1. kolo
19.08.2023 15:30 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Roland Sallai (© AFP)

Kadeřábek se na startu ligy ocitl mezi poraženými. O výhře Freiburgu rozhodlo maďarské duo

Freiburgu se vstup do nového ročníku Bundesligy podařil, když v utkání prvního kola vyhrál na hřišti Hoffenheimu 2:1. O osudu duelu rozhodl závěr úvodního dějství, ve kterém hosté odskočili do dvougólového vedení. Na obou trefách měli podíl maďarští hráči, když na vlastní branku Attily Szalaie navázal krátce před odchodem do šaten zásahem do správné sítě jeho reprezentační kolega Roland Sallai. V dresu domácího týmu odehrál většinu zápasu Pavel Kadeřábek, jenž v jedné z největších příležitostí na vyrovnání hlavičkoval jen těsně vedle.

Hoffenheim získal před startem sezony na hostování útočníka Wouta Weghorsta, jenž tak ve dvojici s Andrejem Kramaričem jistě vzbuzoval u defenziv soupeřů respekt. Proti Freiburgu je však nečekalo nic jednoduchého. Bádenský celek totiž v minulém ročníku patřil mezi nejlépe bránící týmy Bundesligy, což potvrdil i v úvodním zápase pohárové soutěže.

V regionu Kraichgau byl ale Freiburg blízko inkasování již po pěti minutách, když vyraženou střelu doklepával do poloodkryté branky osamocený Kramarič. Chorvatský útočník se však v době zakončení nacházel v ofsajdu a jeho trefa proto neplatila. Krátce nato prověřil připravenost domácího gólmana Michael Gregoritsch, razantním projektilem ani hlavičkou po rohovém kopu však neuspěl.

Na první trefu se tak čekalo až do 39. minuty, kdy nadvakrát tečovaný centr Christiana Güntera nasměroval nešťastně za záda vlastního brankáře Szalai. O chvíli později byl Oliver Baumann opět v akci, když dorážku Lukase Küblera vytěsnil reflexivním zákrokem na břevno. Německý brankář i přesto před odchodem do šaten ještě jednou inkasoval, jelikož vedení bádenského celku navýšil nikým neobsazený Sallai.

V úvodu druhého poločasu mohlo být manko Hoffe již tříbrankové, když po dalším nedorazu domácí obrany pálil nebezpečně Gregoritsch. Již překonaného Baumanna však zastoupil Ozan Kabak a střelu mířící do sítě nohou vyrazil. O chvíli později tak vešlo v platnost tradiční fotbalové přísloví, neboť se po rohovém kopu prosadil střelou k tyči právě Kabak.

V 58. minutě mohlo být vyrovnáno, Kadeřábek ale skvělého uvolnění ve vápně nevyužil a hlavou zamířil jen těsně vedle pravé tyče. Přehlídka ofenzivních příležitostí pokračovala, když o chvíli později orazítkoval hostující Vincenzo Grifo po rychlém brejku vzdálenější tyč. S přibývajícími minutami ale vyložených šancí přece jen ubylo, až krátce před koncem mohl vedení Freiburgu navýšit z brejku střídající Ritsu Doan, pokus japonského záložníka ale Baumann vytěsnil na tyč.

Hoffenheim tak na úvod sezony body nezískal. V dalším kole jej čeká 26. srpna souboj s Heidenheimem, Freiburg bude ve stejný den hostit Brémy.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele