Ben Arfa definitivně přestoupil do Marseille

02.07.2008, 08:23
Aktuality
Hatem Ben Arfa se po dlouhých tahanicích s Lyonem stal hráčem Olympique Marseille. Francouzský mistr nechtěl 21letého hráče konkurentovi pustit, tvrdil, že od něho nemá finanční záruky, včera pozdě večer ale byl prodej Ben Arfy za 12 milionů eur dokončen.

Mezi oběma kluby vypukla malá válka. 21letý ofenzivní hráč včera trénoval v Marseille, přestože to měl od Lyonu zakázáno a měl se hlásit na jeho tréninku.

Nakonec to pro Ben Arfu dobře dopadlo. "Lyon a Marseille dosáhly dohody ohledně přestupu Hatema Ben Arfy," objevilo se na webu francouzské ligy (LFP). Její právnická komise prostudovala všechny podklady a nakonec přestup posvětila.

Nedala za pravdu Lyonu, který požadoval po Marseille dokumenty zajišťující finanční krytí transakce. Francouzský mistr chtěl přestup v sobotu zrušit, Marseille se však nevzdala a nakonec Ben Afu získala.

"Inteligence a zdravý rozum dnes vyhrály," mnul si ruce prezident OM Pape Diouf. "Situace byla složitá, což je vždy, když bojují dva velké kluby. Ale můžu vám říct, že bylo mnoho povyku pro nic."

Přestupová částka nakonec nebyla zveřejněna. Lyon údajně dostane za ofenzivního hráče 12 milionů eur a pokud se Marseille v příští sezóně probojuje do Ligy mistrů, přidá navíc další milión. Lyon navíc dostane dvacet procent z dalšího Ben Arfova prodeje.

Z dokončení přestupu má velkou radost i samotný hráč, který vše vsadil na jednu kartu. "Moje rozhodnutí bylo hrát jedině za OM, nikoho jiného. Už se cítím jako hráč Marseille," svěřil se klubovému webu.

Autor: Radim Šantrůček / teamtalk.com;goal.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No konečně je to taaaaam!!!

Reagovat
smazaný uživatel

gratuluju

Reagovat
smazaný uživatel

v Lyonu nenastupoval v základní sestavě?? nebo proč odešel do OM?

Reagovat
smazaný uživatel

jo, nehral tam v zakladu. jeste na podzim valel jak cyp a potom ho zniceho nic nestaveli, taky tomu nerozumim. jsem rad ze je z lyonu pryc, ale pral jsem si ho videt v dresu arsenalu.

Reagovat
havrys99

Mandanda - Faty,Givet,Rodriguez,Taiwo - Cana - Valbuena,Cheyrou(Ziani),Ben Arfa - Cissé,Niang

Reagovat
smazaný uživatel

snad Olympique letos už konečně sesadí Lyon, bo hrozná nuda je ta francouzská liga....

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
Arne

Spíš bych věřil tomu Bordeaux, i ASSE by tam mohlo zamíchat kartama. I když Lyonu fandím, tak bych si pro letošek přál, aby byli v lize druhý a došli daleko (aspoň do semifinále) v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to zapomeň :-))

Reagovat
smazaný uživatel

jo tak o to se nebojte, ze by OM sesadil Lyon z pozice jednicky v ligue 1. lyon ma uz po sedm let stestí a vzdycky mu to vyjde. i v nasledujici sewzone vyhraje ligue 1. ale OM podle mne skonci tesne za nim na druhe pricce. lyon ma i tak o hodne kvalitnejsi kadr nez OM a na tom, ze jim odesel ben arfa, jim nezalezi. jak rikam, maji tam tolik playeru, ze ho v pohode nahradi.

Reagovat
Arne

Trošku si protiřečíš. "Lyon má štěstí" x "O hodně kvalitnější kádr".

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille bude hrát 3. předkolo LM??

Reagovat
smazaný uživatel

skoda mnel spis jit nekam do anglie Marseille nemam rad akorat tak uplátky

Reagovat
smazaný uživatel

ještě, abys je měl rád, jako fanda PSG

Reagovat
smazaný uživatel

myslím,že Lyon na tom slušně vydělal,v podstatě 13M eur a 20procent z dalšího přestupu je velmi dobrá částka a je to i nejlepší řešení pro Ben Arfu,jelikož v Marseille může vyrůst ve velkou hvězdu podobně,jako jeho předchůdci Nasri či Ribéry a posléze přestoupit do velkoklubu

Reagovat
smazaný uživatel

a ty je mas rad?

Reagovat
smazaný uživatel

já fandím ve Francii PSG..., jednoznačně.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ses správnej

Reagovat
smazaný uživatel

nejvic mne štve že PSG ma strašně moc peněz ale nekupuje dobrý hráče kupuje lemry v zimě mohly koupit Freda nakonec nic porad se jen o nekoho zajmaj ale nikoho nekoupjej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele