10. kolo
04.11.2023 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Union dál rozdává body na potkání. V Berlíně pokračoval ve střelecké fazoně Marmoush

Frankfurt v 10. kole Bundesligy využil ohromné krize Unionu a v hlavním německém městě vyhrál 3:0. Již úvodních 14 minut napovědělo o tom, kdo bude výraznou postavou duelu, když se hned dvakrát prosadil Omar Marmoush. Takto rychle přitom některý z hráčů Orlů zaznamenal dvě trefy naposledy v roce 2006. Egyptský reprezentant se tak v posledních třech ligových kláních trefil celkem pětkrát. Domácí se svého hrdiny nedočkali a prohráli už 12. soutěžní zápas za sebou, čemuž nezabránil ani Alex Král, který nechyběl v základní sestavě.

Pohádka Unionu z minulé sezony se v tomto ročníku přeměnila v noční můru. V nejvyšší německé soutěži byly pouhé dva týmy, jež dosud získaly menší počet bodů, k čemuž Die Eisernen dovedla tragická bilance sedmi ligových porážek v řadě. Sebevědomí jim před duelem s Orly dodával pohled na výsledky posledních vzájemných střetnutí, když pětkrát za sebou zvítězil tým vedený jako domácí. Frankfurt se ale rozehrál do slušné formy, kterou podtrhla oku lahodící šestigólová remíza s Dortmundem.

Špatná forma domácích se projevila hned v úvodu. Odraženého míče v šestnáctce se zmocnil Marmoush, jenž přízemním projektilem propálil vše, co mu stálo v cestě. Ve 14. minutě přišla pro Union další tvrdá rána. Hugo Larsson našel za obranou volného Marmoushe, který přidal druhý gól. Poté ovšem zahrozili i fotbalisté z hlavního města. Centr z přímého kopu dopadl na hlavu Davida Datra Fofany a ten orazítkoval břevno. Před koncem prvního dějství ještě vyslal nebezpečnou střelu ze střední vzdálenosti Christopher Trimmel. Míč směřující do horního rohu branky ovšem fantasticky vyrazil gólman Kevin Trapp.

V 59. minutě se Fofana rychle otočil v pokutovém území a vystřelil k tyči, jeho pokus ale konečky prstů vyrazil Trapp. Zvýšené tempo domácích vedlo k dalším příležitostem. Kevin Behrens se dostal k povedené hlavičce, po níž balon zamířil jen těsně vedle brankové konstrukce. Přestože byl Union ve druhé půli jednoznačně aktivnějším celkem, radovali se v 82. minutě hosté. Nacho si vyměnil míč s Mariem Götzem a poté pohotově skóroval ranou ke vzdálenější tyči, čímž určil konečnou podobu skóre.

Do dlouhé řady přemožitelů Berlíňanů se tak přidal další tým. Union se v příštím kole představí 12. listopadu v Leverkusenu, Frankfurt bude hrát tentýž den v Brémách.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Na Unionu leží deka. Čekám, že na jaře se z těch šoků proberou a že to bude jiná káva.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele