Aránguiz preferuje Bayer, jen pro peníze do Anglie nechce

01.08.2015, 21:55
Aktuality
Zaujalo nás
Charles Aránguiz většinou není příliš sdílný, dnes se však rozhovořil pro brazilské Globo Esporte a vrhnul trochu světla na táhnoucí se přestupovou ságu s jeho osobou v hlavní roli. Zatímco Internacional ho chce prodat anglickému Leicesteru, sám chilský reprezentant dává přednost německému Leverkusenu, který by mu prý svědčil lépe...

Hlavní problém spočívá v tom, že jestliže Sky Sports nedávno přineslo přesné informace o tom, že se Internacional s Leicesterem dohodnul na výši odstupného, o Bayeru 04 něco takového nelze říci ani zdaleka.

Prezident brazilského celku Carlos Pellegrini se čerstvě nechal slyšet, že dosud žádnou oficiální nabídku z Leverkusenu neregistroval, a že tedy zdráhajícího se Aránguize v pondělí normálně očekává na tréninku v Porto Alegre.

Mezitím dál platí, že 15 milionů eur, které za Aránguize do Brazílii plánuje poslat Leicester, představám Internacionalu plně vyhovuje. Klub přezdívaný "Colorado" se nyní topí v dluzích dosahujících výše 1,5 milionu eur a prodávat tudíž musí.

"Upřímně, až doteď jsem o ničem nevěděl, tenhle návrh došel jen k prezidentovi. Nikdo se mě neptal, jestli chci jít do Anglie nebo toho konkrétního týmu (Leicesteru). Jediná osoba, se kterou jsem mluvil, je zástupce Bayeru," tvářil se překvapeně Aránguiz.

"Vědí, že mé uvažování je takové - chci jít do Německa. Jde o velký klub, který mě velmi láká," vyjádřila se dále hvězda kontinentálních šampionů z Chile. Ta je v Internacionalu vázána do roku 2017, o touze odejít však hovoří zcela nepokrytě.

"Jedním z mých snů bylo zahrát si v Brazílii za velký tým jako Inter. Ale teď je mi 26 let a jsem ve fázi, kdy se potřebuji posunout," vysvětloval Aránguiz ve svém sídle v Porto Alegre.

"Nemluvím o penězích, ale o opravdu velkém kroku kupředu," konkretizoval potom své plány všestranný záložník, který v Internacionalu strávil dvě sezony a letos s ním bojoval o finále Copa Libertadores.

Zájem o Aránguizovu osobu má údajně také francouzské Marseille.

Autor: Tomáš Daníček / globoesporte.globo.com

Komentáře (929)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele