1. kolo
19.08.2023 15:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Zabijákovi z Guineji střelecký prach přes léto nezvlhnul. Stuttgart potěšil plné tribuny výhrou

Stuttgart zvítězil v úvodním kole Bundesligy na domácím hřišti nad Bochumí 5:0. Klíčovou postavou duelu byl loňský 12gólový tahoun Švábů Serhou Guirassy, který nekompromisní střelou bodlem potěšil v 18. minutě zaplněné tribuny Mercedes-Benz Areny a zároveň odstartoval kanonádu. Na guinejského útočníka navíc navázal ještě do poločasové pauzy druhým gólem Dan-Axel Zagadou. Klub z města automobilu se po pauze prosadil ještě třikrát a potvrdil tak, že ho nerozhodil ani odchod kapitána Watarua Enda, jenž po čtyřech letech v německém týmu zamířil do anglického Liverpoolu.

Bochum nepůsobila před sezonou příliš konkurenceschopně. V přípravě totiž ze sedmi zápasů vyhrála jen ve dvou případech a prohry s třetiligovým Verlem či italskou Parmou nedodávaly VfL přílišné sebevědomí. To dostalo další šrám hned v úvodu německého poháru, kde modrobílí podlehli Bielefeldu. Naopak Stuttgart sbíral před startem Bundesligy prakticky jen výhry a šel do zápasu v roli favorita.

Úvod střetnutí však nikterak nenaplňoval předzápasové prognózy. Philipp Hofmann se prodral přes Zagadoua k míči, ale svůj obstřel na zadní tyč nezakončil přesně. Švábové vzali toto varování na vědomí. Hiroki Ito oslovil milimetrovou přihrávkou mezi dva beky Guirassyho, který z prvního doteku vyslal skvělou bombu a rozvlnil síť.

Domácí i nadále přikládali pod kotel a ve 38. minutě se radovali podruhé. Zagadou si na přední tyči naskočil na centr z rohového kopu a dopravil jej na místo určení. Čisté svědomí při tomto hlavičkovém souboji neměl Bernardo, který si svůj ligový debut za modrobílé představoval určitě jinak.

Ani po změně stran nic nenasvědčovalo tomu, že by na jihozápadě Německa mohla sklapnout "Csaplárova past". Naopak svůj druhý zásah mohl přidat aktivně hrající Guirassy, ale svůj pokus poslal ve sprintu pouze vedle pravé tyče.

Po hodině hry odskočili červení svému soupeři na rozdíl třídy. Chris Führich vytáhl ze své dílny další nadýchaný centr, se kterým si poradil Silas a povedeným halfvolejem uklidil balon za záda bezmocného Manuela Riemanna. Stejný hráč se prosadil i o chvíli později, když z bezprostřední blízkosti doťukl míč mezi tři tyče. Zmar bochumské defenzivy dokonal v 77. minutě Guirassy. Ten si výborně naběhl za obrannou hradbu modrobílých a přízemní střelou na zadní tyč rozšířil svůj gólový účet v zápase.

Stuttgart tak podle předpokladů vyhrál. Dalším soupeřem mu bude 25. srpna Lipsko, Bochum se o den později střetne s Borussií Dortmund.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele