13. kolo
02.12.2023 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Brémy ve městě automobilů pocítily sílu rozjetých kanonýrů. Stuttgart se vrací do boje o čelo

Stuttgart zvítězil ve 13. kole Bundesligy nad Brémami 2:0. O rozhodující trefu se postaral již v 17. minutě Deniz Undav. Švábové během celého střetnutí nepustili zelenobílé téměř k ničemu, zato několikrát mohli zvýšit náskok. To se jim nakonec povedlo, když v 75. minutě proměnil pokutový kop druhý kanonýr domácích Serhou Guirassy. V hlavním městě Bádenska-Württemberska tak k žádnému překvapení nedošlo, a zatímco domácí pokračují v dobývání nejvyšších příček, celek Jiřího Pavlenky, který do utkání vinou zranění nemohl nastoupit, už počtvrté v řadě nevyhrál.

Fotbalisté Stuttgartu potvrdili fantastickou formu, která je provází od startu sezony, i v minulém klání na hřišti Frankfurtu, kde zvítězili 2:1. Švábové byli před startem tohoto kola na skvělé třetí příčce, což jim z velké části zajistili jejich dva největší kanonýři Guirassy a Undav. Oba útočníci nastříleli v letošním ročníku dohromady 22 gólů. Na útočnou sílu červených se musely připravit Brémy, kterým se naopak příliš nedařilo, o čemž svědčila pouhá jedna výhra z předchozích sedmi ligových duelů.

Hned zkraje utkání měl šanci na otevření skóre Silas, avšak jeho zakončení letělo na tribunu. Švábové ale vzápětí potvrdili letošní střeleckou formu. Odražený míč si v malém vápně našel Undav, jenž se bez problémů trefil do prázdné brány. Zajímavý průnik přes víc než půlku hřiště předvedl aktivní Silas, nicméně opět selhal při střelbě, když slabší levačkou napálil pouze jednoho z bránících hráčů. Zajímavou ránu vyslal směrem k bráně Michaela Zetterera defenzivní univerzál Pascal Stenzel, rakouský gólman ale tvrdý pokus dokázal zkrotit.

Krátce po pauze se v tutovce ocitl Guirassy, nicméně po efektní kombinaci se Silasem zakrouceným obloučkem těsně minul zadní tyč. Vytáhlý útočník z Guineje mohl skórovat i o chvíli později, přízemní střelu ale jeden z obránců vytěsnil na roh. Hráči v černém i nadále pokračovali v útočné aktivitě, která přinesla další zakončení Silase, rychlík z Konga ovšem nemířil přesně. Vzápětí však rozhodčí odpískal penaltu pro domácí a pojistku v podobě druhé trefy přidal z bílého bodu Guirassy.

Stuttgart tak potvrdil skvělou formu i proti Brémám a doma získal další tři body. V následujícím kole se 10. prosince střetne s Leverkusenem. Werder změří o den dříve síly s Augsburgem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Undav strelecky nahrazuje Guirassyho VfB drží krok s vedoucím tandemem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele