12. kolo
26.11.2023 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Aymen Barkok neproměnil penaltu (© AFP)

Uzdravenému Kadeřábkovi stačily k asistenci tři minuty. Hoffenheim doma konečně bodoval

Hoffenheim remizoval ve 12. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Mohučí 1:1. Do šaten sice šli o poločase s těsným náskokem hosté, modrobílí nicméně krátce po změně stran vyrovnali. Velkou měrou se o to přičinil Pavel Kadeřábek, který po kratším výpadku z důvodu zranění naskočil na začátku druhé půle a hned po necelých třech minutách přihrál na vyrovnávací trefu Roberta Skova. Die Nullfünfer ještě následně zahodili penaltu, a nevyužili tak bídné domácí formy soupeře.

Hoffenheim byl před zápasem pasován do role favorita, na svém stadionu ovšem dlouhodobě nepodával dobré výkony. V tabulce domácích duelů patřila modrobílým dělená poslední příčka, když si dosud připsali jen jedno vítězství a čtyři prohry. Mohuč ale z pozice 16. celku soutěže nepůsobila tak nebezpečně jako týmy Leverkusenu či Dortmundu, které již Hoffe o všechny body obraly.

Modrobílí, držící se navzdory domácím nezdarům na pohárových příčkách, diktovali na začátku zápasu tempo. Úvodní nebezpečnější situací však Maximilian Beier trestuhodně pohrdl. Ve 28. minutě to byl znovu mladý útočník, kdo si našel odražený míč a jako první v zápase vypálil na bránu, jeho pokus ovšem jednoduše zastavil gólman Mohuče Robin Zentner. Skóre tedy otevřeli hosté. Švýcarský stoper Edimilson Fernandes vyslal kolmou přihrávku za obranu na nabíhajícího Marca Richtera, který následně obstřelil gólmana Olivera Baumanna a poslal svůj tým do vedení. Ani závar před bránou Zentnera na konci prvního poločasu nedokázaly útočné síly Hoffenheimu přetavit v gól, a do šaten tak šly s jednogólovým mankem.

Domácí předvedli start druhého poločasu jako z říše snů. Kadeřábek se uvolnil na pravé straně hřiště a poslal dlouhý centr na Skova, který balon bezpečně uklidil do sítě. Aktivní Čech i nadále zlobil obranu hostů, ke střele nebo centru ho však svěřenci trenéra Jana Siewerta nepustili. Branku poté mohl zaznamenat Aymen Barkok, jenže míč před odkrytou sítí netrefil. V 65. minutě Kevin Akpoguma nešetrným zákrokem fauloval Lee Jae-Sunga a rozhodčí po konzultaci s videem nařídil penaltu, ale Barkok svou pomalou střelou nechal vyniknout Baumanna. V 86. minutě měl ještě Richter šanci překlopit vítězství na stranu Mohuče, jeho střela z přímého kopu však pouze orazítkovala tyč.

Hoffenheim tak potěšil domácí publikum alespoň ziskem bodu. V dalším kole jej čeká 2. prosince duel s Mönchengladbachem, Mohuč o den později vyzve Freiburg.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele