10. kolo
04.11.2023 15:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Álex Grimaldo (© AFP)

Bayer opět zakončí ligové kolo v čele soutěže, v přestřelce s Hoffenheimem zářil Grimaldo

Leverkusen si před šlágrem mezi Bayernem a Dortmundem upevnil první příčku, když na hřišti Hoffenheimu vyhrál v 10. kole Bundesligy 3:2. Hosté, v jejichž barvách se na trávníku objevil pouze Adam Hložek na posledních pár minut, rozjeli zápas skvěle díky trefě Floriana Wirtze. Mladý klenot se tak v roce 2023 podílel na celkem 27 brankách, což je druhé nejlepší číslo v lize. V závěru první půle pak zvýšil vedení Alejandro Grimaldo, a ačkoliv modrobílí, jimž scházel zraněný Pavel Kadeřábek, dokázali rychle po změně stran srovnat, právě španělský bek v 70. minutě rozhodl svým druhým zásahem o výhře favorita.

Duely německého poháru uprostřed týdne sice skončily pro tyto týmy odlišně, dojem z dosavadní sezony však měli v obou táborech shodný. Hoffenheim vynesla zejména fantastická venkovní forma až na šestou příčku, což bylo pro tým, jenž se loni strachoval o prvoligovou příslušnost, velkým úspěchem. Ještě lépe však do Bundesligy vlétl Leverkusen, který v devíti kolech ztratil pouhé dva body a vyhříval se na špici tabulky.

Farmaceuti hodlali na prvním místě zůstat i po výjezdu do regionu Kraichgau, čemuž nasvědčoval i úvodní úder. Už v deváté minutě si totiž nezastavitelný Wirtz našel přihrávku od Victora Bonifaceho a poslal hosty do vedení. O vyrovnání se vzápětí pokusil Marius Bülter, ale jeho povedený pokus z dálky zlikvidoval Lukáš Hradecký ještě lepším zákrokem. Hráči Bayeru měli v první půli převahu a v nastavení poločasu to potvrdili, když z hranice vápna zamířil přesně do levé šibenice Grimaldo, jemuž nevadil ani velký obranný blok, který modrobílí vytvořili.

Hostující tým nastoupil po pauze s dvougólovým náskokem, a tak se nikam nehnal, naopak hráči Hoffe se ujali iniciativy. V 56. minutě Anton Stach narušil Hradeckého rozehrávku a z dálky se trefil do odkryté brány. To Bayer neprobudilo a následovala další chyba. Tentokrát míč zachytil Maximilian Beier, na jehož ránu finský gólman dosáhl, ale míč se odrazil k Woutu Weghorstovi a ten před prázdným prostorem mezi třemi tyčemi nezaváhal.

Nizozemec mohl vzápětí skóre obrátit, avšak hlavou přestřelil. Farmaceuty to konečně probralo a v 70. minutě se dostali opět do vedení. Další pěknou branku zpoza vápna zaznamenal dnes velmi aktivní Grimaldo. Domácí se k dalšímu vyrovnání nezmohli, naopak v závěru mohl vítězství Bayeru potvrdit Jeremie Frimpong, ovšem jen těsně nedosáhl na prudkou přihrávku před odkrytou bránou.

Vedoucí celek Bundesligy tak opět nezaváhal a získal všechny body. V příštím kole Leverkusen přivítá 12. listopadu Union Berlín, Hoffenheim bude hrát o den dříve v Augsburgu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Překvapivě špatný výkon Bayeru. Statická kombinace ukazovala že týmově to na hřišti moc neklapalo. Rozhodující branky byly výsledkem šikovnosti hráčů a i jejich sehranosti. Hoffenheim hrál dobře, je silný, hraje se proti němu špatně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele