BUDĚJOVICE A BOLESLAV VÍTĚZÍ

01.02.2007, 19:45
Aktuality
Dnes se hrály další dva zápasy Tipsport cupu - České Budějovice se utkaly s Viktorií Žižkov, Mladá Boleslav změřila síly s Jihlavou. My vám poprvé přinášíme podrobnější shrnutí těchto zápasů.

FK Viktoria Žižkov - SK Dynamo České Budějovice 2:4 (1:3)

Branky: 18. Kušnír, 58. Šťastný z pen. - 11. Gruber, 22. vlastní, 27. Peroutka, 47. Homoláč.

Do svého posledního zápasu v zimním turnaji Tipsport cup s Viktoríí Žižkov nastoupilo Dynamo České Budějovice v nejsilnějším možném složení a podařilo se mu také zvítězit. Viktoria Žižkov měla při výhře teoretickou šanci na postup, ale prohrou uvolnila cestu Bohemians 1905.

První gól padl již v 11.minutě. Na centr z levé strany si naběhl Gruber a poslal míč k tyči. Brankář Viktorie neměl šanci a Dynamo tím pádem vedlo 1:0. Na druhé straně zaútočil Stracený, který hlavou vrátil míč na pokutového území, ale Labantova střela minula budějovickou branku. Přesto se žižkovští dočkali vyrovnání. Na centr si naběhl Kušnír, obešel Pravdu a prostřelil brankáře Muchu.

Žižkovští se ale z vyrovnání radovali pouhé čtyři minuty. Z pravé strany poslal před branku centr Gruber, obránce Kučera si srazil míč do vlastní branky a Budějovice znovu vedly. Za dalších pět minut to vypadalo s Žižkovem ještě hůře. Po rohovém kopu Adamce se prosadil Peroutka a to znamenalo již vedení 3:1 pro hráče Dynama. Na konci prvního poločasu ještě nedosáhl Blaha na centr Švancary a po centru Bažíka nechal brankáře Muchu vyniknout Šťastný.

Ani začátek druhého dějství nebyl pro žižkovské šťastný, když hned po dvou minutách dal gól Homoláč - 4:1. Pak měla štěstí na chvíli na své straně Viktorka. Po šedesáti minutách hry fauloval budějovický brankář Mucha v pokutovém území Dejmana, rozhodčí mu dal žlutou kartu a penaltu trefil Šťastný - 4:2.

Na druhé straně pálil Mrkvička, ale Hruška zasáhl. V 68. minutě zastavil Hruška rychlou akci Budějovic, když sebral Táborskému míč po centru Grubera. Poslední možnost změnit skóre měly České Budějovice po faulu Šťastného, který rozhodčí ocenil žlutou kartou, ale přímý volný kop Adamce jen těsně minul branku Hrušky.

Viktoria Žižkov: Hruška - Kučera, Král, Šťastný, Jambor - Kušnír, Bažík, Labant, Stracený (46. Novotný) - Blaha, Švancara (46. Dejman).

České Budějovic: Mucha - Leština, Homoláč, Žižka, Peroutka (51. Bureš) - Gruber, Adamec, Dvořák, Hrbáč - Táborský (82. Tischler), Mrkvička.


FK Mladá Boleslav FC Vysočina Jihlava 1:0 (0:0)

Branka: 71. Tomáš Brezinský.

Do posledního utkání Tipsport Cupu v základní skupině nastoupila Mladá Boleslav v silně nakombinované sestavě. Prvoligový kádr je uprostřed přípravy a navíc předchozí den hrál na Strahově proti Slavii Praha. Jihlavský soupeř do Mladé Boleslavi přijel z Nymburka, kde je na týdenním soustředění. Ve vyrovnaném utkání se Mladá Boleslav radovala z těsné výhry a tím pádem i z vítězství ve skupině, neboť se na ni může dotáhnout jedině Liberec, ale s ním má Boleslav v turnaji lepší vzájemnou bilanci.

První šanci zápasu promarnil jihlavský ostrstřelec Faldyna ve druhé minutě. Boleslavští zase v 19. minutě - po Nečasově centru se ocitl v dobrém postavení na malém vápně Mikolanda, ale Tulis jeho střelu v vyrazil a další ránu boleslavského Paláta chytil. Krátce po přestávce Tulisovi zatrnulo při střele Dittricha, kterou likvidoval na dvakrát. V 71. minutě zamotal jihlavským obráncům hlavu Rolko a gólovou střelu vystřelil další stoper Tomáš Brezinský - 1:0 pro Boleslav.

Vzápětí při jihlavském protiútoku musel boleslavský brankář Šeda mimo vápno, Svoboda jej dokázal obstřelit, ovšem Rolko míč kutálející se do prázdné branky odkopl na roh. Nejblíže vyrovnání byl jihlavský stoper Kadlec, když se v 89. minutě postavil k penaltě. Jeho střelu k levé tyči však Šeda chytil a uhájil čisté konto.

FK Mladá Boleslav: Šeda Krátký, T. Brezinský, Rolko, Nesvadba (46. Pára) Dittrich, Nečas, Palát (46. Brunclík), Fabián Mikolanda (46. Kysela), Sedláček (46.Vajgl).

FC Vysočina Jihlava: Tulis Gebreselassie (75. Bartoš), Šourek (46. Ditrich), Kadlec, Drga Veselý (46. Čermák), Lovětínský, Vladyka (46. Gorol), Cihlář (46. Nešpor) Faldyna (46. Peška), Svoboda.


Autor: Jakub Hasek / efotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*david

proč ste ne vyhráli poslívam va

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele