3. kolo
02.09.2023 15:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

VfB Stuttgart - SC Freiburg 5:0

Stuttgart pokračoval v nevyrovnaných výkonech i ve třetím kole Bundesligy, když na vlastním hřišti porazil Freiburg 5:0. Domácí o osudu duelu rozhodli již v úvodních 20 minutách, kdy na tabuli se skóre svítilo u jejich kolonky číslo tři. Hlavními strůjci přesvědčivého vítězství byli Chris Führich a Serhou Guirassy, kteří se dokázali prosadit hned dvakrát. Tým z města automobilů tak potvrdil turbulentní start do sezony, v němž stihl dvakrát rozdat, ale i jednou inkasovat "bůra".

Zápasy Stuttgartu byly v úvodu sezony to nejzábavnější, co Bundesliga nabízela. V obou dosud odehraných duelech padlo minimálně pět branek, přičemž jednou z toho byla demolice Bochumi, následně však debakl obdrželi sami Švábové. Freiburg vsadil na poněkud pragmatičtější styl hry, v jeho případě ovšem účel světil prostředky, když vyhrál jak na půdě Hoffenheimu, tak doma proti Brémám, kde výborně chytajícího Jiřího Pavlenku překonal v závěru Maximilian Philipp.

Na úvodní trefu se čekalo pouze do osmé minuty a k radosti domácích fanoušků s ní přispěchali Švábové. Führich se pohotově uvolnil na středu pokutového území a střelou k tyči překonal Noaha Atubolu. Krátce po konci úvodní čtvrthodiny lovil gólman bádenského celku míč ze sítě podruhé, když se prosadil Guirassy. Guinejský útočník dokonal rozklad defenzivy Freiburgu v 19. minutě, kdy po přesném centru Hiroki Ita udeřil projektilem z voleje.

Hosté o sobě dali poprvé výrazněji vědět až po uplynutí úvodní půlhodiny, se střelou Rolanda Sallaie k tyči si ale Alexander Nübel bez větších problémů poradil. V závěru úvodního dějství si oba aktéři souboj zopakovali, Nübel ovšem pokus maďarského útočníka včasným vyběhnutím zneškodnil.

Ve vyrovnaném úvodu druhé půle se k zakončení propracovaly oba celky, Dan-Axel Zagadou ani na druhé straně hlavičkující Philipp však se svými pokusy neuspěli. V 55. minutě byli Švábi blízko navýšení vedení, pumelice Silase z hranice vápna ale pouze orazítkovala pravou tyč. Domácí se i přesto dočkali, když o sedm minut později využil průnikové přihrávky Führich a parádní individuální akcí se podruhé v utkání zapsal mezi střelce.

O chvíli později mohl útrapy hostů ještě více ztížit Waldemar Anton, z nadějné pozice ale vypálil těsně vedle. Děravá obrana bádenského celku přesto ještě jednou inkasovala, když při úniku dva na jednoho na sebe vzal zodpovědnost střídající Enzo Millot a hostujícího gólmana propálil ranou na zadní tyč.

Stuttgart tak opanoval vzájemný duel poprvé po více než pěti letech. V příštím kole se 16. září představí na půdě Mohuče, Freiburg tentýž den přivítá Dortmund.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele