Bayern znovu prodlužoval smlouvy, zůstávají i Robben s Rafinhou

11.05.2018, 15:39
Aktuality
Franck Ribéry před čtyřmi dny podepsal novou smlouvu s Bayernem Mnichov a dnes ho následovali další dva zkušení fotbalisté. Barvy bavorského celku budou nadále hájit nizozemský křídelník Arjen Robben a brazilský obránce Rafinha, končící kontrakty oba prodloužili o jedenáct měsíců...

"Prodloužení kontraktů s těmito hráči nás velice těší, oba hrají důležitou roli v našich plánech pro příští sezonu," sdělil sportovní ředitel Hasan Salihamidžić.

Robben přišel do Bavorska v létě 2009 za 24 milionů eur z Realu Madrid a své působení v klubu tak zaokrouhlí na deset let. Během těch dosavadních devíti získal sedm bundesligových titulů, čtyřikrát se se spoluhráči radoval ze zisku Německého poháru a v roce 2013 hrál důležitou roli při tažení za triumfem v Lize mistrů.

Robben bude moci za několik dní přidat na své konto další trofej, Bayern čeká finále DFB-Pokalu proti Frankfurtu a není jisté, zda do něj bude moci 34letý Nizozemec zasáhnout. Od prvního semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid měl problémy s třísly, nyní ho trápí stehenní sval a určitě nenastoupí zítra proti Stuttgartu.

O dva roky mladší Rafinha působí v Bayernu od roku 2011, vedle Ligy mistrů triumfoval šestkrát v 1. Bundeslize a třikrát v domácím poháru.

Autor: Tomáš Pavlík / sport1.de

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oba jednoznacne zaslouene hlavne Rafinha az na ten Real letos skvelej

Reagovat
smazaný uživatel

Rafinha skvely?!? ...po Bernatovi najslabsi hrac, a najvacsia slabina...jeho ofenzivna faza spocina v prihravke na stopera, po sirke do stredu, alebo smerom do zadu. Nevidim u neho 1:1 ako Alaba alebo Kimmich, centrov da za zapas na pocet tak 1/3 oproti spominanym, z toho 90 % nepresnych, kombinacne sa boji ist do riskantnych narazaciek, z coho prameni spominane hranie na istotu s prihravkami do zadu/do stredu po sirke. Jeho defenzivna faza spociva v min.% uspesnosti vyhratych osobnych subojov, casto aj takticky mimo priestor, aj ked to je na polemiku, podla toho co mu trener povie. Neviem co na nom vidis, mna tato sprava vobec nepotesila, dalsiu sezonu iba nervy ked nastupi...a keby mal napr.22, tak ok, povies si, mlady, potrebuje skusenosti...ale on je neperspektivny, slaby. Jeho potencionalny prinos pre kabinu vdaka svojej pohode nemoze stacit, to ho mali zamestnat ako veduceho muzstva...nemoze sa na neho pozrat ako na Robbena, ktory aj ked je vekovo neperspektivny, ma kvalitu a dokazuje ju...

Reagovat
Bastaron

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
20fredy20

robben takze R+R posledna sezona rozlucit sa treblom a nejakym exibicnym zapasom.

Reagovat
jakubbosak

noták..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jakubbosak

treble?

Reagovat
Jardman

Nevím, nevím, hlavně potřebujeme omladit, ale na lávku dobrý

Reagovat
vladino10

Ak ako žolík tak , ak už nikto nepríde a ideme do sezóny s R+R, Gnabrym a Comanom, tak

Coman je večne (aj teraz zranený), gnabry vyzerá podobne (vynechal prvu polovicu tejto sezóny a aj teraz je zranený) ribery je večne zranený (teraz našťastie nie) a robben sa konečne po zranení vrátil naspat- ale predvčerom na tréningu sa zranil znova..hráči všetko kvalitní, ale spoľahlivý do budúcej sezóny.co sa zdravia týka nie je ani jeden a nebola by vôbec náhoda ak by takto o rok v kľúčovej fáze sezóny boli opäť traja z nich zranení..

Bol by fajn nejaký príchod (a bolo by dobré hráča ktorý nestrávi pol sezóny na maródke)..teda za predpokladu, že kovac bude chcieť hrať s klasickými krídlami..

Reagovat
vladino10

Médiami prebehlo, že chceme dybalu, takisto nás spájajú s gelsonom martinsom a malcolmom, spomínal sa aj benzema, bale (len to nie) a griezmann..takisto sme vraj ochotní investovať do jedného hráča aj 100 mega- otázka však je nakoľko to všetko súvisí s prípadným odchodom lewandowskeho (avšak to momentálne vyzerá tak, že jeho kontakt s realom padol)..

Reagovat
smazaný uživatel

Dybala by byl zlej sen, Griezmann by byl přesnej opak.. Otázka, na kolik je pro ty hráče motivace jít hrát do ligy, kde je od prvního zápasu prakticky rozhodnuto. Opravdu bych si přál, aby se ta úroveň bundesligy zvedla. Nevím, kde jí tak ujel vlak, když 7 let zpět byla v rozkvětu (ok, tuším - špatný smlouvy a pouštění talentů za hubičku).

Reagovat
vladino10

Čo je na dybalovi také zle?

Juventini si ho celkom chvália, aj keď ja o ňom toho moc neviem..

Je to jednoduché- okrem toho čo píšeš je tam aj finančný faktor- kde kluby zo stredu tabuľky v premier league môžu finančne preplatiť kluby z bl hrajúce lm..

Ale toho, že by (zatiaľ) Bayern nedokázal priviesť hráčov sa až tak nebojim- predsalen meno máme veľmi silné a aj tie výsledky v lm nie sú úplne zle..pred klubmi z pl môžme mať výhodu hlavne v tom, že máme akú takú šancu vyhrať lm, Juventus je to isté čo my a potom ostal už iba Real s Barcelonou, s ktorými asi momentálne nemožme na prestupaku bojovať..

Každopádne by nám veľmi pomohlo keby sa aspoň jeden tím zdvihne a robí nám v lige problémy..

Reagovat
Rich

Uvidíme, jak se vyvine další sezóna, Coman měl smůlu na to zranění, ale jinak v sezóně pod Haynckesem se zvedl a jeho výkony šli nahoru. Gnabryho Bayern bude chtít ozkoušet zdali na to má či ne.

Stále se v médiích rozebírá, kdo by mohl ještě přijít po této sezóně, jelikož hráči Robben a Ribery prodloužili, tak nikdo z mladých nebude chtít teď přijít. Za mě z uvedených bych přivedl Malcoma, který má výborné výsledky. Dokonce se nechal slyšet, že by si dokázal představit hrát za Bayern. Nechci kecat, ale Gelson Martins se před nedávnem zmiňoval, že je spokojený ve svém působišti a že na změnu nemyslí. Bale a Benzema zůstanou v Realu, ti se budou pokoušet o Lewu a podle mě je dost možné, že odejde, kort když Real vyhraje Ligu mistrů. Griezman do Bayernu nepůjde, jelikož o něj dlouhodobě usiluje konkurenční Barcelona a hodlá za něj vysolit dost peněz, což Bayern nebude chtít podle mě soupeřit. Také se objevují spekulace o Dembelém z Barcelony, ale to jsou nepochybně jenom spekulace, i když šéfové z Barcelony nejsou s ním spokojení.

Jinak Bayern sleduje Dybalu a v případě, že Lewandowski skutečně bude chtít odejít, tak se budou o něj snažit. Paknová posila bude patrně z Hamburgu, kde hraje mladý nadějný útočník Jan-Fiete Arp.

Reagovat
blackhawk88

Barcelona chce zaplatit vystupnu klauzulu 100 mil. (nic viac, nic menej) ak sa do toho zapoji i Bayern, tak uz bude na Griezmannovi s kym si tapne. Len proste treba do toho ist a dat najavo, ze mame zaujem.

Dalsia vec, dobre vieme, ze Bayern dopredu nezverejnuje mena hracov o ktorych ma zaujem. A vzdy vypalia rybnik s inymi menami, tak aj preto Dybala, Benzema, Bale su nezmysly.

Reagovat
vladino10

Ale aký môže mať griezmann dôvod vybrať si Bayern pred Barcelonou?

Hra v španielsku, je zvyknutý na prostredie, hra kvalitnejšiu ligu..jedine že by bol nejaký tajný fanúšik..

Benzema a Bale neboli až takí frekventovaní, ale o dybalovi sa píše dosť veľa, tam by som sa nečudoval keby na tom je niečo pravdy..

Reagovat
blackhawk88

ja len tajne dufam, ze je fanusik a zeby si vybral Bayern co sa tyka Dybalu ak by to aj bola pravda, tak vraj juventus zacne jednania od sumy 120 mil. Vraj chcu za neho 120-140 mil. Co Bayern neda.

Reagovat
Giginek

Kdyby prodali Lewu za 150 tak to dají, nemůžou jít do sezony bez útočníka

Reagovat
Bandita_Harry

Lewa 150? to si trosku prestrelil nie ? ved uz ma skoro 30

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

áno, určite zaňho niekto dá 150

Reagovat
blackhawk88

150 za Lewu nikto neda..ako nebranim sa keby ho nahradili inym utocnikom, lebo to jeho arogantne spravanie je trosku cez..dnes ked sa mu nepodari dat gol a, prekonat 30 golovu hranicu tak opat bude nadavat, ze mu spoluhraci nepomohli, tak ako min sezonu, pricom v poslednom zapase mal xy tutoviek, ale ma vine boli spoluhraci

Reagovat
Rich

Osobně doufám, že Griezman půjde do Barcelony, je to můj názor, ale já ho v Bayernu nechci, víc bych si přál toho Dybalu. Bayern moc posilovat nebude, maximálně se bude poohlížet na nového útočníka, když by bylo potřeba. Navíc vladino10 má pravdu, proč by měl jít jinam, když ligu zná moc dobře, je zvyklý na prostředí.

A pokud odejde Lewa, tak minimálně ať dá Real 120 milionů a odpustí ještě těch 40 za Jamese a je to adekvátní částka. Rummenige před nedávnem tvrdil, že Bayern bude muset investovat víc do hráčů a že je ochoten nabídnout i astronomickou cenu. Takže pokud bude chtít Dybalu tak ho získá Bayern. Navíc Dybalovi je 24, což by byla sázka na mladšího hráče a investice do budoucna.

Reagovat
20fredy20

Netreba vobec posilovat, tuto sezonu sme boli najlepsi, marodku,rozhodocu a smolu/stastie neovplyvnime.

Reagovat
vladino10

Jasné že maródku neovplyvnime, máš v kádri hráčov ktorí rok čo rok pravidelne vynechajú minimálne pol roka a nazývaš to smolou?

To je jak postaviť sa pod elektrické vedenie kde sedí 20 holubov, stať tam dve hodiny a keď ťa jeden z nich oserie tak hovoriť, že akú máš smolu

Normálne sa s tebou stavím, že takto o rok bude minimálne jeden z dvojice robben/ribery zranený, prípadne obaja..a prečo? Lebo to tak je už dlhé roky a niekto to stále nazýva "smolou"..

A nie, neboli sme túto sezónu najlepší, keď nepremenis 10 gólových šancí tak nemôžeš byť najlepší..

Ešte napíš, že sme morálny víťaz Champions League

Reagovat
20fredy20

Stojim si za tym, smolou som nazval ten 2zapas , a nikde neni napisane ze kto vyhra liga majstrov je najlepsi , liga majstrov je tak o stasti ze to v zivote nemoze byt meritko to kto je najlepsi, pre mna najlepsie timy city barca bayern psg ako fanusik som povedal nas, najlepsi real? Ako moze najlepsi tim stracat v dlhodobej sutazi kde to nie je o stasti a rozhodocovi 20 bodov

Reagovat
vladino10

PSG

Rozhodca

Reagovat
Bayern +

Reagovat
REPLIKATOR

Robber

Reagovat
blackhawk88

zmluvu na stole mali ribery,robben a rafinha naraz..robbenovi a rafinhovi to trvalo dlhsie sa rozhodnut, zeby zvazovali,ze ci zoberu mensiu rolu v time a menej herneho casu ? No uvidime, kolko zapasov vydrzia sediet na lavicke bez toho aby vykrikovali a boli urazeni. Kridla treba omladit, toto je opat len odkladanie problemu na dalsiu sezonu. 4kridla 4 casto zraneni hraci, no mame sa na co "tesit"

Reagovat
vladino10

Sedenie na lavičke a vykrikovanie...zranenia to vyriešia samé..

A stále by to bol ten lepší prípad ak by sedeli..

Reagovat
Ferragamo7

Podľa môjho názoru má Bayern najväčší problém v OBRANE,pretože len Alaba a Kimmich majú aj nejaké rýchlostné parametre.No Boateng,Hummels,Rafinha a najmä Sulle sú katastrofálne pomalí.Bohužiaľ nákupnú politiku Bayernu sa mi už roky nedarí pochopiť,až na 2 vydarené nákupy,doplnili tím len priemernými a podpriemernými hráčmi.Samozrejme na Bundesligu(kde Bayern už pár rokov nemá adekvátneho súpera)to stačí,ale v LM už bohužiaľ.

Reagovat
raduinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele