Reagovat
stas87

prvy polcas strasny,utrpenie,strach,bezmocnost.....co platilo v 2:BL neplati v BL,prechodova faza ukrutne pomala,nepresne prihravky=zalozenie utokov domacich,nikto si neda viac ako 2 prihravky po sebe,ked je bek v nabehu ani neodcentruje...stred zalohy nefunguje,domaci si v pohodicke kombinuju...klaus mimo,pekovic uz ma zltu

fall opat smiesny,tu sancu by som mu az tak nevycital,prekvapivy odraz,zasa skusal simulovat büskens by ho mal vyndat,to uz nech radsej hra mikkelsen ci ten kosovcan,mozeme byt za 0:0 velmi radi,raz podrzal grün,nastastie domaci svoje sance nevyuzili,ak sa nezlepsi pristup,pohyb,kombinacia tak to dneska bude prehra,dufam ze im mike v satne poriadne prehovori do duse a bude to v druhom polcase vidiet na ihrisku

Reagovat
JozkokozleJ

Fürth slabota. Treba ale povedat, ze Mainz je kvalitny mansaft s dobrymi individualitami, ktore spolu hraju nejaku dobu a je to vidiet.

Co ten Sararer? Som myslel, ze je to kovane prave kridlo a on v prvom kole lave kridlo, dnes podhrot... nic z toho mu zatial nesvedcalo.

Reagovat
stas87

neviem co s nim je...klaus a on boli na jar sakra nebezpecne kridla a zatial nic,ja si myslim ze im chyba occean,na neho boli zvyknuty,on si sbehol pre loptu,rozdal ju a tym prave otvaral priestor pre kridla zaraza ma ze je druhe kolo a nöthe sa este na ihrisku neobjavil...snad sa nepohadal s trenerom alebo vedenim,zatial mam este trpezlivost s fallom,aj si myslim ze kebyze ma partaka tak to vyzera lepsie...

s tou zohratostou domacich mas uplnu pravdu,ked ma stredny zaloznik mainzu loptu ma aspon 3 moznosti komu prihrat,to u hostov je ta aleternativa vacsinou len jedna-fall a hned to konci aj stratou lebo okolo falla su ason dvaja hraci domacich

Reagovat
stas87

tooooooooooooooooooooooooooooooooooor uz som myslel ze to bude dalsia zadrbana akcia,nahoda,velka nahoda ale plati a to najdolezitejsie

Reagovat
JozkokozleJ

Ten Noveski je snad nejaky rekordman s vlastnakmi, i teraz sa to o neho nejak obtrelo... Ale Mainz v druhom polcase polavil. Mali by tam na lajnu poslat Pospecha na miesto Bungerta, ten do utoku moc nepodporuje...

Reagovat
stas87

ani som nezaregistroval ze to bol noveski mainz polavil,fürth pridal na aktivite,hlavne hostia spresnili rozohravku a strat uz ubyva domaci su chvilami bezradny ale pride jedna kolmica a moze byt zle,jj,v podstate pravy obranca dnes neutoci,to caligiuri je vidiet podstatne viacej

Reagovat
stas87

noveski to teraz mohol odcinit ale grün reflexivne mainz zacina tlacit....pospecha sa asi nedockas dnes

Reagovat
JozkokozleJ

Pospech bol uz obleceny do dresu. Aj tak by tam bol na poslednych 5 min. zbytocny.

Grün dost podrzal A ty si orodoval za Rensinga

Reagovat
stas87

mozno mal tuchel striedat skorej polanski ani riise moc vidiet neboli,vlastne ani ten malli

jj,podrzal ale stale si myslim ze je to jeden z tych horsich brankarov v bundeslige,uvidime,treba mi moje slova vyvrati a bude kometou medzi brankarmi

Reagovat
JozkokozleJ

Risse tam celkom dobre dvakrat potiahol. Hru podla mna ozivil. Taky Malli ani nemal cas nieco predviest. Na ihrisko prisiel, ked sa uz nakopavalo.

Grün tam ale mal jeden nepresvedcivy... ked chcel boxovat center, ktory ale iba lizol a lopta tesne minula branu. Ale inak vyborne.

Mainz si to prehral sam. Mal premenit tlak a sance v prvom polcase. Neviem, ci im v druhom dosiel dych... ale Fürth vypojil Choupo-Motinga, co dost negativne ovplyvnilo hru Mainzu. Kazdopadne gratulacia Greutheru, ale bude to chciet zlepsit.

Reagovat
stas87

jj,vsimol som si ako to vyrazal a kusok chybal k tomu aby to bol gol,greuther ale zacal doraznejsie napadat a spevnil stred ihriska,ani ivanschitz sa nedostaval tak casto k lopte,aj szalai bol dobre pokryty

vykon v druhom polcase uz zacinal mat bundesligove parametre,dneska to vyslo ale inokedy to vyjst nemusi...prvy polcas by mal byt dostatocnym varovanim ta strela tesne vedla od choupo-motinga,nebol pred tym on v ofsajde?

Reagovat
penepi

Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Kuba, Reus, Großkreutz - Lewandowski

Bez prekvapenia. Dnes očakávam pohodový zápas a výhru aj viac ako o jeden gól, ale samozrejme v BL je možné všetko, hlavne na ihriskách súperov. Dúfam, že to bude dobrý zápas.

Reagovat
penepi

Hm, tak napokon namiesto Kevina Perišič, aj som rád.

Reagovat
smazaný uživatel

c.core, kdyz uz byla rec o te sestave Schalke, tak jak to vidis ve skupine LM? :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš výsledek? Snad 2. místo. Na Arsenal to nevidím, Olympiakos by neměl být problém a od Montpellieru naprosto netuším co čekat, ale jelikož nemají zkušenosti s pohárama a nedá se moc předpokládat nějaké podcenění, tak věřím, že to půjde v pohodě. Spokojený bych byl se čtvrtfinále, ale tak to se uvidí až podle dalších soupeřů

Reagovat
smazaný uživatel

Olympiakos nebude zas tak easy, Dortmund by mohl vypravet... Ale jinak jo, to druhe misto by jste meli pred nema uhrat. No a Montpellier zaziva sesup, ti moc zlobit nebudou.

Nemas nahodou v planu jet na jeden ze zapasu Arsenal-Schalke ci Schalke-Arsenal?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to víš že bych vyjel rád, ale asi nebude čas a hlavně peníze

Reagovat
smazaný uživatel

Na kolik by to tak vyslo do Nemecka? Ja mam predbezne v planu jet prave 24.10 na Arsenal-Schalke + jeste 27.10 ligovy zapas s QPR

Reagovat
smazaný uživatel

Tak záleží jak bys jel a jestli bys tam přespával. Když jsme jeli do Gelsenkirchenu na Lyon, tak to vyšlo cca na 5000 i výdajema. To jsme jeli busem a noc přespávali v hotelu

Reagovat
smazaný uživatel

Btw. pro Holtbyho zapasy s Arsenalem budou hodne pikantni :-))

Reagovat
smazaný uživatel

proč?

Reagovat
smazaný uživatel

Fandi Evertonu a Arsenalu. Uz asi dvakrat se v rozhovoru zminil, ze by si jednou rad za Arsenal zahral atd.. , coz jen potvrdil na strankach Schalke hned po losu: Lewis Holtby: Die Gruppe ist der Hammer. Für Kyriakos Papadopoulos geht es in seine Heimat nach Griechenland. Das wird ein ganz besonderes Spiel für ihn im Hexenkessel in Piräus. Und auch bei mir ist die Vorfreude riesengroß. Beim FC Arsenal wollte ich schon immer einmal spielen. Die haben ein tolles Stadion und eine super Mannschaft. Außerdem ist England ja bekanntlich mein Vaterland, das macht es noch reizvoller. Montpellier ist eher ein unbeschriebenes Blatt, aber als französischer Meister bestimmt alles andere als zu unterschätzen. Unser Ziel ist das gleiche wie vor der Auslosung: Wir wollen weiterkommen.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, o tom Arsenalu jsem nevěděl, ja vím jen, že ho otec nakazil "virusem Everton"

Reagovat
DieFohlenBMG

tiket: BVB, Werder-HSV oba gol, Hunter,Bayer a neprohra MGladbachu @9,6

Reagovat
DieFohlenBMG

tiket: BVB, Werder-HSV oba gol, Hunter,Bayer a neprohra MGladbachu @9,6

Reagovat
JozkokozleJ

Podla ruchovych mikrofonov nadherna atmosfera v Bremach Derby moze zacat!

Reagovat
smazaný uživatel

docela smutný, že se kapitáni nemůžou naučit pár vět nazpamět

Reagovat
smazaný uživatel

Castro je teda cestovatel - zachvíli snad bude i na hrotu

...jinak proč nechyatá Hildebrand

Reagovat
jv

Včera si na tréninku poranil koleno.

Reagovat
stas87

zatial sa mi to velmi paci z nasej strany nechyba tomu tempo,agresivita,rychlost...hsv viac menej netusi ale trosku mi zatrnulo teraz kedze miellitz tu loptu nechytil

Reagovat
JozkokozleJ

Adler zase dvakrat caroval

Reagovat
jv

A já ho podruhý neuvidím...

Reagovat
JozkokozleJ

He... a paradne chytil penaltu

Reagovat
JozkokozleJ

...ktora ale nejak dobre kopnuta nebola.

Reagovat
smazaný uživatel

Bremy zatim pekne

Reagovat
smazaný uživatel

Jiracek je zatim dost slaby

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

link?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to, že za chvíli pujde dolů sice zachránil HSV před gólem, ale nejspíš se při tom zranil...

a jinak: http://www.sportlemon.tv/v-4/4/38/v-443992.html

Reagovat
smazaný uživatel

Podle me to rozchodil uz, to vypadalo jen na nejakou narazenou holen, ale aby nesel dolu kvuli vykonu, nedal snad dobry balon jeste

Reagovat
JozkokozleJ

Uz sa tam obliekal myslim Tesche

Reagovat
JozkokozleJ

To je ale dost jednoduchy pohlad. Je velmi aktivny, ale mohol by hrat viac na istotu (na kratko), tak ako prve zapasy vo Wolfsburgu. Tu sa snazi o finalnu prihravku, berie to na seba... co mu zatial nevychadza. Ale trebars je to pokyn od Finka, aby si dovolil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prijde mi to od nej docela zbrkly a ted to vypada, ze bude stridat prave on. Asi kvuli tomu zraneni.

Reagovat
smazaný uživatel

Pekyyyyyy

Reagovat
madridcan

Hummels sa posral ne?

Reagovat
Pospovič

gooooooooool

Reagovat
exse

Kua Theo si to v BL dává s prstem v nose, jak jsme takovýho hráče mohli pustit za takový směšný prachy, to snad nepochopím

Reagovat
smazaný uživatel

nono

Reagovat
JozkokozleJ

Nerob tu Gebremu negativnu reklamu. Od prstu v nose ma este daleko.

Reagovat
DieFohlenBMG

u nás v čr je to pozitívní

Reagovat
DieFohlenBMG

u nás v čr je to pozitívní

Reagovat
JozkokozleJ

Nekriticky a fanaticky fanusik (viz s prstom v nose) casto vyvola negativne pocity nielen voci sebe, ale i tomu komu/comu fandi. Takto som to myslel s tou negativnou reklamou.

Reagovat
DieFohlenBMG

Paráda Tome

Reagovat
jv

Nemám slov.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Badelj hraje zatim docela slusne

Reagovat
smazaný uživatel

Carvajal je úžasný

Reagovat
madridcan

Kuba

Reagovat
stas87

ufffff....tak sme z benevolencie kirchera ktory takto piska od zaciatku vytazili 11ku elia jednoznacne zatahal jiracka a mal mat faul hsv,penalta jasna

Reagovat
smazaný uživatel

Rendáá

Reagovat
Pospovič

Sleduje někdo TSG ? Má šanci otočit ?

Reagovat
DieFohlenBMG

Nessleduju.Nemá.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

De Bruyne luxusní vedení míče

Reagovat
stas87

ty vole....zaciatok skvely,stred hsv uplne vymazany,jiracek sa s badejlom hladali,pozicne hrali zle,jiracek behal vsade ale lopty stracal,je pravda ze kircher nam zatial celkom pripiskava,niektore hranicne zakroky boli v nas prospech,obrana hsv v prvej 30 minutach nervozna,zbytocne straty a z toho nase sance,hlavne ta hlava tusim petersena do brvna no nedali sme a po 30 minutach zacala nasa bolest-hraci az prilis chcu,niektore prihravky bud pomale alebo naopak prilis rychle,zacali sme stracat lopty a hsv sa ukludnilo,zacali lepsie kombinovat ale len po vapno,nastastie aaron teda tu penaltu kopol lajdacky snad nas to nepolozi a ten prvy gol strelime my len dufam ze ak to bude 0-0 tak nezacneme hrat hura futbal a obrana sa nebude prilis vytahovat,presne taka hra vyhovuje rudnvesovi..

Reagovat
penepi

Zatiaľ hráme hovno, čo hovno, dve hovná. Otec sa smial, že s takýmto výkonom v LM dostaneme od Realu 5ku a to budeme radi. Ale fakt, pripomína mi to slovenský futbal len pred veľa divákmi. Vdaka za ten gól, nebyť ho, tak by to bolo v II. polčase fakt ťažké.

Reagovat
smazaný uživatel

Schwegler to napálil parádně

Reagovat
stas87

jj tiez na to pozeram,prvy gol weidenellera?videl som len ten center,on na neho siel a potom sa zastavil?

Reagovat
penepi

Skôr Hummelsa, povedal by som. Má cez meter 90 a hentak lajdácky to bráni.

Reagovat
stas87

ako pisem nevidel som to poriadne zatial teda vyrovnane alebo nürnberg lepsi?

Reagovat
penepi

Obe mužstvá hrajú nič, bez šancí, bez tempa, takže vyrovnané. Snád sa to zlepší.

Reagovat
stas87

takze badelj dole a tesche na plac....ak chce fink vyrovnat prevahu werderu v strede tak tymto tahom sa mu to podari,zasa na druhu stranu-ked uhlidame sona tak hsv ani nevystreli

Reagovat
stas87

100. pre vitazstvo Werderu a BSC

Reagovat
DieFohlenBMG

skoda ze nehraje hannover. Ale zasa na druhou stranu bude hrát zítra

Reagovat
stas87

druha penalta tak snad uz to bude 1:0

Reagovat
stas87

ale zasa adler vystihol smer aaron

Reagovat
smazaný uživatel

měla být? Sekl se mi přenos

Reagovat
stas87

mam nekvalitny link ale povedal by som ze ano,myslim petersen si posunul loptu do strany a aogo chcel vypichnut loptu ale trafil ho,kircher stal na vapne a videl to,bez vahania zapiskal

Reagovat
JozkokozleJ

Mala byt. Hrac Werderu tomu malo pridal, ale pocinanie Aoga v sestnastke si tu penaltu zasluzilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jsem ji zase videl na ruce Adlera

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo udelal tu penaltu? Zase Bruma?

Reagovat
stas87

aogo...

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně Jiráček začal dávat přesný balony

Reagovat
stas87

to su presne tie situacie pre rudnevsa-brejk a okamzita strela,stastie ze netrafil,takto hral aj v lechu

Reagovat
smazaný uživatel

aj, tohle Čip docela posral

Reagovat
JozkokozleJ

To mu tam dal otec Bruma pekneho speka medzi troch na dlhu nohu, co ani neslo vratit z prvej Ale neviem, ci tu som schopny objektivity.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, já koukal jednim okeme ještě na Brno - Dynamo a pak mi přišlo, že mu to přiťukl, tak je možný, že to byla chyba toho, kdo tu přihrávku posílal...

Reagovat
JozkokozleJ

Na Brumu sa to hadze akosi lahsie

Reagovat
smazaný uživatel

pravda

Reagovat
stas87

nils vyplatilo sa atakovat sona,huntova perfektna prihravka a dobre striedanie schaafa,elia dnes nebol prilis vidiet a bargfrede este viac upevni stred

Reagovat
REPLIKATOR

Jiráček mohl dát gól, obránce vykopl míč z brány

Reagovat
JozkokozleJ

Hlavne, ze ho pri tom Beister spindal ako blazna, ze mu neprihral a teraz idu v protiutoku 4 na 3 a Beister striela zo 40 metrov.

Reagovat
stas87

mne tam skocila pitoma reklama,co to bolo za sancu?ja uz videl na konci len strelu jiracka 4 metre vedla

Reagovat
smazaný uživatel

Salihovič za 4 minúty dve žlté

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna na to koukam

3:45 - jinak Schröck taky dvě žlutý

Reagovat
smazaný uživatel

Affe na plac, no tak to jsem zvědavý

Reagovat
smazaný uživatel

komu se říká Affe? :D

Reagovat
smazaný uživatel

Affellay

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem trochu přehnal s těma dvojitýma souhláskama

Reagovat
smazaný uživatel

aha já jsem blb, to mě mohlo napadnout, jsem myslel že tam někoho máte komu se přezdívá "opice"

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, trochu se mi popletly písmena Tak Afe

Reagovat
smazaný uživatel

ale zas Affe je správně německy (a rasistický! )

Reagovat
smazaný uživatel

Petržela si nějak věří. Naštěstí pro nás

Reagovat
smazaný uživatel

koukam, kdyby nešel na dva hráče, tak by se procpal i do vápna, škoda ale snaží se, příště snad dostane šanci o něco dříve...

Reagovat
DieFohlenBMG

jak si to poznal za tech 5 co hral?

Reagovat
smazaný uživatel

Byla to reakce na jednu situaci, kdy si tam chtěl povodit 2 obránce

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Vlci něják neví co mají dělat a Hannover je taky marnej. Jeden roh a může být vymalováno do konce zápasu jestli se VfL nevzchopí.

Reagovat
stas87

hannover praveze marny vobec nie je,oni ked vedu tak maju dokonale rozobraty stred ihriska,nemozes sa ku nim poriadne dostat,to je skvela slomkova robota,hannover aj celkom malo inkasuje sa mi zda

Reagovat
JozkokozleJ

Zapasy Hannoveru nebyvaju nejak futbalovo krasne. Ako pises, ich najvacsia prednost je prepracovana defenziva, ale tiez trpezlivost a to, ze svoje sance premienaju.

Inak dnes bolo jasne vidiet, ze pozicia DM vo Wolfsburgu je velmi slaba. Josue hroza, Schäfer neviditelny, akoby sa tam hladal, Knoche hned ako prisiel urobil treti gol...

Reagovat
stas87

tak vlkom zlyhala ta stredova dvojka,tusim schäfer zalozil brejk hannoveru pri prvej branke sobiecha...knoche hned dostal zltu a z toho trestnaku dal andreasen na 0-3,tuto poziciu mal felix vyriesit,mohol si nechat jiracka alebo priviest na toto miesto posilu,problem bude aj na RW kedze odisiel dejagah a vierinha ho podla mojho nazoru nenahradi,moc ani nechapem zmysel olica na LW,ivica je daleko od dosta a ta podpora nie je taka aka by mala byt...

jedine minus hannoveru pre mna su divaci v AWD arene,ktora je kolko krat nevypredana...hannover moze atakovat to 4.miesto si myslim,keby mal trosku sirsi kader tak by mohli byt aj 3...

träsch zraneny?alebo preco dnes nehral?

Reagovat
JozkokozleJ

Träsch neviem, uz druhy zapas presedel na lavicke, co je vzhladom na vykony DM celkom podivuhodne. Hral cely poharovy zapas, odvtedy nic a vzhladom na to, ze sedi na lavicke, mal by byt fit.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jiracen neni posila pre muzstvo ktore sa chce dostat do LM v v hamburgu mu bude dobre,ovsem ak bude hravat...

Reagovat
smazaný uživatel

Né, nemohl tam šoupnout od začátku Shaqiriho.

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, naskočí v 85. jako první střídající na straně Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

...za stavu 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Je to prostě Jupp.. Na kraj dá Bastubera a první střídání provede v 75. já už si zvyknul

Reagovat
bruchy

Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Fantazie.

Reagovat
stas87

hm,tak harnik ich uz vystrasil brvnom na zaciatku nadherny gol

Reagovat
smazaný uživatel

hehe

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ten komentátor vždycky přeje Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Luiz strašně jsem mu to přál

Reagovat
JozkokozleJ

Neprajes ty Martinezovi?

Dnes zatial Gustavo vyborny.

Reagovat
smazaný uživatel

tak samozřejmě že jsem rád za Martineze, ale nelíbilo se mi jakvšichni Gustava odepisovali a chtěli aby odešel, pro Bayern bude ještě důležitej

Reagovat
smazaný uživatel

Willi, pěknej gól co?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim dobrý zápas, akorát tady na hotelu stojí internet za prd, takže ze hry moc nemám. Ale všechny tři góly jsem viděl, pár šancí a zatím jsem maximálně spokojen. Muller první gól, zkušená dorážka, Toni a Gustavo taky paráda. Je moc dobře, že zase hraje od začátku Schweini, zatím dobré dojmi z dnešního zápasu.

Reagovat
stas87

moc teda nechapem vfb,zaciatok perfektny,hraci si menili pozicie,prisposobili sa hre bayernu a hlidali si stred ihriska,dali gol a mali hru relativne pod kontrolou,zlom asi nastal ked müller padol vo vapne,obrancovia prestali hrat a müller mohol hned vyrovnat,bayern proste zacal hrat agresivnejsie a stuttgart zacal byt pod tlakom...a bayernu sa zacalo darit,tazko uz s tym vfb nieco urobi,prehrali si to hostia sami

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je ale uplně jinej Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

ták a teďka dejte dáreček Matinezovi k narozkám

Reagovat
JozkokozleJ

Pekne svihadlo Ibisevic

A Boatengovi za to, ze sa nevala po zemi ako cirkusant.

Reagovat
stas87

ibisevic symbolicky korunoval vykon vfb...

bruno ma o com premyslat,dva zapasy 0 bodov a skore 1:7 na vyhru bayernu stacilo pritlacit a hrat tvrdsie,s tym sa stuttgart nevysporiadal,na zaciatku to na taku demoliciu nevyzeralo

Reagovat
JozkokozleJ

Navyse si urcite par zapasov posedi Ibisevic. Takze dobre, ze Cacau zostal. A ten sa bude musiet chytit, nema na vyber. Aby VfB nedoplatil na uzsi kader.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele