Agent naznačil, že Lewandowski odejde. Nahradí ho Džeko?

25.02.2013, 13:23
Aktuality
Letní odchod Roberta Lewandowského z Dortmundu je stále pravděpodobnější. Polský útočník se už rozhodl a svoje úmysly brzy veřejně oznámí, jeho agent naznačil, že bude chtít z Borussie odejít. Jeho náhradou by se mohl stát Edin Džeko z Manchesteru City.

24letý Lewandowski má v Dortmundu smlouvu do konce příští sezony, na prodloužení kontraktu se s klubem nedohodl. Často se spekuluje o jeho odchodu, zájem údajně mají Bayern Mnichov, Juventus a oba manchesterské velkokluby. Polský reprezentant zatím své úmysly neodhalil, brzy se tak ale stane.

"Robert se už rozhodl. Až bude cítit, že je správný čas, sdělí to veřejně," uvedl v polské televizi hráčův agent Cezary Kucharski. "Ti, kteří sledují Robertovu kariéru, vědí, že nezůstává v jednom klubu déle než dvě sezony. V Dortmundu je už třetím rokem. Pokud umíte číst mezi řádky, tak víte, co tím myslím," naznačil.

Pokud Lewandowski bude chtít odejít, ještě to nutně neznamená, že v létě odejde. Jeho přestup může zablokovat Dortmund, protože má hráče pod smlouvou. BVB bude potřebovat sehnat kvalitní náhradu, stále častěji se spekuluje o příchodu Edina Džeka, který v Bundeslize prožil hvězdné sezony v dresu Wolfsburgu.

Podle různých spekulací už vedení Dortmundu s hráčem Manchesteru City jednalo. "Nic takového se nestalo," reaguje Džeko, který se ale návratu do Německa nebrání. "Miluju Bundesligu a jednou se do ní vrátím, jen zatím nedokážu říct, kdy se tak stane. V City mám ještě smlouvu na dva roky, uvidíme, co se stane," prohlásil.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (326)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele