Barcelona představila další talent, Yamal je nejmladším hráčem LaLigy

30.04.2023, 13:59
Aktuality

Barcelona porazila Betis jasně 4:0 a udělala další krok k zisku španělského titulu, v sobotu večer navíc stihla představit veřejnosti svůj další talent. Závěrečné minuty odehrál útočník Lamine Yamal.

Katalánský klub uvedl, že se Yamal stal jeho druhým nejmladším hráčem všech dob, hned po Albertu Almasqueovi, který v roce 1902 nastoupil v rámci Macaya cupu ve věku 13 let, 11 měsíců a 6 dní. Talentovaný útočník nahradil čtyři minuty před koncem zápasu Gaviho a debutoval ve věku 15 let, 9 měsíců a 16 dní.

"Má vrozený talent a je skutečně nebezpečný ve finální třetině hřiště, takový se těžko hledá," řekl Xavi novinářům po utkání. "Nevypadá, že by mu bylo patnáct. Odehrál je deset minut, ale vedl si dobře," pochválil Xavi debutujícího Yamala.

Xavi dokonce souhlasil s přirovnáním k Messimu a Fatimu, kteří v klubu také debutovali ve velmi mladém věku.

"Řekl jsem mu, aby se nebál něco vyzkoušet, a on to udělal," řekl Xavi pro Movistar. "V patnácti letech, jen si to představte. Je to výjimečný hráč, mohl dát gól, asistovat, pohyboval se sebevědomě," řekl Xavi na adresu Yamala, jenž se mohl prosadit už po třech minutách pobytu na hřišti, ve velké šanci ale neuspěl. "Když ho vidíte na tréninku, uvědomíte si, že by se mohl stát velkým hráčem," dodal kouč Barcelony.

Yamal také stihl vytvořit skvělou šanci pro Dembélého, když francouzského křídelníka vyslal povedeným pasem za obranu soupeře. Francouz však přihrávku nepřevzal ideálně.

Raphinha, který se postaral o třetí gól Barcelony, uvedl, že o Jamalově debutu mluvili naprosto všichni. "Bavili jsme se o tom na lavičce. Když mi bylo patnáct, myslím, že jsem hrál za malý tým v Brazílii," řekl křídelník Barcelony Raphinha. "A vidět ho nastoupit na tomto stadionu, se všemi těmi lidmi, je neuvěřitelné," uzavřel Brazilec.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Keeper117

Niekde píšu že najmladší niekde že druhý najmladší a podľa tohto by mal byť až tretí pretože tak nejak všade sa zabúda na prvú veľkú hviezdu Barcelony jedného z najlepších strelcov všetkých čias Paulina Alcantaru ktorý bol ešte o 5 mesiacov mladší než Yamal a pri debute dal hneď hattrick čo bude už asi navždy neprekonateľný rekord

Reagovat
Gazdo

To ano ale zase nie v lige. Ale aj ta pekny pocin aj ked verim tomu ze v sucasnom futbale by vela tych rekordov minulosti nikdy neboli

Reagovat
Tribuna gauč

"Nevypadá, že by mu bylo patnáct,,. No však jasně beztak je mu dvacet nejmíň

Reagovat
Mateo16

Tých Krkičov tam majú ako nasratých.

Kto sa v tom ma vyznať ?

Munir, Fati, Demir, Puig, Adam Traure, Alena, Abel Ruiz, Rafinha, Denis, Deulofue, Gavi.

Reagovat
Eichel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele