Boudebouz poprvé překročil hranice Francie a posílil Betis

09.08.2017, 18:55
Aktuality
Real Betis si pořídil nový mozek hry - za sedm milionů eur z francouzského Montpellieru získal kreativního středopolaře Ryada Boudebouze. Alžírský reprezentant v Seville podepsal čtyřletý kontrakt a stává se už osmou posilou sevillského celku v tomto přestupovém období...

Boudebouz se v uplynulé sezoně řadil k těm méně doceněným špílmachrům na kontinentě, když nikdo z předních pěti evropských lig nevytvořil více palebných pozic (117) než právě opora Montpellieru. Hned deset jeho přihrávek znamenalo gól, dalších 11 branek přidal sám levonohý fotbalista.

Sedmadvacetiletý ofenzivní univerzál, schopný zaskočit i na obou křídlech, dosud coby profesionál působil pouze ve Francii - nejprve prorážel v Sochaux, pak se na dvě sezony přesunul do Bastie a nyní stejné období strávil v Montpellieru. Oproti své první sezoně s HSC přitom zaznamenal velký posun v produktivitě.

Sevillský Betis tímto podpisem pokračuje v ambiciózním posilování. Letos v létě sice přišel o talentovaného Daniho Ceballose i rekordního střelce Rúbena Castra, zároveň však přivedl mexického reprezentanta Andrése Guadrada, barcelonského útočníka Cristiana Tella či středopolaře Víctora Camarasu. Dohromady utratil už přes 26 milionů eur, tedy nejvíce za devět let.

O návrat do Španělska navíc Betis usiluje v případě zkušeného záložníka Zenitu Javiho Garcíi, který se chce vrátit na jih rodné země, kde je usazená jeho rodina. Třicetiletý García byl vynechán ze soupisky pro poslední zápas Zenitu se Spartakem Moskva, o jeho podpis se však uchází také Málaga.

Autor: Tomáš Daníček / football-espana.net

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Godwinson

To je pruser, ach jo. Navic zase zpicenej Betis.

Reagovat
Phillipinho

Prej uprednostnil Betis pred anglicky tymy, ktery mu nabizely vic penez

Reagovat
smazaný uživatel

Ma charakter

Reagovat
Godwinson

Tak v Anglii by plakal. Pro nej je PD jak delana.

Reagovat
eliskafan

Reagovat
smazaný uživatel

Skvela posila

Reagovat
Phillipinho

Hmmmm. Ta sestava vypada hodne slusne. Betis ma ambice a to je dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Aj minuly rok boli . Ale ti fanusikovia a ta atmosfera si to zasluzi.

Reagovat
smazaný uživatel

obrovska posila pre Betis. A zaroven ohromna strata pre Montpellier

Reagovat
mistr129

Překročil hranice Francie Le Pen na něj

Reagovat
smazaný uživatel

Za 7 míčů takový hráč...docela bargain

Reagovat
Frantszek

Reagovat
smazaný uživatel

Betis v létě

Reagovat
Godwinson

Amavi do Marseille Pokud navaze na vykony z Francie, tak bude jejich nejvetsi letni posilou.

Reagovat
Langi

celkove strasne zvlastni kariera ...vzhledem k tomu, ze uz nekdy v roce 2013 patril k velkym talentum...velka skoda, ze jsme ho tehdy neprivedli...zrejme pro vsechny strany skoda

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale este si ho za rok za dva priviest mozte...on na tych kridlach bude velmi kvalitny stale aj v pokrocilejsom veku podla mna

Reagovat
Langi

Uz je pozde...a mame Depaye a Traoreho, kteri jsou oba nekde jinde...mel dovalit v tom roce cca 2013...u nas by luxusne vyrostl...nicmene u nej to bylo cely takovy divny...udajne se na nej vyptavala pulka Evropy, ale realne skoncil v Bastii

Reagovat
Pyroman

Tak je primárně OZS, takže by u vás spíš byl konkurence pro Fekira ne. Nemluvě teda o tom, že Boudebouz je v tuhle chvíli imo lepší hráč než Depay s Traorem.

Reagovat
Langi

Jo pravda...ja sem si ho zase spletl s Martinem v Sochaux...ten byl tusim LW...nicmene o tom druhem bych se hadal...hral loni vyborne, ale Depay ma statistiky jako malokdo, byt nedava tolik golu...Traore byl loni v Ajaxu super stejne tak...jako urcite ma na vic nez na Betis...zahada ale je, proc ho nikdo lepsi nechce

Reagovat
Ferguson6

Martin je CM/AM.

Reagovat
Kucka

to fakt ne Depay, Traoré > Boudebouz

Reagovat
Pyroman

Tohle je samozřejmě těžce subjektivní. Za mě je Depay hráč, který je aktivnější na Instagramu než na hřišti a dobrá pověst se ho pořád drží díky tomu, jak hrál za PSV. V United se neprosadil a v Lyonu zatím podle mě taky nic extra nepředvedl. Sice má slušné statistiky, ale většinu těch gólů a asistencí posbíral proti soupeřům typu Metz nebo Nancy, které Lyon přejel na celé čáře. Proti silnějším soupeřům nic. Traoré je mladý, může se pořád hodně zlepšit, proto jsem taky psal "v tuhle chvíli". Co se herní inteligence týče je imo Boudebouz o parník před ním.

Reagovat
Kucka

Rozumím. Z mého pohledu zase Ryadovi ve 27 letech fakt sedla poslední sezona, do té doby byl od začátků v Sochaux přinejmenším nevýrazný. Trochu mi to navíc připomíná Cabellu, v MHSC si sice dělal, co chtěl, ale jinde to nestačilo. Od Depaye jsme asi v MU všichni čekali víc, ale pořád jsou pro mě s Traorém jedni z nejslibnějších křídelníků v Evropě. Útok Depay, Fekir, Traoré - Díaz může být fakt válec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Škoda že nepřestoupil v rámci ligy, na jeho hru se skvěle dívalo. Podle mě má na víc než na Betis, tak snad alespoň budou hrát víc nahoře než loni. Částka ale směšná, za takhle klíčového hráče měl Montpellier urvat víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Betis bude trénovať Qiuque Setien, cize su vacsie ocakavania, nepovedal by som, ze je to prenho take minus, navyse, ak mu garantuju miesto v zostave, tak sa rozhodol spravne. Ale eu. pohary asi hrat nebude.

Reagovat
Pyroman

Ok, já španělskou ligu nesleduju, tak soudím jenom na základě toho loňského patnáctého místa.

Reagovat
eliskafan

Takže letos to s posilama vypadá nadějně. Hlavně urvat nějaký ten bod Realu a Barce a bude to pohodička

Reagovat
Frantszek

Vole, takovej player do Betisu. Za 7 micu. Alzirani maji vybornou generaci, ale jejich hraci chodi do tymu, ktere nedosahuji jejich kvalit a za smesne castky(resp. nenaplnuji svuj potencial) Brahimi, Feghouli, ted Boudebouz...

Reagovat
jenage

"Teď už je jasné, že Boudebouz je mozek celé hry."

"Mozek?"

Reagovat
Frantszek

Neznas ten vyraz?

Reagovat
jenage

Drž hubu!

Reagovat
Frantszek

Aha, tak tos mel rict drive. Uz chapu, ze to neznas.

Reagovat
raduinho

Vždyt byl v Burnley

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele