29. kolo
13.04.2024 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Heiko Butscher (© AFP)

Kouč Bochumi prožil divoký návrat, při remíze s Heidenheimem pálil jen Schlotterbeck

Bochum remizovala ve 29. kole Bundesligy na vlastním stadionu s Heidenheimem 1:1. Společným jmenovatelem duelu dlouho byly neuznané branky, přičemž videorozhodčí postupně překazil radost oběma zúčastněným. Regulérní trefy při obnovené premiéře domácího trenéra Heika Butschera přišly až v závěrečné desetiminutovce a obě poněkud netradičně obstaral Keven Schlotterbeck. Obránce modrobílých nejprve otevřel skóre smolným vlastním gólem, aby v samém závěru své zaváhání odčinil a zajistil svému celku alespoň remízu.

Bochum se sice stále nacházela mimo sestupové pásmo, pokud ovšem chtěla zůstat v nejvyšší německé soutěži i v příští sezoně, potřebovala nutně zlepšit své výkony. Z posledních 10 zápasů totiž vyhrála pouze jednou, a její náskok na Mohuč se tak ztenčil na pouhé tři body. Naopak fotbalisté Heidenheimu byli napumpovaní andrenalinem, neboť v minulém kole porazili po fantastickém comebacku ve druhé půli Bayern.

Vedení domácích sáhlo před duelem ke změně trenéra. Thomase Letsche nahradil Butscher, který ve strukturách klubu působí již od roku 2013 a v minulosti se na lavičce krátce objevil. Nový impuls hráče Bochumi viditelně nakopl a v úvodu utkání disponovali územní i střeleckou převahou. První výraznější šanci si připravili po přímém kopu Kevina Stögera ve 28. minutě. Centr rakouského záložníka doputoval až k Bernardovi, jenž slabým zakončením Kevinu Müllerovi problémy nenadělal.

Krátce nato zkusil z hranice vápna štěstí sám Stöger, ani jeho rána se ale neujala, když skončila těsně vedle levé tyče. Nakonec to byli hosté, kteří se na Vonovia Ruhrstadionu radovali jako první. Jan-Niklas Beste přesnou ranou rozvlnil síť, pomohl si k tomu ovšem rukou, což neuniklo videorozhodčímu, který gól nejproduktivnějšího hráče Heidenheimu odvolal.

Začátek druhé půle opět patřil Blau-Weiss, kteří se hnali za první výhrou po téměř dvou měsících. Aktivní Takuma Asano mohl otevřít skóre v 56. minutě, kdy ho skvěle vychytal Müller. Japonec si nicméně spravil chuť o pět minut později. Tentokrát se probojoval k míči v šestnáctce a přízemním pokusem už síť za Müllerovými zády rozvlnil. Také na tuto trefu si ale posvítil VAR, který znovu odhalil hru rukou a branku neuznal.

Na první regulérní gól si tak diváci museli počkat až do závěrečné desetiminutovky. V jejím úvodu se stal smolařem Schlotterbeck, jenž si nešťastně srazil křižný pas Omara Traorého do vlastní sítě. Domácí stoper ovšem zaúřadoval i na druhé straně, když mu v 90. minutě posadil balon na hlavu Stöger a Schlotterbeck přesnou hlavičkou vyrovnal.

Oba celky sehrají další ligový zápas 20. dubna. Blau-Weiss změří síly s Wolfsburgem, Heidenheim vyzve na domácí půdě Lipsko.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele