BATISTUTA PŮJDE DO ANGLIE

24.05.2003, 23:56
Aktuality
Argentinský útočník Gabriel Batistuta (34) je podle slov svého agenta Settimia Aloisia velmi blízko k přestupu do Anglie, o konkrétním působišti prý bude rozhodnuto během několika týdnů. A "Batigol" má z čeho vybírat – zájemci o jeho služby jsou prý hned tři...

Začátkem týdne se o Batistutu začal zajímat manažer londýnské Chelsea Claudio Ranieri, který chce svůj tým posílit před Ligou Mistrů, kam se Chelsea kvalifikovala. "Pro Ligu Mistrů potřebujeme hlavně hráče se zkušenostmi," řekl Ranieri pro deník The Sun. V uplynulé sezóně Chelsea v Evropě skončila nečekaně rychle – už v prvním kole Poháru UEFA ji vyřadil norský Viking Stavanger. "Myslím že by se mohl prosadit i v Premier League, i přes svůj věk. V Anglii se totiž hraje velmi ofenzivně," dodal Ranieri. Pokud "Batigola" skutečně získá, mohl by se v útoku sejít s dalším veteránem – nestárnoucím kanonýrem Gianfrancem Zolou (37). I ten však stále čeká na prodloužení smlouvy.

Druhým zájemcem je další londýnský klub – Fulham. Jeho prezident Mohamed Al Fayed je prý připraven opět sáhnout do vlastní kapsy, aby případný příchod Batistuty zaplatil. Argentinský střelec, který má na svém kontě 54 gólů v 78 reprezentačních zápasech, se před časem nechal slyšet, že by chtěl hrát v Londýně. Je tedy pravděpodobné, že i třetí zájemce bude z hlavního města.

Nejen v Anglii je však o Batistutu zájem. "Gabriel má mnoho fanoušků, lidé jej chtějí. Je žádaný také ve Francii, Spojených arabských emirátech a Kataru," prozradil agent Aloisio. Právě v Kataru by si údajně přišel na největší peníze, to však pro něj není rozhodující. "Gabriel chce Anglii, chce, aby se jeho syn naučil anglicky. A pak, po dvou letech, se pravděpodobně vrátí do Itálie," naznačil Batistutovy plány Aloisio.

Batistuta má za sebou dlouhou italskou kariéru. Od roku 1991 působil ve Fiorentině, pak dva a půl roku v AS Řím a letošní sezónu dohrává na hostování v Interu Milán. Je sice pravda, že ve 34 letech už má svá nejlepší léta za sebou, jeho zkušenosti a čich na góly by však stále mohly být velmi cenné. Nejpravděpodobnější variantou se zdá být Chelsea, která bude hrát Ligu Mistrů a to by mohlo Batistutu přesvědčit...

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*JanPet

Batistuta je jednoznačně jedním z nejlepších útočníků posledních 12 let, hrdě se řadící po bok fenomenálních střelců typu Pelého, Maradony, Kempese, Van Bastena či Gerda Mullera. Držím palce, aby ještě dokázal své nevšední umění i v Anglii. Jen malá oprava - jeho reprezentační bilance je ještě úchvatnější, protože správně má na kontě 56 gólů! V italské lize + poháru už překročil hranici 200 branek. Je jediným hráčem na světě, který na dvou po sobě jdoucích MS nastřílel hattrick (poprvé ve svém debutovém zápase!), navíc na 3 po sobě jdoucích MS dal vždy 1. gól Argentiny atd. atd. Gabriel Jedinečný!!!

Reagovat
Webmaster

Omlouvám se za chybičku, nikdo není dokonalý :-) Zdroj, ze kterého jsem čerpal, uváděl 54 a nikde jsem to neověřoval, takže se chyba mohla vloudit. Díky za opravu :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele