Bundesliga - preview 19. kola

25.01.2013, 08:40, aktualizováno 27.01.2013, 08:51
Previews
Dva zajímavé zápasy dnes nabízí program německé nejvyšší soutěže. Na včerejší dvě derby naváže souboji mezi odvěkými rivaly Hamburgerem SV a Werderem Brémy, kolo pak uzavře souboj jihoněmeckých velikánů Stuttgartu a Bayernu Mnichov, který opět může navýšit své vedení v tabulce...
Hamburger SV - Werder Brémy  (neděle 15:30)
Přestože má současné kolo na programu hned několik nevšedních utkání, největší pozornost bude bez okolků upřena na sever Německa, konkrétně do Hamburku, kde se místní celek utká s odvěkým brémským rivalem.

Nejdéle sloužící bundesligový celek (jako jediný z nejvyšší soutěže nesestoupil!) zažívá sezónu jako na horské dráze, přestože to zpočátku vypadalo s Rothosen všelijak, po příchodu staronové opory Rafaela van der Vaarta se všechno rázem otočilo a akcie přístavního týmu začaly opět vytrvale stoupat.... HSV tak může po letech strádání opět pošilhávat po evropských pohárech (na SCF ztrácí dva body).

Konkurence však rozhodně nespí a do Evropy tak z německé fotbalové scény vede pořádně dlouhá fronta (reálně může o poháry usilovat až třináct týmů!), rozhodovat pak mohou i ty nejmenší detaily a každé zaváhání bude neomylně trestáno - stejně jako se to HSV stalo před týdnem na EasyCredit Stadionu. "Nesmíme si dovolit jednat stejně nesměle jako v prvním poločase proti Norimberku, hned od začátku potřebujeme k utkání přistoupit na sto procent. Chceme být ve hře," vyhlásil před očekávaným soubojem domácí kormidelník Thorsten Fink.

Jako rozhodující zbraň by se mohla ukázat spolupráce Marcella Jansena s Dennisem Aogem na levé straně - oba hráči si dokáží ideálně vyhovět, plynule si mění posty a pro soupeře tak nejsou čitelní - to se ostatně ukázalo právě i na hřišti "Der Clubu". Oba hráči už navíc mají za sebou rovných dvacet severských derby! "Důležitost těchto zápasů si uvědomují všichni, od fanoušků, přes zaměstnance, až po hráče," utvrdil Jansen.

Také Werder prochází v posledních letech rozsáhlou přestavbou hráčského kádru a to pro ambiciózní mužstvo chtě nechtě znamená nucený ústup ze slávy - SVW tak místo pohárových dostihů bojuje spíše ve středu tabulky, před dvěma lety se pak zelenobílá družina dokonce strachovala o holý život, kdy se o všem podstatném rozhodovalo až po zimní přestávce. Nyní by už domácí opět chtěli zamíchat kartami na vyšších pozicích...

Zatím to ovšem na něco podobného nevypadá. Nadějný rozjezd totiž záhy vystřídaly zbytečné ztráty a postupem času přestala Brémám fungovat i ta poslední malá jistota - domácí prostředí. Svěřenci Thomase Schaafa nebrali na Weserstadionu už třikrát plný počet bodů, přičemž hned dvakrát zde dostali krutý výprask od Leverkusenu a BVB (1:4 a 0:5). "Celý týden jsme tvrdě pracovali a rozebírali si chyby z utkání proti Dortmundu. Reakce přišla, ovšem teď nastává otázka, jak se nám dané věci podaří přenést na hřiště," řekl Schaaf. "Budeme pod obrovským tlakem," je si vědom zkušený stratég.

Domácí strana by se měla představit v totožném složení, ve kterém končila předchozí utkání na hřišti Norimberku: Michael Mancienne musel již během úvodních minut střídat kvůli zraněnému kotníku a jeho místo tak opět zaujme Jeffrey Bruma, zatímco po nahrazení Tolgaye Arslana (už je zpátky v tréninku) se velmi nadějně prezentoval Per Skjelbred a mohl by tak tentokráte dostat důvěru od začátku.

Aaron Hunt a Marko Arnautović se během týdně potýkali s chřipkou, respektive žaludečními problémy, avšak přesto by měli být připraveni. To se s jistotou netýká Bargfredeho (koleno).
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Bruma, Westermann, Jansen - Badelj - Skjelbred, Aogo - van der Vaart - Rudņevs, Son
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Gebre Selassie, Prödl, Sokratis, Schmitz - Junuzović - Arnautović, Hunt, de Bruyne, Elia - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.50 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - Bayern Mnichov  (neděle 17:30)
Zaváhání Leverkusenu by mohl k vylepšení vedoucí pozice využít mnichovský Bayern. Tomu se navíc v rámci devatenáctého kola postaví do cesty VfB Stuttgart, tedy celek, který s Bayernem prohrál posledních sedm vzájemných bitev. A nejen nedávné duely, nýbrž i celková bilance s německým rekordmanem nevyznívá pro Šváby nikterak růžově. Tím spíše se ve městě automobilů ozývají hlasy, volající po prolomení černé série a znevážení statistických předpokladů.

Pravdou je, že si oné negativní bilance VfB nelze nepovšimnout. Z celkových 91 měření sil s Bavory dokázal Stuttgart ovládnout jen sedmnáct z nich. Osmnácté vítězství by se mohlo zrodit právě v zítřejším utkání, přičemž Labbadiovi svěřenci mohou spoléhat na masivní podporu publika. Poprvé v sezóně bude Mercedes Benz Aréna vyprodaná. "Doufám, že nás těch 54 tisíc fanoušků požene dopředu. Jsme totiž v situaci, kdy si nemůže dovolit příliš mnoho výpadků," narážel trenér VfB na nelichotivé postavení klubu v tabulce.

Labbadia se však nebude moci opřít o celý disponibilní kádr, z něhož vypadl zraněný Johan Audel. Ne zcela fit jsou dále Didavi s Hooglandem. Na mistrovství Afriky odjel Boka, Japonec Sakai bude muset odsedět červenou kartu. Odhodlání však může i hory přenášet, a to borcům VfB nechybí. "Máme za sebou skvělou přípravu, tvrdě jsme na sobě pracovali a já jsem přesvědčen, že můj tým ukáže v neděli vše, co je v jeho silách," ujistil všechny fanoušky stuttgartského celku Labbadia.

V táboře mnichovanů se na vítězství v následujícím střetnutí pohlíží téměř jako na povinnost. "Südderby", jak Němci duelu dvou klubů z hlavních měst jižních spolkových zemí říkají, však vždy poutá velkou pozornost, a proto nelze tento zápas srovnávat se zápasem Bayernu v předchozím kole. Tři body jsou tedy povinností, pomýšlí-li se na titul, Stuttgart však není Fürth. "Rozhodně nás nečeká žádná procházka. Je to derby před vyprodaným stadionem, je to partie opepřená emocemi. Budeme se muset vzepnout k největšímu možnému výkonu," zdůraznil Jupp Heynckes.

"Ve Stuttgartu skutečně nedostaneme nic zadarmo," dodal sportovní manažer Matthias Sammer. I jemu je jasné, že porážka Stuttgartu v předešlém kole ve Wolfsburgu na Švábech žádné stopy nezanechá. Před týdnem navíc chyběl kanonýr Ibiševič, jenž je nyní připraven trápit bavorskou defenzívu. Mnichovští zadáci se budou muset mít před Bosňanem na pozoru. Ibiševič se totiž v sezóně postaral o 57 % branek svého týmu, čímž se nemůže pochlubit žádný jiný bundesligový střelec.

Bayern je na tom po personální stránce o něco lépe než jeho nedělní sok. Až na Holgera Badstubera, jenž bude muset odpočívat po operaci křížového vazu, jsou šéftrenérovi všichni ostatní hráči k dispozici. Dle klubových stránek se počítá s tím, že Heynckes využije tu sestavu, s níž vyrukoval proti Fürthu. Snad jenom Arjen Robben by se mohl nově objevit v zahajovací jedenáctce.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Rüdiger, Tasci, Niedermeier, Molinaro - Kvist - Gentner, Hajnal - Harnik, Traoré - Ibiševič
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martínez, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Ribéry - Mandžukič
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Další z řady důležitých soubojů čeká v sobotu na Hoffenheim, který nutně potřebuje zastavit propad až na samé dno ligové tabulky, což by hosté rádi započali už v Commerzbank-Areně, kde se celku z Kraichgau tradičně daří.

Staronový účastník nejvyšší soutěže však nebude pro zbídačené TSG vůbec snadným oříškem, spíše naopak. Frankfurtu se od prvního utkání daří předvádět stabilní a přesvědčivé výkony, které zejména na domácí půdě dokáží pravidelně přinášet cenné body (Eintracht před vlastními fanoušky odcházel pouze jedinkrát s prázdnou!). I díky tomu tak domácí zažívají nejúspěšnější sezónu za posledních 19 let!

To všechno přesto, že začátek druhé poloviny se frankfurtské družině zdaleka nevydařil podle představ a ze hřiště silného Bayeru si svěřenci Armina Veha odvezli porážku 3:1. Pro udržení čtvrtého místa tak není další zaváhání na pořadu dne. "Dosavadní průběh sezóny už nás dostatečně přesvědčil o tom, že výsledek je předpovědět prakticky nemožné. Tři body si musíte poctivě odpracovat," prohlásil Veh.

Jako ve špatném snu si musejí připadat fanoušci ambiciózního Hoffenheimu, který měl po letech stagnace konečně zabojovat o evropské poháry, realita je však přesně opačná a místo pozitivního progresu, jenž podpořilo hned několik zvučných posil, nastal výrazný sešup do bundesligového suterénu. Zde se TSG drží zuby nehty na barážové příčce, ovšem neustálé čekání na výhru situaci komplikuje...

Svěřenci Marka Kurze se musí chtě nechtě ohlížet spíše za sebe, neboť po upachtěné výhře v Esprit Areně dýchá koncernovému mužstvu na záda Augsburg (ztrácí pouhý jeden jediný bod). "Jsme si našeho postavení dobře vědomi. Bezbranková remíza s Mönchengladbachem byla pouze prvním krokem, který musíme v nadcházejících utkání výrazně podpořit," je si vědom Kurz.

Celý Frankfurt bedlivě sledoval zdravotní stav klíčového středopolaře Pirmina Schweglera, toho však nakonec, stejně jako Sebastiana Junga, nepustí do hry chřipkové onemocnění.

Reakce na zranění Sejada Salihoviče (koleno) a Sebastiana Rudyho (kotník) na sebe nenechala dlouho čekat a Afriyie Acquaha (přišel z Parmy) doplnil během posledních hodin i Eugen Polanski, který by měl takřka okamžitě palčivý problém ve středu pole vyřešit. Na rozdíl od Abrahama však ani jeden z nich pravděpodobně do základu ještě nezasáhne. Mírné zdravotní problémy hlásí i dvojice Schröck - Schipplock.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Celozzi, Zambrano, Russ, Oczipka - Lanig, Rode - Aigner, Meier, Inui - Matmour
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Wiese - Beck, Abraham, Delpierre, Johnson - Weis, Williams - Roberto Firmino, Volland, Usami - Joselu
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Greuther Fürth - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Fotbalisté Fürthu se nacházejí na samém dně německé ligy a pokud chtějí pomýšlet na záchranu, musí konečně začít vítězit. Po osmnácti kolech mají a kontě jen devět bodů a přímá záchrana se v tuto chvíli zdá být utopií. Naopak sobotní soupeř z Mainzu se nachází na slušném sedmém místě tabulky a letos tak bojuje o pohárovou Evropu, proto bude v tomto utkání favoritem. Ovšem jednoduché to mít rozhodně nebude.

V úvodním kole bundelsigy totiž nebyl ve stoprocentní pohodě a v domácím prostředí pouze bezbrankově remizoval s konkurenčním Freiburgem, což určitě byla ztráta. Nyní by už rád potvrdil, že patří do horní poloviny tabulky a další ztráta rozhodně nepřipadá v úvahu. Fürth měl na úvod velice těžkého protivníka a s vedoucím Bayernem sehrál vcelku slušnou partii, ovšem nakonec prohrál 0:2 a k bodům měl celkem daleko.

Oba sobotní protivníci se spolu utkali na podzim ve 2. kole a Fürth dokázal ukořistit velice cenné vítězství v poměru 1:0. Jenže to byla jediná výhra v této sezóně a domácí celek tak čeká na zisk tří bodů téměř čtyři měsíce, což je opravdu dlouhá doba. Mainz má naopak soupeři co oplácet a tentokráte nehodlá odjíždět s prázdnou. Mainzu se totiž letos enormně daří a postoupil také do čtvrtfinále národního poháru, což je také velký úspěch.

Domácí celek se snažil v zimní pauze udělat hned několik změn a ty se dotkly také vedení. V poslední době tým opustili Mikkelsen a Pektürk. Fürth se bude muset obejít bez zraněného mladíka Hefeleho, který si zlomil nohu. Chybět budou také dlouhodobě zranění Tyrala, Ndoye a Schmidtgal. "Chceme se konečně chytnout. Proti tomuto týmu jsme zaznamenali jedinou výhru v ročníku a já doufám, že poprvé vyhrajeme také doma. Potřebujeme získat sebevědomí a konečně sbírat body, záchrana ještě není ztracená," řekl trenér Mike Büskens.

Hosté nemohou počítat se zraněným Bungertem a také s dvojicí Soto - Choupo Moting. Oba dva se sice vrátili do tréninkového procesu, připraveni ale ještě nebudou. Karetní trest nepustí na trávník ani Parkera. Hostující kouč Thomas Tuchel očekává po minulém utkání zlepšení. "Nebyl jsem spokojen hlavně s ofenzívou, po menší pauze jsme hráli hodně ustrašeně. Nyní si ale opět začínáme věřit a chceme soupeři vrátit podzimní porážku. Pokud chceme zvítězit, musíme ale na rozdíl od předchozího utkání proměňovat své šance," uvedl Tuchel.
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Hesl - M. Zimmermann, Sobiech, Mavraj, Baba - Pekovič, Fürstner - Sararer, Petsos, Stieber - Djurdjič
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Pospěch, Svensson, Noveski, Junior Diaz - Baumgartlinger, Polanski - N. Müller, Ivanschitz, M. Caligiuri - Szalai
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Augsburg - Schalke 04  (sobota 15:30)
Fotbalisté Augsburgu vstoupili do jarní části sezóny opravdu skvěle a odvezli si z půdy konkurenčního Düsseldorfu (3:2) všechny tři body. Díky tomu se s dvanácti body osamostatnili na sedmnáctém místě tabulky a přiblížili se Hoffenheimu, na který ztrácejí bod a jehož místo by alespoň zaručovalo účast v baráži. Nyní narazí na giganta německého fotbalu, kterému se ale letos tolik nedaří a s osmadvaceti body je na pátém místě tabulky.

Schalke se začalo trápit především na konci podzimní části a tabulkou se proto propadlo o několik příček níže. V tuto chvíli nemůže myslet na boj o titul, nicméně souboj o druhé místo je opravdu hodně otevřený. Schalke navíc určitě bude povzbuzené minulým utkáním, které se divákům muselo líbit. Celkem bylo k vidění devět branek a domácí dokázali zvítězit v poměru 5:4, nyní by na tento úspěch určitě rádi navázali.

Augsburg se utkal se svým sobotním soupeřem v poslední době hned čtyřikrát, z toho třikrát v lize, ovšem pouze jednou dokázal uhrát cennou remízu. To se mu povedlo v loňské sezóně po výsledku 1:1. Letos na jeho půdě ve 2. kole padl v poměru 1:3. V kádru domácích může nastoupit pouze jeden český krajánek. Tím je Jan Morávek, druhý český hráč Milan Petržela stále hrát nebude kvůli problémům s kolenem.

Největším problémem Augsburgu je početná marodka. Na ní se nacházejí Jentzsch, Langkamp, Reinhardt, Verhaegh a Ottl. Na africkém šampionátu reprezentuje Bancé a kvůli trestu za červenou kartu nebude hrát ani Sio. Po karetním trestu se ale zpátky vrací Vogt. "Není to pro nás jednoduchá situace, ovšem my se o svou šanci popereme. Vítězství v Düsseldorfu nás hodně nabudilo a já doufám, že takhle budeme pokračovat a nakonec se vyhneme sestupu do druhé ligy," věří trenér Markus Weinzieler.

Schalke bude postrádat zraněné Papadopulose a Afellaye, připravena není ani další důležitá postava tohoto týmu Jones. Kromě této trojice nenastoupí též Moritz a Obasi. Nový trenér favorizovaného celku Jens Keller, který usedl na lavičku Schalke před více jak měsícem, chce opět pokračovat v ofenzivním tažení. "Vyznávám útočný styl hry. A i když jsem nebyl spokojen s defenzívou, tak jsme si hodně zvedli sebevědomí po vydřeném vítězství. Nyní zřejmě budeme dobývat obranu soupeře, pozor si tak musíme dávat na brejky," řekl Keller.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Manninger - Philp, Callsen-Bracker, Klavan, Ostrzolek - Baier - Koo, Morávek, Ji, Werner - Mölders
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Fuchs - Neustädter, Holtby - Farfan, Draxler - Huntelaar, Marica
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hannover 96 - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Trochu ve stínu ostatních derby bude dolnosaské střetnutí mezi Hannoverem a Vlky, kteří sice mají s 96kami výjimečně pozitivní bilanci, poslední dvě utkání však prohráli, načež mají svému rivalovi co oplácet.

Svěřenci Mirka Slomky se za poslední dvě sezóny vypracovali mezi bundesligové stálice, které už jsou automaticky brány za aspiranty na pohárové příčky, což se naplňovalo i zpočátku podzimu, najednou se však z ničeho nic začal spolehlivý stroj zadrhávat... AWD-Arena sice nadále patří mezi nejlépe střežené tvrze (pouze dvě porážky), ovšem problém nastává, pokud vyjede Hannover na venkovní zápasy, kde se Dolnosasům vůbec nedaří (zde patří H96 se sedmi porážkami a třiadvaceti inkasovanými brankami až na samotné dno ligového pořadí!).

Achillovou patou současného mužstva je defenziva, tedy obvykle výkladní skříň Slomkova výběru, která ovšem v letošním ročníku výrazně zaostává za svým standardem (obrana, která patřila předchozí dvě sezóny mezi nejlepší v soutěži, inkasovala už šestatřicet branek!). Pomyslným vrcholem se v tomto stalo minulé utkání ve Veltins Areně, kde Hannover dostal rovnou pět branek (utkání skončilo 5:4). "Následujících devadesát minut se musíme před vlastními fanoušky soustředit jenom sami na sebe. Přátelské vazby s Dieterem Heckingem půjdou na okamžik stranou," slibuje zlepšení Slomka.

Naprosto opačnou výkonnostní křivku lze vyčíst z výsledků nedalekého Wolfsburgu, který se po odchodu Felixe Magatha zázračně vzchopil a v nastoupeném trendu vytrvale pokračuje i po příchodu nového kormidelníka Dietera Heckinga. Tomu se premiéra na lavičce koncernového celku skutečně vydařila na výbornou a VfL se po výhře nad Stuttgartem opět posunulo do klidného středu pelotonu.

Tento fakt ale hostující družině rozhodně ke spokojenosti nestačí a právě úspěch v nadcházejícím utkání by mohl Vlky ještě katapultovat do těsného boje o evropské poháry - šestý Freiburg je vzdálen pouhopouhých pět bodů. "Se třemi body proti Stuttgartu jsme spokojeni, ovšem ve skutečnosti to z naší strany může být ještě mnohem lepší," utvrzuje sportovní ředitel Klaus Allofs. "Myslím, že po čtyřech porážkách s Norimberkem je na čase, aby se opět věci obrátily správným směrem," naráží Hecking na "úspěšnost" ve svém bývalém působišti.

Defenzivní problémy by měl, kromě Johana Djouroua a Andre Hoffmanna, jež se představili už na Schalke, pomoci vyřešit Sébastien Pocognoli, který by si měl proti VfL odbýt premiéru na levém okraji odrané čtveřice. Kromě dlouhodobě zraněné trojice Felipe, Andreasen a Stindl je stále mimo hru i Cherundolo. Ya Konan reprezentuje na APN a disciplinární trest potom zastaví Pinta.

O poznání příznivější je situace na opačné straně, kde vyjma Václava Pilaře a Patricka Helmese (zpřetrhané vazy v koleni) chybí už jen Josué, který si odpykává disciplinární trest.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Chahed, Eggimann, Djourou, Pocognoli - Hoffmann, Schmiedebach - Schlaudraff, Huszti - Sobiech, M. Diouf
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Fágner, Naldo, Kjaer, M. Schäfer - Träsch, Polák - Vieirinha, Diego, Perišić - Dost
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Devatenácté bundesligové kolo si pro nás nachystalo hned několik velmi zajímavých soubojů, jeden takový bude k vidění v Mönchengladbachu, kde se domácí Hříbata v rámci Porýnsko-Vestfálského derby utkají s Fortunou.

Kometa loňského ročníku nezažívá po rozháraném vstupu do sezóny vůbec špatné období a z posledních deseti ligových utkání odešla pouze jedinkrát bez bodu (na domácí půdě proti VfB), ani to však na posun na vytoužené pohárové pozice nestačí. Svěřence Luciena Favreho brzdí, zejména na hřištích soupeřů, až přílišné množství nerozhodných výsledků (celkově osm remíz řadí Borussii na první místo).

Ruku v ruce s tímto ukazatelem pak jde také počet vstřelených branek (die Fohlen jich mají na kontě dvacet pět), což rozhodně neodpovídá možnostem a kvalitě týmu. Typickým příkladem budiž minulé utkání v Sinsheimu, kde hostující ofenziva takřka neexistovala. "Měli jsme na hřišti Hoffenheimu velkou převahu, ale musíme hrát rychleji a přímočařeji, abychom si dokázali vytvořit šance," nabádá Favre své ovečky.

Hodně důležité vystoupení čekalo před týdnem také na Düsseldorf, který se na domácí půdě utkal s Augsburgem, jenž bývá, společně s Fürthem, označován za největšího aspiranta na sestup. Mezi oběma celky zela úctyhodná dvanáctibodová mezera, hosté však ukázali pověstnou bojovnost a také díky nemalé porci štěstí si dokázali ze Severního Porýní-Vestfálska odvézt všechny tři body. Pohoda je tak rázem ta tam.

Ambiciózního nováčka zradila především do té chvíle největší chlouba - obrana - všechny inkasované branky si navíc s sebou nesly velkou pomoc v podobě hrubých individuálních chyb. Fortuna tak má svým fanouškům co napravovat. "Dělali jsme trestuhodné chyby, takže každý si mohl udělat vlastní obrázek. Ale tohle k fotbalu patří, občas se vyskytnou dny, kdy vás jednoduše nevychází nic," nedělá si z výpadku těžkou hlavu kouč Norbert Meier. "Musíme se však z těchto chyb poučit. Ostatně je dobře, že hned o týden později můžeme své zaváhání napravit," vyzývá zkušený lodivod.

Domácí ekipa by se měla představit ve stejném složení jako před týdnem - mimo hru tak zůstává Martin Stranzl a Alexander Ring, kteří se pozvolna vrací do tréninkového procesu.

Bruno Soares konečně dokázal vyléčit dlouhodobé problémy s kyčlí, avšak na tento zápas ještě nachystán nebude. To samé se týká i pětice Langeneke, Garbuschewski, Bolly, Rafael a Voronin. Bundesligový debut by si měl odbýt Martin Latka. "Dělá na mě velmi dobrý dojem," pochválil českého stopera Meier.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Brouwers, Álvaro Domínguez, Wendt - Nordtveit, Marx - Cigerci, Arango - Herrmann, L. de Jong
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Giefer - Levels, Bodzek, Latka, J. van den Bergh - Tesche, O. Fink - Reisinger, Ilsö, Bellinghausen - Kruse
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Bayer Leverkusen  (sobota 18:30)
V předešlém kole si SC Freiburg rozdělil body s obdobně příjemným překvapením soutěže 1. FSV Mainz, nyní se svěřenci trenéra Streicha po "zimní přestávce" představí svému domácímu publiku. Na jihozápad Německa přicestuje aktuálně druhý tým tabulky Bayer 04 Leverkusen, na který si minulý týden nepřišel Eintracht Frankfurt. A protože mají "Brazilci z Breisgau" Bayeru co vracet, je zaděláno na zajímavý zápas.

Bilance vzájemných utkání jasně vyznívá ve prospěch papírového favorita z Leverkusenu, jenž opanoval 13 z dosavadních sedmadvaceti klání s bádenským celkem. Ten na navíc na Werkself dokázal naposledy vyzrát na domácí půdě v roce 2004, což je tedy úspěch již dosti zaprášený. Proti gólově naladěnému Bayeru budou muset domácí stavět na spolehlivé defenzívě. S tou prozatím nemají žádný problém, ba naopak. Remíza na mohučském hřišti totiž pro SCF znamenala již sedmý zápas sezóny bez inkasované branky.

A nejen to. Minulý týden šlo také o šesté utkání na venkovním stadionu v řadě bez porážky. Na hodnocení, zda-li si freiburský celek udržel formu z podzimní části, je zatím brzy. Konfrontace s B04 bude dozajista oním prubířským kamenem schopností a mantinelů Streichovy družiny. Šéftrenérovi SCF je jasné, že si jeho tým proti aktuálnímu účastníkovi evropské pohárové soutěže nebude moci dovolit tolik nepřesných přihrávek, jako v utkání s Karnevalclubem. "Pokud budeme hrát tak, jako v prvém poločasu v Mohuči, pak jistě s Leverkusenem prohrajeme," varoval Streich.

Ten nebude moci uplatnit schopnosti Cedricka Makiadiho, jenž hájí barvy své konžské vlasti na africkém šampionátu. Afričanův part tak ve středu zálohy pravděpodobně opět převezme Johannes Flum. Problémy se zády hlásil Mensur Mujdza, v jeho případě bude suplovat Vegar Eggen Hedenstad. Po operaci ramene bude též absentovat Sebastian Freis, naopak po odpykání karetního trestu se do sestavy vrací Jan Rosenthal.

Na druhé straně barikády opět nemine účast v zahajovací jedenáctce levého obránce Boenische, Kadlec nadále postrádá herní praxi. To je však také jediná změna oproti poslednímu vzájemnému měření sil z kraje sezóny, kdy Bayer s přehledem zvítězil poměrem 2:0. Na tiskové konferenci však mluvil trenér B04 o příštím soupeři s velkým respektem. Ten je zcela na místě, jelikož se potkají aktuálně dva nejúspěšnější týmy v uplynulých čtyřech kolech. V nich posbíral Leverkusen devět bodů a SC Freiburg jen o jeden bod méně (jen mnichovský Bayern má stejnou bilanci).

"Čeká nás velice náročné utkání. Freiburg dokazoval po celý loňský rok, jak dobře a agresivně dovede hrát. Přesto odjíždíme do Freiburgu se sebedůvěrou a vírou, že tam uhrajeme dobrý výsledek. Musíme zachovat maximální klid na balonu a nevylekat se před agresivním pojetím hry soupeře," uvedl finský trenér roku 2012. V posledních letech byl pro Werkself výjezd do Breisgau vždy zárukou dobrého výsledku a bodového zisku. Poslední tři takové zápasy B04 ovládl bez inkasované branky. Sreich a spol. by tak rádi onu nepříznivou sérii rázně utnuli.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Hedenstad, Krmaš, Diagne, Sorg - Schuster, Flum - Schmid, D. Caligiuri - Rosenthal, M. Kruse
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Carvajal, Wollscheid, Toprak, Boenisch - L. Bender, Reinartz, Rolfes - Castro, Kießling, Schürrle
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk  (pátek 20:30)
Bundesliga se po krátkém zimním spánku opět začíná dostávat do plných obrátek, tradiční předehrávka si pro nás tentokráte navolila velice lákavé představení na Westfalenstadionu, kde se Dortmundu postaví "Der Club".

Žlutočerní prožili doslova snový vstup do druhé poloviny letošního ročníku německé nejvyšší soutěže, když na hřišti brémského Werderu řádili jako "černá ruka" a výsledkem bylo pro domácí potupně vyhlížející skóre 0:5! Přesto však Borussia ztrácí na suverénní Bayern (vyhrál nad Fürthem) rovných dvanáct bodů a momentálně se pak musí ještě dívat na záda druhému Leverkusenu (má k dobru tři body).

Příčina výrazného propadu je potom nasnadě: BVB z osmi domácích zápasů bralo jen čtrnáct bodů (to řadí Kloppovu družinu až na osmou příčku ligového pelotonu!), přičemž za posledních pět vystoupení před vlastními fanoušky pouze jedinkrát poznalo vítězný pocit (proti Greutheru). "Tady mohou být důvody naší ztráty, ovšem faktem zůstává, že jsme více bodů přivezli ze hřišť soupeřů. Potřebujeme ale naši hru na domácí půdě změnit, musíme protivníka zaměstnat takovým způsobem, aby neměl čas a prostor na vlastní ofenzivní výpady," odkrývá taktické karty Jürgen Klopp.

Nemalý šok prožili krátce po konci podzimní části sezóny všichni příznivci Norimberku, jejichž klub po dlouhých třech letech věrných a spolehlivých služeb opustil Dieter Hecking, který vyslyšel vábení movitého Wolfsburgu. Franský celek ale nadále vsadil na kontinuitu a uvolněného místa se tak ujal dosavadní kouč rezervy Michael Wiesinger, jemuž by měl pomoci (hlavně trenérsky) Armin Reutershahn.

Čerstvě sestavená dvojice (po vzoru Leverkusenu) nezačala vůbec špatně a proti Rothosen byl FCN do přestávky lepším týmem, poté se však obraz hry přetočil, ani to ovšem na konečné dělbě bodů nic nezměnilo. Před soubojem ve Vestfálsku je to ale pro hosty vítané povzbuzení. "První poločas nabídl hodně pozitivních dojmů," pochvaloval si Wiesinger. "Proti Dortmundu však musí být naše práce s míčem absolutně bezchybná, abychom nemuseli pomýšlet jenom na obranu," je si vědom 40letý kormidelník. "Nesmíme postrádat odvahu," uzavřel Wiesinger.

Svalové potíže již odezněly u Jakuba Blaszczykowskiho, který by se tak mohl vrátit na své obvyklé místo do základní sestavy. Tam se naopak ještě nepodívají zranění Subotić a Owomoyela, disciplína pak zastaví Bittencourta.

Raphael Schäfer si při utkání s HSV zlomil nos, po operaci však už stihl trénovat, a bude připraven. To se týká i Nilssona. Dlouhodobě zůstávají mimo Marcos António a Hloušek.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Blaszczykowski, M. Götze, Reus - Lewandowski
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Nilsson, Klose, Pinola - Balitsch, Simons - Feulner, Kiyotake, Gebhart - Pekhart
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov18143146:745
2.Bayer Leverkusen18113436:2336
3.Borussia Dortmund1896340:2033
4.Eintracht Frankfurt1893634:3030
5.Schalke 041884632:2928
6.SC Freiburg1876524:1827
7.1. FSV Mainz 051883724:2127
8.Borussia Mönchengladbach1868425:2626
9.Hamburger SV1874719:2225
10.VfB Stuttgart1874721:3025
11.Hannover 961872936:3623
12.Werder Brémy1864828:3422
13.VfL Wolfsburg1864819:2722
14.Fortuna Düsseldorf1856722:2521
15.1. FC Norimberk1856718:2321
16.TSG Hoffenheim18341123:4113
17.FC Augsburg18261015:3112
18.Greuther Fürth18161111:309
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Borussia Dortmund - 1. FC Norimberk
sobota 18:30SC Freiburg - Bayer Leverkusen
neděle 15:30Hamburger SV - Werder Brémy
neděle 17:30VfB Stuttgart - Bayern Mnichov

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (227)

Přidat komentář
db18

konečně je Nord-derby na jinym termínu než ostatní derby

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě se nemůžu rozhodnout co mám tipnout na zápas freiburg - leverkusen. Nějaké návrhy? Zatím mám tendenci to dát na remízu..

Reagovat
db18

já bych risknul to, že Kießling dá gól (1,8 u tipsportu, ale nevim, jestli to mají vypsaný i jiný sázkovky) a ještě bych si rozhodně počkal na názory ostatních

Reagovat
smazaný uživatel

dík, ale o tipsport mi nejde. Hraju kicktipp sezonu, kde musím trefovat výsledky BL a u toho zápasu fakt moc nevím teda

a to, že Kießling dá gol snad ani není risk!

Reagovat
db18

aha, já myslel, že jde o sázky

Já tady jsem nerozhodnutý, ale spíš táhnu k neprohře SCF (ale vzhledem k mé přenosti by to teď vycházelo na výhru hostů )

Reagovat
smazaný uživatel

tak dík

Reagovat
stas87

2,makiadi chyba a bez neho to freibutgu nejde s takou lahkostou ako ked je na ihrisku,bayer musi nahrat co najviac bodov pred EL aby bol vo vacsom klude...cakam teda prestrelku a ked si mam tipnut tak 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

ok.. beru na vědomí a měním z 1:1 na 1:2

Reagovat
stas87

dobre snad to vyjde,aj ja dam v tipovacke asi 1-2

Reagovat
smazaný uživatel

a kdyby to nevyšlo a leverkusen nevyhraje, tak mi to až tak moc vadit nebude (aspoň se dortmund na ně dotáhne)

Reagovat
JozkokozleJ

... na druhej strane sa vracia Rosenthal.

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam že Dortmund dnes zvíťazí

Reagovat
smazaný uživatel

Koho zajímá nějaký africký pohár... Třeba takový zápas Hannover 96 - VfL Wolfsburg by byl mnohem lepší. Alespoň zbytek TV zápasů je kvalitní.

Reagovat
Arne

Zrovna Gladbach - Fortuna, to nemělo v TV chybět.

Reagovat
JozkokozleJ

Aha, to je dovod preco nevysielaju v sobotu o 15:30. Oba menovane zapasy budu dost lakave. Ja vsadim zrejme na Gladbach - Fortuna.

Reagovat
jv

Škoda, že to vyšlo zrovna na tohle kolo, mohli to ale vysílat paralelně, když mají dva programy. Ono je vůbec zajímavý, že zrovna ten zítřejší zápas na APN vysílá Eurosport 2, když jinak všechny další jdou na jedničce.

Reagovat
db18

ikdyž ono už to kolo je tak blbě nalosovaný

Reagovat
jv

...tradičně, jako obvykle, bohužel.

Reagovat
Arne

To jsem zvědavej, s čím Wiesinger vyrukuje... Čekám spíš něco naivního a čtyři góly v jejich síti.

Reagovat
jv

Osobně čekám tradiční sázku na defenzivu, něco jako za Heckinga, bude hodně záležet na tom, kdy se nám podaří dát branku.

Reagovat
Arne

Proti HSV to ale vypadalo tak nějak prapodivně, podle mě chce hrát víc ofenzivně a to by mu mohlo zlomit vaz... Já mu moc nevěřím, už v Ingolstadtu byl špatnej.

Reagovat
jv

Taky mě proti HSV taky nepřesvědčili, i když nezačali špatně, potom ale kompletně odešli a jen díky polevení Hamburku srovnali (ten jim to ze začátku taky hodně usnadnil). Celkově byla ta sestava a rozestavení hodně ofenzivní, navíc většina těch hráčů je náladová (Mak, Gebhart) a takřka se ani nezapojuje do defenzivy. Minimálně jednoho z nich bych nechal sedět a dal tam někoho defenzivnějšího, třeba toho Feulnera, svoje si dozadu odmaká i Kiyotake a dneska by zase mohli hrát oba dva. Ono už leccos naznačuje to, že mu v Norimberku dali smlouvu jenom do konce sezóny s tím, že se to případně prodlouží (asi taky není ta víra v něho úplně na sto procent, ale chtěli zřejmě pokračovat v "rozjetý" práci, čemuž je nedivím). Výhodu má v tom, že mají slušný náskok, ale TSG by jim mohlo ještě slušně zavařit, což bych viděl jen otázkou času.

Reagovat
JozkokozleJ

Navyse TSG urobilo dobry kauf, ked priviedli Polanskeho. Skusenejsieho hraca po zraneni Salihovića potrebovali. Tiez patrim medzi tych, ktori si myslia, ze odchod Heckinga moze byt pre Nürnberg dost zasadny.

Reagovat
jv

Přesně. Jako vůbec bych se nedivil, kdyby se ještě zapojili do sestupových starostí, zvláště jestli se zvedne TSG i Augsburg, tak bude mít Norimberk opravdu co dělat...

Reagovat
JozkokozleJ

Dost sa obavam, ze po tom, co nezvladli veledolezity zapas minuly tyzden, sa do boja o zachranu namoci i Düsseldorf. Predsa len, ten kader nie je nejak extra kvalitny a kebyze sa nechytia, resp. pride seria bez bodov, bude problem. Ako pises, Augsburg a TSG budu urcite dost hryzt.

Reagovat
db18

no, FCA a SpVgg. teď snad vyhrajou a dotáhnou se ještě víc na Hoffenheim, ať je i ten spodek zajímavější

Reagovat
db18

to mi úplně uniklo doprčič, proč leze do tak blbýho klubu

Reagovat
Arne

Souhlasím... Ta spodní trojice by nemusela bejt až tak jasná, jak se zdálo a možná ještě zdá.

Ale Fortuna potřebný body ubetonuje, o tom jsem přesvědčen... Každopádně Norimberk je adept jako hrom.

Reagovat
smazaný uživatel

Opět páteční večer s kvalitním fotbalem v televizi, to je paráda

Reagovat
smazaný uživatel

No, ještě bych si počkal na ten kvalitní fotbal při pátku pač mé zkušenosti hovoří o tom, že to většinou byla holomajzna (čest vyjimkám)

Reagovat
Erdovec

dobré foto

Reagovat
stas87

no cakam slusny kolotoc a povozenie sa od pinoly to je asi najslabsi hrac na svojom poste co som tuto sezonu videl...

Reagovat
jv

Takový De Jong si s ním určitě nic nezadal a moc se mi nelíbil ani ten Díaz z Mainzu. Jinak obrana FCN pořád patří mezi nejlepší v soutěži (Heckingův rukopis), tak bude zajímavé sledovat, jestli se začne tenhle ukazatel postupně měnit... (věřím, že by mohl hned dneska)

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to cejtím na ztrátu BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Špatný pocit

Reagovat
smazaný uživatel

SGD hlásí posily: " Ze Spartaku Moskva přichází na půlroční hostování s opcí útočník Dmitri Chlebosolov a z Paderbornu přichází na přestup záložník Tobias Kempe."

Reagovat
db18

druhý Němec na soupisce

Reagovat
stas87

je ten kempe dobry?

Reagovat
db18

tak to netušim, Paderborn jsem viděl asi jenom jednou nebo dvakrát a Aue předtím vůbec, ale hrál i za U18 a U20, takže špatnej asi nebude...

Reagovat
db18

...ikdyž za mládežnický repre hrál i Nsereko

Reagovat
stas87

to je ten thajsky unosca? no snad dynamu ten kempe pomoze bolo by fakt umenie spadnut

Reagovat
db18

asi jo, já ho tak nějak ztratil když byl chvilku u Fialek pak u kladivářů pak zas zpátky...

Reagovat
db18

...a přitom na něj nadávali i fanoušci TSV

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, zrovna nedávno jsem nad tím dumal a ono jich hraje víc. Kirsten, Jungwirth, Župan, Janicke, Koch. Ale taky sem si teď uvědomil že se tam rozrostla dobrá francouzská enkláva.

Reagovat
db18

...myšleno v nadsázce

Reagovat
smazaný uživatel

To mi posléze taky došlo..

Reagovat
Arne

Do Newcastlu je ještě daleko... Ale upřímně říkám, že jsem ten tým ze třetí ligy měl o 80 % radši než tyhle frankoafričany.

Reagovat
db18

nejhůř na tom bývala Energie Cottbus a Köln po postupu z druhý ligy, když jim odešel Helmes

Reagovat
Arne

Tak Energie jako první v německým fotbale nastoupila bez Němce v sestavě, to mohlo být tak v roce 2001 nebo 2002... Dneska je to mnohem lepší skoro všude, i v tom Cotttbusu. I když třeba takovej Stuttgart tam moc domácích nemá.

Reagovat
db18

jj, ale Köln pak neměl Němce ani na soupisce - dokud nepřišel Freis

Reagovat
Arne

Ale prosim tě... V základu nejspíš ne, ale v kádru jich bylo dost, i pokud nepočítáš takový ty napůl, jako Chihi nebo Matuschyk.

Reagovat
db18

ajo, 6 - na Kesslera jsem nějak zapomněl, jak pořád chytal Mondragon... ale Yalcina s Matipem jsem mezi ně nepočítal no

Reagovat
db18

paráda - když už stihnu začátek zápasu, tak propásnu předzápasovou pyroshow

Reagovat
smazaný uživatel

Nur der BVB.

Všechno dneska bude záležet jen na tom, kdy se nám podaří dát první gol, od Nürnbergu čekám úpornou defenzivu, takže rychle skorovat a pak festival.

Reagovat
smazaný uživatel

Hovno slabina, je to frajer a opora.

Reagovat
db18

hmm, tak zákrok jsem viděl až z opakovačky, ale zdálo se mi to docela přísný

Reagovat
smazaný uživatel

Byla přísná, Piszczek spadl hodně ochotně, spíš jsem čekal odkop. Ale nezlobím se, že ji pískl, že jo.

Reagovat
Arne

Za tohle by se pentle pískat neměla... Pro BVB docela klika, po tom slušným úvodu začali chrnět, hlavně teda Santana. Takový věci jsem od něj asi ještě neviděl.

Reagovat
db18

Jj, on hraje ještě s maskou ne? To jsem i u Micha viděl věci u kterých jsem žasnul (a to jsem u něj byl už na všechni připraven - nebo aspoň jsem si to myslel )

Reagovat
Arne

Spíš už ne, ale na tu dálku si zrovna u něj nejsem moc jistej. Micha jsem zrovna včera viděl, sem tam docela kouzlil jako za starých časů.

Reagovat
smazaný uživatel

Za co byla pentle? Zapl jsem až teď.

Reagovat
db18

Gebhart běžel za Lukaszem a štrhl mu o nohy

Reagovat
smazaný uživatel

A byla?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak píšeme výše, strašně přísná, asi bychom ji nikdo nepískl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak

Reagovat
db18

...hele, je v tý BL fantě možný dostat minusový body?

Reagovat
stas87

zober si noveskiho

Reagovat
db18

dobrý, ten v minusu nikdy nebyl - já se teď spíš bojim u brankáře

Reagovat
jv

Koho máš?

Reagovat
db18

Schäfera Ale nakonec to byly jen dva góly a jinak dobrý zákroky

(no a kvůli těm častym zraněním gólmanů jsem nakonec zvolil jako dvojku Rakovskyho, aby kdyžtak byl aspoň jeden fit)

Reagovat
jv

Za kolik vůbec šel? Tohle mám naštěstí vyřešený Reném a zatím jsem s ním nadmíru spokojený (to musím zaťukat!). Jako dvojku mám Giefera - vsadil jsem na bývalý tandem z Leverkusenu, ale zatím nechytal.

Reagovat
db18

za celou dvojici jsem dal 3 miliony, Rakovsky je v té nejlepvnější kategorii

Reagovat
jv

Tak Giefer snad stál 1 mil., ale momentálně už jeho cena stoupla, stejně tak logicky i u Adlera, který stál snad čtyři mega (už nevím přesně).

Jinak co jsem se teď koukal, tak naposledy mi ve fantě nastoupila kompletní jedenáctka snad v prvním kole ( ) a přesto beru každý kolo souhrnně těch 50-60 bodů, což je za daných okolností pěkný. Sestavu měním jednou za čas a zrovna tímhle příspěvkem si mi připomněl, že tohle kolo jsem to zase zapomněl pozměnit (Augsburg ale hraje proti S04, tak možná i dobře...).

Reagovat
db18

no, já minule neměl danýho kapitána, ale stejně jsem tě stáhl o 7 bodů

Reagovat
jv

No... Tohle kolo asi zase něco stáhneš.

Reagovat
db18

hmm, zase 7 ani v tomhle tempu tě nedoženu

Reagovat
jv

Moje bodový zisky jdou neustále dolu... Paradoxně jsem ale s těma prvníma dvěma pořád v kontaktu (ztrácím sedmnáct a čtyřicet sedm bodů), tak musím konečně zaútočit.

Reagovat
db18

poločasová přestávka a kamera nestrhne objektiv ze Sahina (až na jeden okamžik, kdy ukázali, kolik Schalker fans je v sektoru s fanouškama z Norinberga

Reagovat
smazaný uživatel

Gotzinho potočí

Reagovat
stas87

to su fakt drble skratky

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam ten Václav Procházka předvádí?

Fanoušci = odvážlivci (dělá, jak kdyby to byla GL a ne Signal Iduna Park), nabíhající spoluhráči = rozestavěné figury.

Reagovat
db18

proč je označil za odvážlivce?

Reagovat
smazaný uživatel

Že přišli i v -4°C !!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Dortmund sice dneska neztratí, ale to Bayern v neděli taky ne těším se na super nářez, co dáme Stuttgartu a hlavně na to, co zase vykouzlí Ribéry ten je letos úplně neuvěřitelnej tak či tak, Dortmund bude rád za stříbrnýho fleka a upřímně mu přeju, ať ho v LM ztrapní Šachťar! Všechno nejhorší, Dortmunde!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Můžu někde najít seznam rozhodčích pro 19. kolo BL?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak dneska gladbach vidím to na 1

Reagovat
smazaný uživatel

Až na Hannover - Wolfsburg nejnudnější sobota co pamatuju.

Reagovat
jv

Zrovna dneska tam jsou minimálně tři hodně zajímavý zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč se nevysílá zápas v 15:30 na ES?

Reagovat
Arne

APN, stačí si pročíst diskusi...

Jinak k tomu příspěvku nahoře - to fakt moc nepamatuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, díky. To pak nechápu proč, ale než se na to zeptám, raději si přečtu diskuzi. A k té nudě, možná, že pro nezaujatého diváky byli i nudnější soboty, ale když hrál Bayern, tak pro mě, jakožto fanouška Bayernu se to změnilo na nehorázně zábavnou sobotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc, BL mi příjde tedy zábavnější než APN.

Reagovat
smazaný uživatel

Sem se na to snažil dívat, asi 3 zápasy a je to snad větší nuda než sledování Islandské ligy. Poloprázdné stadiony a ti, kteří tam jsou, tak ještě otravují s těma debilníma vuvuzelama.

Reagovat
smazaný uživatel

Fuj , na co to koukáš?

Reagovat
db18

Starjan

Reagovat
smazaný uživatel

Hafnarfjordur !

Reagovat
Arne

Tak já pochopitelně taky upřednostňuju BL... Ale APN je finálový turnaj, konající se jednou za dva roky, navíc nejspíš tam budou mít dohodnutý, že musejí odvysílat všechno. Nejsem za to rád, ale nějak se tomu nedivím.

Reagovat
Arne

Škoda toho Scholla... Já se těšil, že ho už nebudu muset poslouchat.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

V Bayernu už ho poslouchat nebudou no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Vám se jako líbí, co povídá? Navíc má takovej nepříjemnej hlas, jak kdyby mu bylo sedmnáct... Možná je to tím, že tam furt je to srovnání s Netzerem, ale i tak - doufal jsem, že bude pokračovat v rezervě a v ARD skončí.

Reagovat
db18

v rezervě pokračuje, ale ze ZDF se Ulimu nepovedlo ho vyštípat...

...jinak mne ten hlas nevadí (naopak mi zas vadí Netzer, který je pořád udělanej z jedné generace holanďanů, kterou musí zmínit snad při každym projevu)

Reagovat
Arne

On ale dělá jen na ARD, ne? Na ZDF je snad Kahn s tou Katrin...

Reagovat
db18

ajo, moje chyba

Reagovat
smazaný uživatel

vyloženě mi vadí Delling (ARD) a Béla Réthy! Hlas od Mehmeta mi vůbec nesedí a já ho vnímám jako opravdového sympaťáka..a to už jako hráče jsem ho měl rád. Navíc co ho tak poslouchám, tak mi příjde, že to teda fotbalově má v hlavě srovnané

Reagovat
smazaný uživatel

*teda nevadí - hlas od mehmeta mi nevadí.

Reagovat
Arne

100. für Derbysieg! (11.2.12)

Reagovat
stas87

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sory, že ruším lajnu... ale myslíš, že derbysieg fakt bude pro werder? Mám vsazenou remízu v tipu a je to můj poslední zápas

Reagovat
JozkokozleJ

Arne mysli iny Derbysieg. Inak, to z tych cisiel si dosiel k tomu, ze tipuje vyhru Werderu alebo to pisal inde?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, te závorky jsem si nevšilm - my bad. No výcházel jsem z toho, že myslí werder, jelikož stas dával jako první palec nahoru

Reagovat
Arne

Co se týče Nordderby, asi remíza... Nenapadá mě nic, co by mělo misky vah přiklonit na jednu či druhou stranu.

Reagovat
stas87

mancienne a dufam ze nas nezostreli rudnevs

Reagovat
db18

Mancienne je na dlouhou dobu mimo - v minulém utkání si poranil vazy

Reagovat
JozkokozleJ

Na Gladbachu vyzera byt uzasna atmosfera! Dufam, ze taky bude i zapas.

Reagovat
stas87

kukam na predzapaspve statistiky

goals scored:

huszti-7 - dost-7

shots:

ya konan-32 - diego-38

key passes:

huzsti-43 - diego-37

completed passes:

eggimann-542 - diego-716

successful tackles:

huzsti-39 - fagner-77

ten eggimann ma prekvpail,jeho by som rozhodne netipoval

Reagovat
db18

Abdelaoue moc dlouho nečekal - snad to udrží

A Juanan silně začíná připomínat Graavgarda

Reagovat
Arne

Pro zápas jenom dobře, Fortuna nebude jen zalezlá... Ale nechápu, proč ho Meier neposadí, když tam alternativy má.

Reagovat
stas87

ten gol pomohol skro wolfsburgu ktory je podstatne istejsi...naldo mal sancu po rohu a djourou si dal takmer vlastny gol ked trafil zielera do paty

Reagovat
DieFohlenBMG

juanan

Reagovat
DieFohlenBMG

dejte jim bůra)

Reagovat
DieFohlenBMG

do poločasu

Reagovat
jv

Chudák Laty, takový start si asi nepředstavoval.

Reagovat
stas87

pocognoli taketo idiotske zakroky nechapem,je dobre ze sa s nim nesral a vytiahol redku

Reagovat
db18

paráda, Lanig a Diouf zatim jsem stím kolem hodně spokojený

Reagovat
JozkokozleJ

Po absolutnej dominancii Gladbachu a priebeznemu stave 2:0 som si hned spomenul na jesenny zapas Fortuny so Schalke. Zaciatok druheho polcasu a uz je 2:1.

Reagovat
JozkokozleJ

...teda absolutnej dominancii do 25. minuty.

Reagovat
Arne

Hm, je to dost podobný... Ničemná Fortuna a místo třetího a čtvrtýho gólu znatelný polevení ze strany soupeře.

Reagovat
JozkokozleJ

Na jesen mi nejak nevychadzalo castejsie sledovat Gladbach, no uvod sezony (po odchodoch klucovych hracov) bol herne dost rozharany. Dnes sa mi ale Gladbach dost pozdaval. Niektore pasaze hery mi dost pripominali minulu sezonu. Rychly prechod, narazacky. Je vidiet, ze to opät zacina zapadat do seba.

Reagovat
Arne

Jj, chvílema to vypadalo fakt dobře... Ale zas tak bych to nepřeceňoval, Fortuna jim častokrát šla dost naproti, i když sem tam ve druhý půli zatopila.

Jinak Giefer je gigant, to zase byly dva zákroky.

Reagovat
JozkokozleJ

Hej, je pravda, ze sa jednalo "iba" o zapas proti Fortune. Kazdopadne, aspon tie navyky zacinaju byt vidiet.

Suhlas, Giefer mal bombove zakroky Co i pre neho samotneho, po minulotyzdnovych nezdaroch, je iba dobre.

Reagovat
db18

Latkovi ten zápas zatim nevychází - s tou obranou Fortuny bude na jaře ještě sranda...

Reagovat
Arne

Tak já bych to zatím neviděl tak zle... Jde poznat, že je to jeho debut, ale až na to namazání Arangovi to jde. S tím druhým gólem se těžko dalo něco dělat, i když svýho hráče neměl, to je fakt.

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez by som nevidel Latkov vykon nejak zle. Mal horsie i lepsie momenty a urcite bude pre Fortunu prinosom. Som zvedavy ako mu budu piskat jeho styl, ktory je vo vzduchu dost na hrane. Dnes tych hlavickovych subojov nejak extra vela nemal, ale dvakrat mu v nich Gagelmann faul rukami piskol...

Reagovat
db18

Pak už se ukázal i v dobrém světle no...

...ale u toho gólu se mohl snažit buď jít do balonu (to ale nevim, jeslti by stihl), tak jako šel Juanan při prvnim gólu nebo měl pohlídat Herrmanna, ale on se skoro zastavil...

Reagovat
db18

....ale koukam, že se mu připíše asistence

Reagovat
jv

Pokud k sobě dostane Langenekeho nebo Malezase (za předpokladu, že se vrátí do formy ze začátku sezóny), tak bych se toho vůbec nebál - zápas od zápasu by měly jít jeho výkony nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg hraje bohužel dost účelný styl. Super napadání, nedávají vůbec prostor. Ta hra je z obou stran dost divoká a nepřesná a fakt se na to špatně kouká. Ale neřekl bych že by to byla nuda, nasazení super

Reagovat
stas87

nezasluzene vitazstvo domaich...v prvom polcase hra hannoveru pripominala wolfsburg pod magathom-chaos,spatne branenie,kazdy center horel do vapna,zieler nebol dvakrat isty...prvy gol velmi diskutabilny a na hrane,postranny ale nic nesignalizoval a kjaer tu situaciu brutalne podcenil,abdellaoue pokracoval v hre a potom to nadherne trafil

u kjaera by som sa zastavil-on mal az do vystriedania celkovo 25 prihravok,z toho 20 uspesnych...to nie je zla bilancia ale drvivu vacsinu prihravok mal medzi naldom a stredom hry,raz zalozil brejk domaich len tym ze si vybral tu najhorsiu moznu variantu-oblucik na lavu stranu kde bol fagner okamzite atakovany a sam kjaer nakoniec musel odhlavickovat na roh,dneska mu to proste nesadlo a bol najhrosi hrac z vlkov

perisic prvy polcas vynikajuci,prestup mu prospel,vetral to tam pekne,v druhom sa vytratil...stred zalohy opanoval wolfsburg,polak s träschom lepsi ako hoffmann so smiedebachom,huzsti bol uplne vygumovany,ak toto bol zamer köstnera tak podaril na jednotku vierinha utocil a huzsti branil,za cely zapas sa szabolcs dostal len k 19 prihravkam(!)

zapas nakoniec nerozhodla cervena karta pre pocogniloho ale naldo s benagliom,takuto chybu v BL si proste nemozu dovolit,po jednoduchom autovom vhadzovani a centri kde naldo bol daleko a benaglio nevybehol nemoze padnut gol...diouf to mal az prilis jednoduche...

ta moja prognoza ze wolfsburg moze bojovat o EL nie je vobec vylucena,dneska si to vlci prehrali sami,sanci aspon na remizu bolo dost,ked zapracuju na efektivite tak budu stupat tabulkou hore

Reagovat
Arne

Köstnera už ne.

Co jsem viděl sestřih, tak Zieler párkrát nejistý a párkrát fenomenální zákrok... Djourou vypadá zatím dost vtipně. A ten Pocognoli psychopat, takový dva zákroky, neskutečný.

Reagovat
stas87

prepac,neviem preco som tam napisal köstnera ked asi 2x davali zaber na heckinga...

no ten djourou si mohol dat krasny vlastnak no..mal stastie ze zielera trafil,pocognoliho musel vyspat za tu blbost,on uz skusal diskutovat pred tym s asistentom,prislo mi ze to nezvladal od prvej minuty a zo zaciatku to wolfsburg tahal cez neho a huzstiho a on proste nestihal pokryvat vierinhu...slomka by ho podla mna po polcase stiahol dole

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem si poprvé pustil APN a ty vuvuzely, to je síla je zase slyšet v plné parádě.

Reagovat
božský John

Dneska se hrozne tesim na bremy. Jsem zvedavej, jak se vyporadaji s tim vypraskem od bvb.

Snad pujdou aspon herne nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

No, dneska to mírně zas přeji HSV. Vysvětlení je prosté, jsou mi více sympatičtější než zelení z brčálů Ba ne, hraje tam jeden z mejch oblíbenejch holanďanů Van der Vaart, Rudněvs, co zářil v Lechu a byly by tu i další aspekty, co hovoří pro Hamburg.

Reagovat
db18

Reagovat
božský John

Ja ctim zelenou barvu :))))

Jinak nemam vyloženě oblibenej tym, ale posledni dobou se mi fakt libi Mainz, takovej sympatickej menši klub a ty ja rad

V 2.BL to je jasny

Reagovat
Bayern +

OT: Otazka pre znalejsich, co je presne zac Pogatetz? Okrajovo ho poznam, ale chcel by som nieco podrobnejsie. Diky.

Reagovat
JozkokozleJ

Za posledne dva roky ukazal nebo i peklo. V Hannoveri utvoril s Hagguim jednu z najlepsich stoperskych dvojic ligy, vo Wolfsburgu obrana, ktorej bol sucastou, neskutocne horela. Obe by som videl ako dosledok zohratosti a defenzivneho systemu celeho muzstva. V zime som videl jeden zapas West Hamu, v ktorom predviedli obranu stylu vsetci hraci pred vlastnou sestnastkou. Toto by Pogatetzovi vobec nemuselo vadit, je pri braneni dorazny a dobry vo vzduchu. Navyse plusom je, ze pozna anglicke prostredie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Podle mě by mu West Ham mohl sednout... Spíš ho vidím jako někoho, kdo umí hrát pod tlakem, než hráče, jehož tým soupeře tlačí a on pak musí nahánět brejky.

Reagovat
Bayern +

Dakujem obom.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte prosím, kdy si zas zahraje Jiráček?

Reagovat
stas87

statistiky pred derby:

goals scored:

7 rudnevs - 7 petersen

shots:

39 rudnevs - 49 arnautovic

key passes:

26 van der vaart - 38 hunt

completed passes:

909 westermann - 726 de bruyne

successful tackles:

51 badelj - 54 sokratis

team statistics:

goals scored:19 hsv-28 bremen

goals conceded:22 hsv-34 bremen

duels won %: 53% hsv- 58% bremen

pass completion %: 79% hsv- 80% bremen

yellow cards: 40 hsv - 34 bremen

red cards:2 hsv - 3 bremen

possesion %: 51 % hsv - 51% bremen

chances created : 152 hsv - 174 bremen

mielitz-gebre-sokratis-lukimya-schmitz-junuzovic,ignjovski-fritz,ekici,de bruyne-petersen

strebinger,pavlovic,prödl,yildirim,akpala,arnautovic,elia

bilancia derby: 97 zapasov,34 vyhier werder,33 remiz,30 vyhier hsv

thomas schaaf ma najviac vitaznych zapasov proti hamburku-z 27 zapasov dokazal vyhrat 14x

hamburk vyhral posledne 3 domaci zapasy v rade,4x sa to domacim podarilo posledny krat v sezone 2009-2010

tak schaaf prekvapil prijemne aj neprijemne...urcite plus je lukimya na ukor prödla,otazne je ci to prebudi zatial spatneho sokratisa horsie to je s neucastou hunta a ignjovskiho v zaklade,dufam ze aleksandar bude hrat disciplinovano a bude dodrziavat takticke pokyny,cielom asi bude rozbit stred ihriska domacich kde ma nastupit skjellbred ktoremu by nemusela sedet agresivna hra,osobne som velmi zvedavy na ekiciho,v akej je forme a fyzicke...risk to urcite je ale snad thomas vie co robi tipovat nebudem vysledok radsej,vzdycky som bol potom sklamany bolo by fajn dohnat hsv v tabulke a trosku nahnat strach dolarovi ze to nema vobec vo vrecku este

Reagovat
smazaný uživatel

A že ty jsi objevil novou stránku, kde se píšou statistiky ? (Jako jsem si vědom, že znáš cokoliv od házené po házení koulí ale tohle z hlavy fakt nemáš )

Reagovat
stas87

jj,celkom dlho som hladal nejaku stranku so statistikami o BL a nakoniec som nasiel,je tam vsetko,preview,vzajomne bilancie,statistiky atd. velmi uzitocna pomocka ale ak to bude problem tak sa budem krotit

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusíš se krotit. Jen sem si vzpoměl na to, že jsi statistikový bůh a druhá věc, nikdy jsi sem neházel tyhle odkazy, až tohle kolo.

Reagovat
Arne

Tak Hunt svalový problémy, jinak by určitě nechyběl.

Reagovat
Arne

Sestava Werderu hodně dobrá, konečně se tam taky objevilo nějaký DM.

Reagovat
db18

2 tábory HSV si snažili si navzájem ukrást flagy...

wtf?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi se inspirovali Grobari

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

lukimya uz predtym nemusel ekici strielat ale nahravat do prava...ale co,bol z toho roh a gol obrana hsv spatna,najma stoperi,uz asi 2x spracovali loptu krasne pre nas do nohy zasluzene vedenie,keby zlatko vystrelil lepsie tak je to 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, pořeš si volno na 2.3 Je to sobota. Víc informací najdeš na FB

Reagovat
db18

HSV tam má ale taky slušný šance - jinak Ekici se mi zatim dost líbí, snaží se a už dokázal nasrat Adlera

Reagovat
db18

Parádní trefa od Sona

Akorát ta nová "torhymne" HSV je hrozná

Reagovat
JozkokozleJ

To bola parada. Inak mne pride, ze by malo byt povinnostou v takejto situacii zdvojit Sona.

Reagovat
db18

no, mne by nikdy nenapadlo, že by Son chtěl střílet a chápu, že spíš pokryvali protihráče, aby nemohl nahrát - ale divim se, že ho ani teď nehlídají dva hráči

Reagovat
db18

...a přes Gebreho/Sona to teď tahají hodně

Reagovat
JozkokozleJ

Alebo, ak uz nie zdvojit, mal byt pokryty priestor za Gebrem. Podla mna je dost velka chyba defenzivy, nechat 1 na 1 s tym, ze nie je pokryty priestor ani za obrancom. Son mal volnu cestu do sestnastky.

Zial, Gebreho strana dnes hori jak fakla.

Reagovat
jv

Oba jarní zápasy Gebremu vůbec nevyšly a možná by bylo načase, aby se na chvilku posadil na lávku (i když je jasný, že to všechno nezávisí, primárně, na něm "samotným").

Reagovat
db18

minimálně v tom dalším zápase se tam asi ještě ukáže, po návratu Fritze by tam už snad mohl zase on (a to už by mohl být v pořádku i Hunt ne?)

Reagovat
jv

To je fakt, šanci proti Hannoveru ještě dostane, a bude hodně záležet asi na tom, jak se ukáže (pro další zápasy), i když upřímně mu tu pozici proti 96kám nezávidím. Hunt byl přes týden nachlazený a před utkáním se u něho objevily svalový problémy (podle Kickeru), tak se nejspíš uvidí, ale řekl bych, že to asi nebude nic vážnýho, jen nechtěli riskovat.

Reagovat
db18

jo, Rausch/Pander a Huszti mu to moc neulehčí

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre tam hoří jako papír

Reagovat
stas87

gebre-50% uspesnost v prihravkach,daleko najslabsi z obrancov co dnes nastupili zaujimave sledovat ze hsv to tlaci cez gebreho a my naopak cez jansena ta lava strana hsv je zla dnes ale nie tak ako samotny gebre ta prihravka na stred ihriska od neho nemala chyby ja som si v lete prial torosidisa namiesto gebreho...nemyslel som si ze to niekedy napisem ale ignjovski sa mi pacil najviac od nas

Reagovat
db18

Bayern by měl dneska nastoupit ve stejné sestavě jako proti Fürthu...

...za to, že to tak zůstane v obraně jsem rád

ale v záloze mohl do sestavy vklouznout Robben namísto Kroose, tak jak to je tu v preview

Reagovat
smazaný uživatel

Kroose na střídačku?

Reagovat
db18

pro tento zápas jo, ve Fürthu hrál nic moc a měl by taky vědět, že jeho místo neni samozřejmý a pokud bude třeba, trenér ho posadí

Reagovat
smazaný uživatel

ten zápas jsem neviděl, ale když to říkáš..

já jsem jedině pro

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pojdme HSV, Vaart viteznej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rudneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeevs! Luxusni gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale asi tesnej ofsajd.

Reagovat
smazaný uživatel

Boze Adlere, cos to pustil?

Reagovat
JozkokozleJ

Tak som vypustil prvych 10 minut...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole Vaarte.

Reagovat
db18

...jestli Arnautović dostal druhou žlutou jen za to, že se napříhl, aby kopnul do balonu a nic neřekl, tak to nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

Arnautovic, to je debil.

Reagovat
Arne

Za co? Jestli za tohle žlutá, tak to už fakt nevím, kde to jsme... Ten komentátor na ES by jí pomalu chtěl i za to, že Lukimya odevzdá míč Arslanovi tak, že se k němu dokutálí a trefí ho... "Pokud o udeření".

Reagovat
smazaný uživatel

Lukimya ho kopnul naprosto schvalne do Arslana. Za to bych taky zlutou. Kazdopadne naprahnout se na rozhodciho, tak mu dam rovnou cervenou a ne jenom zlutou.

Reagovat
Arne

Vždyť se ten míč k němu sotva dokutálel, jaký to bylo "kopnutí"... Kdyby ho napálil, neřeknu ani půl slova, ale on pošťouchne míč směrem k soupeři a měl by dostávat kartu? Jsi směšný.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepostouchnul ho, kopnul ho do Arslana. Stacilo o trosku silneji a tu zlutou bych dal. Takhle souhlasi, ze nebyla, ale ten umysl ho trefit byl jasnej.

Reagovat
db18

napřáhnul na míč, ale neodkopl ho, to by se mohli dávat karty i za to, že se gólman mimo vápno nakloní k balonu, ale nevezme ho do ruky

Reagovat
smazaný uživatel

nesmyslná červená pro arnautovice a aogo je pěkný šašek

Reagovat
smazaný uživatel

To nemyslis vazne, on naprahne s tim, ze chce kopnout do rozhodciho a ty rikas, nesmyslna.

Reagovat
smazaný uživatel

viz Arne nahoře

Reagovat
stas87

kinnhöfer je regulaerna p...,minimalne 3x hraci hsv faulovali na zltu a karta neprisla,nam daval okamzite zlte...jasne,bola to hlupost od marka ale asi 7 minut spat tam mal hlavickovy suboj s heikom ktoreho ked fauloval tak minimalne,bohuzial na to marko nezabudol a svojsky zareagoval

hadzat vinu na hlavneho nie je fer,to uz je v tejto sezone asi treti zapas co uplne vypadneme z role a ta nesustredenost a hladanie krivd v zapase nas stoji body bohuzial sa tomu nevyhne nikto,maximalne kevin..dneska bol podrazdeny od zaciatku petersen a to dost prakticky nebol vidiet,cakal by som akpalu namiesto nehotu thomas trosicku prevahal ten moment s tym zapasom nieco urobit

celkovo sme neboli horsi ako domaci,skor to mala byt remiza ale co uz...stalo sa,je treba zobrat si z toho to dobre a na spatne momenty zabudnut,v dalsom zapase cakam ignjovskiho na pravom beku,marka v zaklade a otazny je start ekiciho,neviem ci by som ho vyndal...to ale zalezi na schaafovi

btw.ten treti gol,mam pocit ze to bol ofsajd,bol?

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslim, ze byl.

Reagovat
Arne

Lehkej ofsajd byl, ale nic hroznýho... Stejně tak Aogo hrál nejspíš rukou, ale obě situace těžký na posouzení a tohle Kinhöferovi těžko vyčítat. Jednostrannej mariáš, to už je něco jinýho.

Každopádně zaslouženej výsledek... U vás to prostě není vybalancovaný mezi ofenzivou a defenzivou, navíc dneska ani ta ofenziva nic extra nepředvedla. Každopádně vidím problém hlavně v tom, že po těch stranách nikdo nikoho nezajístí, všichni dopředu jak bejci a pak tam jsou díry.

Reagovat
stas87

o goloch mlcim,tie proste boli dneska hrozne...pred tym rudnevsovo gole sme mali trestak na polke,nemoze sa stat ze nas vybrejkuju a 20 sekund davaju gol u druheho golu bol zasa gebre,aoga len tienoval,ziadny doraz od neho

no to sakra neni,problem vidim aj v tom ze ked prehravame o gol a honime vysledok tak v podstate neexistuje stred ihriska,kazdy utoci a hsv tam dneska sbieralo vsetky lopty,potom sa tazko beha a vracia dozadu bez lopty

to vidim ako velke minus,tie rady nie su zkonsolidovane,nikto nikoho nezaisti,ked utoci bek po kridle,utoci zaroven aj kridlo...a to je proste spatne

Reagovat
Arne

On to je problém, když k tomu není skladba hráčů... Máš ve středu zálohy Fritze - ten, byť původně obránce, je splašnej směrem dopředu snad nejvíc. Koukni na druhý gól BVB, tam na Gebreho centr nabíhá dokonce jako hrot. De Bruyneho to táhne dopředu, Hunta a Ekiciho taky, Junuzoviće z nich asi nejmíň, ale i on je původně AM... Tohle prostě nejde. Proto jsem se dneska radoval z Ignjovskiho, než jsem po pár minutách zjistil, že ho Thomas dal na křídlo.

Reagovat
Arne

U toho zápasu s BVB - mám na mysli akci, která tomu gólu Götzeho předcházela... Gebre se vysunul, nepovedl se mu centr ideálně a už to jelo.

Reagovat
stas87

nedavno sme sa o tom s jv bavili na icq,som mu pisal ze schaafovi chybaju hraci do systemu ktory chce praktikovat,v podstate nema ani ine alternativy ked sa prehrava ci ked sa potrebuje udrzat vysledok...som aj pisal ze do buducna nevidim ako cislo jedna do utoku petersena....proste je tych chyb na moj vkus prilis,asi som prilis narocny fanusik

u toho golu-gebre to sice pokazil vpredu ale nikto ho neistil,on potom v prvej chvili ani nesprintoval naplno dozadu ale az niekde na polovic ale to uz mu hrac bvb utiekol a bolo neskoro,gebre potom zbytocne bezal na svoju stranu kde uz bol prödl ktory toho hraca krizoval,gebre mal hlidat vapno...a podobnu chybu ze nehlidal vapno urobil aj v hannoveri pri gole na 2-0

Reagovat
Arne

Já vím, to byl jen příklad toho, jak špatně to funguje... Možná si Schaaf myslí, že každýho CM/AM předělá na DM, když se mu tak parádně povedl tah před lety, kdy z "halbpozice" na DM stáhnul Fringse...

K Petersenovi - já souhlasím, on se nejeví jako hrot, na kterým by Werder měl stát. Dneska nepředvedl nic, jen se vztekal. Co ten Akpala? Já ho prakticky neviděl, jen teď koukám na jeho herní čas a moc příležitostí teda nedostal. V základu dvakrát, z toho jednou dal ve Freiburgu gól.

Reagovat
stas87

ja by som bol rad kebyze petersen nema zaistene miesto v zaklade,akpala ukazal bojovnost,tvrdost v osobnych subojoch,sancu by som mu urcite dal,oproti petersenovi nema tak dobru hru hlavou ale vo vsetkom ostatnom sa mu vyrovna

tych problemov nas trapi vela ale nikto si to neuvedomuje,najvacsi problem vidim v tom ze typovo ten tim postrada lidrov,ci uz v kabine alebo na ihrisku,fritz je prilis hodny,hunt tiez...o par rokov by mozno rola lidra timu sedela arnautovicovi ktory ked sa nedari tak to dokaze strhnut ael ked to nebude podporene vykonmi tak sa to mine ucinkom

dalsia vec su nase standartky-ked sa lopta odlhavickuje tak nastava obrovsky problem,nikto nevie koho branit,konkretne gebre si mysli ze hra praveho beka tak sa tam aj musi vratit aj ked jeho miesto zaujme niekto iny pride mi ze aj fyzicky odpadavame v druhych polcasoch,prve polcasy su viac nez dobre ale nedokazeme v tom pokracovat

sme aj podla mna timom ktory sa najviac nedokaze koncetrovat v zapasoch a vyhladava diskusie s rozhodcom,cakal by som ze toto thomas poriesi,ci uz pokutami alebo inym sposobom ale nie..je to stale to iste a mna to uz nebavi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo: Pojdme Stuttgart!!!

Reagovat
db18

200. pro výhru FCB

Reagovat
smazaný uživatel

To bych si nechal až na začátek března

Reagovat
db18

to si nech, ale budeš muset čekat o rok déle

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ses nedivil, vzpomeň si na minulý rok, kdy jsme u vás ubránili remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart zatím velmi sympaticky. V obraně slušně a měli i zatím největší šanci

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím docela slabota...Robben?

Reagovat
db18

chtělo by to

Reagovat
smazaný uživatel

jak snasi to, ze je na lavce?

Reagovat
db18

zatim normálně, ale dneska nadšenej nebyl, když se Jupp poslal až v 88. do hry Shaqiriho s Gómezem a Boatenga chtěl poslat až v nastavenym čase

...přitom ta hra neodpovídala tomu, že by se nemělo střídat, Mario třeba do gólu nevyhrál ani jeden souboj A oba góly jsme vlastně dostali naservírovaný od Stuttgartu, takže nechápu, že nepřišla svěží síla na křídla (v podobě Shaqiriho s Robbenem)

Reagovat
db18

...dneska pak ke konci už akorát stál nasranej opřenej o reklamní banner bokem od hrací plochy

Reagovat
smazaný uživatel

Tak takovou nabídku si nechám líbit

Reagovat
smazaný uživatel

achjo...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele