Bleskový návrat a vyřazení Barcelony. Vyšlo to perfektně, radoval se Williams

25.01., 10:23
Aktuality
Iñaki Williams (© AFP)

Barcelona prohrála dramatické čtvrtfinále Španělského poháru na hřišti Athleticu 2:4 po prodloužení. O postupu baskického týmu přes úřadujícího ligového šampiona rozhodli brankami ve 105. a 120. minutě bratři Iňaki a Nico Williamsové.

Iňaki dorazil do dějiště zápasu jen pár hodin před výkopem z mistrovství Afriky, kde reprezentoval Ghanu. "Tohle jsem si nepředstavoval ani v tom nejlepším snu. Vyšlo to perfektně. Včera jsem si ani nepomyslel, že tu po té těžké ráně dneska budu," řekl v televizním rozhovoru útočník, jehož národní tým na africkém šampionátu dohrál už ve skupině.

Athletic šel do vedení už v první minutě zásluhou Guruzety, ale Lewandowski a šestnáctiletý Yamal ještě v prvním poločase skóre otočili. Ve 49. minutě vyrovnal Sancet a další branky padly až v prodloužení.

Barcelonský kouč Xavi, jehož tým je v ligové tabulce třetí osm bodů za vedoucí Gironou a sedm za druhým Realem Madrid, po zápase uvedl, že je v klidu. "Ty hlavní tituly jsou pořád ve hře," řekl. "Hráli jsme proti skvělému týmu, který je doma hodně silný. Říkal jsem už při losu, že nám nepřálo štěstí. Lamine měl šance rozhodnout, ale můžeme být hrdí, jak jsme to odehráli," uvedl Xavi.

Athletic, který je v lize pátý, doplnil v semifinále Mallorcu a Real Sociedad. Poslední čtvrtfinále Atlético Madrid - Sevilla se hraje dnes.

Autor: ČTK

Komentáře (41)

Přidat komentář
sergi

Tak treble to už túto sezónu nebude.

Reagovat
blaugrana

Bude zeroble tak akurat. Uz len myslienka o treble s aktualnou kvalitou Barcy sa da povazovat za blaznovstvo.

Reagovat
janinho

nieco jak ked ten hag nedavno tusim naznacil ze sa stale neda vylucit ze este zabojuju o titul

Reagovat
Patt

Barcelona na Laligu nemá. Girona hraje výborně a Reálu pomůžou rozhodčí, když jim bude téct do bot. Budou rádi, když se dostanou do LM. O vítězství LM ............

Reagovat
T:o:M

To je ocas ten Xavi, že nepřálo nám štěstí při losu, asi chtěl až do finále hrát s týmy ze 3 ligy. Strašný alibista. Včera to bylo vyrovnané, jen pokud se nesoustredime a nedáváme tomu 100% celý zápas, tak nemůžeme vyhrát. Jako u třetího gólu, kde si borci poslední minutu ťukali jak staří páni a bylo jasné, jak to dopadne. Ale co jak by Xavi řekl, jsme ve hře 2 trofeje

Reagovat
Petrinho17

Absolútne každý tušil ako tie prihrávky 2 minúty do konca predĺženia skončia. Takmer každý tím, keď vidí, že sa blíži koniec polčasu, resp. zápasu sa snaží zaútočiť (dalo by sa to pochopiť ak by Barcelona vyhrávala) ale Barcelona nie... budú si to absolútne nezmyselne a nič neriešaco prihrávať na 2 metre, kde nič iné ako strata lopty a brejk do otvorenej obrany neprichádza do úvahy...

Reagovat
Mercury

Reagovat
Ángel di María 22

""Ty hlavní tituly jsou pořád ve hře," řekl. "Hráli jsme proti skvělému týmu, který je doma hodně silný. Říkal jsem už při losu, že nám nepřálo štěstí."

Reagovat
Pony Slaystation

Xavismus

Reagovat
mrtvej ofsajd

Reagovat
HalaMadrid_Flx

To je fakt extrém ale

Reagovat
janinho

skor exkrem(ent). tie jeho reci, to je fakt uz na povazenie.

Reagovat
misinho7

ten preraza stale vacsie dno...akoze nech sa nehneva Xavi ale ten ma vzdy len vyhovorky...stesti pri lose? sak ako jediny mali v osemfinale tretoligistu a teraz dsotali Bilbao kde stale mohli dostat Atletov ci Gironu

Reagovat
janinho

xavi sa spraval ako pica uz pocas aktivnej kariery. cely zivot budem opakovat, ze iniesta a puyol boli pre mna vzdy sympataci, lebo vedeli byt rivali a zaroven sa spravat s respektom. ked vtedy pri 5:0 totalne mrdlo sergiovi v hlave a dal facku aj puyolovi, tak nie ze mu to neoplacal, ale este drzal spoluhracov od neho aby sa nestrhla mela. xavi a pique boli presne protipoly, ti spustali do medii hovnomety pravidelne cely tyzden pred clasicom a rozhodne to futbalu nepomahalo, akurat to zvysovalo nervozitu. preto puyola a iniestu budem mat vzdy o velky kus vyssie jak xaviho a piqueho

Reagovat
misinho7

tak o tom ziadna, akoze Xavi s radi s Piquem medzi najvacsich nesympatakov...Xavi absolutne nevie prehravata vzdy je to o vyhovorkach..Iniesta ci Pyuol boli uplne inde. Niekedy treba aj pokoru a respekt voci superovi ale to Xavi nema.

Reagovat
Front hell

Puyola jsem měl od vás vždy nejraději. Pan hráč

Reagovat
janinho

od nas nie, skor od nich

ja si myslim ze puyola a iniestu z barcy a ikera a raula z realu proste nemohli nenavidiet ani ti najzarytejsi fandovia superov.

Reagovat
roman1978

raul ano, iker ne

Reagovat
EaP

Ja mám už pocit, že tieto blaboly púšťa , pretože sám netuší , čo je špatne. A to ma desí .

Reagovat
Laliga

Ešte vždy existuje možnosť, že to robí z prostého dôvodu, aby sa viac hovorilo o ňom a menej o hráčoch. Vnímam to podobne ako ostatný tu, neverím že by to bol zámer. Ale do hlavy mu v konečnom dôsledku nikto nevidí.

Reagovat
Gazdo

Zlaty Koeman tvl

Reagovat
janinho

to ma mrzi nikomu by som neprial aby musel povedat to co ty teraz.

Reagovat
technecium

Reagovat
Gazdo

A aj tak si myslim ze je to realita. Koeman sa aspon mohol realne vyhovorit ze mu predali vsetko co malo nohy a aj tak ta hra nebola o tolko horsia ako teraz. Xavi sa naozaj nema na co vyhovarat. Nasim najlepsim hracom je 16 rocny chlapec

Reagovat
technecium

Koeman nevyhral jediny zapas proti silnemu souperi, hur takticky pripraveni jsme nebyli ani pod Rourou nebo Setienem. Tim nerikam, ze je to ted zasadne lepsi, ale vsechno lepsi nez Koeman.

Reagovat
Gazdo

Tak ale Koeman mal regulerne tim v rozklade to sa so Xavim neda moc porovnavat. Jasne ani Xavi nema na ruziach ustlane ale aj tak dostal posily za 200 mega to nie je malo

Reagovat
valloire

Reagovat
zasranej malíř

Stejně za to může Real

Reagovat
icka

Tráva byla asi moc zelená dle Xaviho

Reagovat
Kejza

Včera bylo vidět, jak je ten tým úplně bez koulí, a sorry, ale to jde za Xavim. Celej druhej poločas se vytráceli a po gólu na 3:2 to Athletic dohrál s prstem v nose. Že si ani nevytvoříme žádnej tlak nebo náznak šance v prodloužení vyřazovacího zápasu (spíš se nedostanem přes půlku hřiště), mluví za všechno. Athleticu to přeju, kdyby Nico nepálil šance, dorazili by nás dřív.

Reagovat
Raul=Real

Xavi

Inak Ghana ma tak kvalitny útok, ze Williams dostal z možných 270min v zakl.skupine, len cca 100 ?

Reagovat
domingo

Nema, na devitce hral Semenyo

Spis je tam proste videt ten propastny rozdil v tom, jak jej Ghana / Athletic umi, resp. neumi vyuzit. Do narodaku ho "draftovali" pred MS a hodili na hrot utoku, kde vypadal, jako by mu nikdo nerekl, co tam ma vlastne delat. Takze delal tak nejak od vseho neco. Proste zmatenej fotbal bez taktiky, jak by taky ne, kdyz to trenoval Addo (coz neni trener) a ta jedenactka spolu na MS hrala vlastne poprvy.

Ted na Afconu pod Hughtonem to nikdo moc nechapal, o co jim vlastne slo. Hrali hrozne defenzivne a na nahodu, fakt se na to nedalo koukat. Williams nastoupil jednou na pravym kridle, blbou chybou zavinil gol a po dalsim zapase vypadli. Celkove mi to prijde spis jako takovej experiment ve stylu "hraje La Ligu, je dobrej, tak ho tam švihnem ať ukáže co umí" nez ze by nad tim nekdo ve skutecnosti premyslel

Reagovat
Raul=Real

Vďaka za zhrnutie

Reagovat
valloire

a ten trávník, skandál

Reagovat
Well

On by byl nejlepší trenér, kdyby mu furt všichni nehazeli klacky pod nohy.

Reagovat
S-C-O-T-T

Reagovat
CHONG

Nepochybně vina Realu...

Reagovat
Di Stéfano

Zajtra príde s tým , že Real cinkol los …. Komediant , snáď ich Neapol kopne do zadku čoskoro aj v LM

Reagovat
Ranoth

Reagovat
los_blancos

Nico výborný. Ten má na to uspieť v hocijakom veľkoklube, fandím mu, tak jak samotnému Athleticu. Okrem toho, že má jeden z najlepších a najkrajších štadiónov, tak aj fanúšikovia už nie sú takí extrémisti, dokážu napr. zatlieskať gólu súpera (Benzema pred 2 rokmi cca) či vytlieskať Modrića po vystriedaní.

Reagovat
Well

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele