Bolasie opouští Eagles, Everton může zaplatit rekordních 30 milionů

15.08.2016, 15:02
Aktuality
V sobotu startoval pouze na lavičce, přičemž se dříve netajil tím, že by po čtyřech letech opět rád změnil působiště, nyní Yannick Bolasie skutečně mění Crystal Palace za Everton. Ten se za levého křídelníka nebál vysázet na stůl 25 milionů liber, které se při aktivaci všech bonusů promění v rekordních třicet...

Londýnské Crystal Palace ovšem neshrábne kompletní sumu. Dle nepotvrzených, však velmi pravděpodobných informací si totiž Bristol City při původním 350tisícovém prodeji zajistilo nějaké procento z dalšího transferu.

Yannick Bolasie na Goodison Parku podepsal pětiletý kontrakt, který mu dle různých dohadů týdně vynese 80 tisíc liber. Sedmadvacetiletý konžský reprezentant se stává čtvrtou posilou liverpoolských po Stekelenburgovi, Gueyem a Williamsovi. Everton nyní posílil každou řadu.

Sedmadvacetiletému silovému křídelníkovi se na Selhurst Parku občas vyčítala chabá konzistence a přespříliš efektních, ale bezúčelných přešlapovaček, nicméně i přes relativní minimum gólů a asistencí (minule 5+4) měl Bolasie vliv na hru svého týmu enormní.

To se nejlépe projevilo ve chvíli, kdy se kolem loňských Vánoc Konžan vážněji zranil a na deset kol vypadl ze základní sestavy. Eagles tehdy v prvních pěti utkáních bez Bolasieho nedokázali vstřelit ani gól, přičemž na výhru čekali ve finále 14 zápasů. To ze šesti utkání předcházejících křídelníkově výpadku uhráli vítězství čtyři, včetně demolice Newcastlu a skalpu silného Liverpoolu.

Na Liverpool měl první konžský autor hattricku v dějinách Premier League (duben 2015 proti Sunderlandu) obecně dosti spadeno. Dohromady třemi asistencemi ho pomáhal dvakrát porazit i v sezoně 2014/15, kdy měl mimochodem prsty v celkovém počtu patrnácti ligových branek CPFC.

"Na Yannicka jsem měl políčeno už nějakou dobu, protože je typem křídelníka, kterého mám rád - rychlý, silný a může zahrát na více pozicích napříč útočnou linií," vysvětloval svou volbu Ronald Koeman, který takto v nevyzpytatelném Bolasie získává tak trochu svého Maného. A že Everton užije ofenzivního hráče s ohromným zrychlením, který se zvládne vypořádat s tlakem soupeře, to bylo zcela očividné zejména ve druhé půli duelu s Tottenhamem.

Obchody tímto nicméně nekončí ani pro Everton, který je velmi spojován s osobou Joea Harta, ale ani pro Crystal Palace, jež má brzy ztratit bývalého kapitána Mileho Jedinaka. Ten už dokonce podle všeho podstupuje zdravotní prohlídku v sídle Aston Villy. Na Selhurst Parku se naopak počítá s Bentekem.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com, readeverton.com

Komentáře (346)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele