2. kolo
26.08.2023 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nicolas Höfler (vlevo) a Mitchell Weiser (© AFP)

Pavlenka dlouho držel bodové šance Brém, Freiburg je však po gólu v závěru dál stoprocentní

Freiburg zvítězil ve druhém kole Bundesligy na domácím hřišti nad Brémami 1:0. Šance rozhodnout duel ve svůj prospěch byly k vidění na obou stranách, žádná z nich ale v síti dlouho neskončila. Zatímco střelecké pokusy hostů většinou nemířily mezi tři tyče, ty domácí skvělými zákroky zneškodňoval Jiří Pavlenka, který v dresu Werderu odchytal celé utkání. Český brankář tak nakonec kapituloval až v šesté minutě nastavení, kdy jej překonal bývalý spoluhráč Maximilian Philipp.

Freiburg mohl po úvodním klání posílat děkovné dopisy do Maďarska. Nejenže se prosadil jeho střelec Roland Sallai, k výhře nad Hoffenheimem přispěl i vlastní gól Attily Szalaie. Brémy v otevíracím utkání bundesligového ročníku narazily na nažhavený Bayern a na hřišti to bylo znát. Proti bavorskému gigantovi nepomohlo Werderu ani udržení klíčových ofenzivních mužů Marvina Ducksche a Niclase Füllkruga.

První příležitost si vypracovali po pěti minutách hry domácí fotbalisté, hlavičce Lucase Hölera však kromě razance scházela i přesnost, neboť zamířila pouze nad břevno. Nedlouho po konci úvodní čtvrthodiny zakončoval na druhé straně opakovaně Mitchell Weiser, ale ani hostující záložník prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Ve 24. minutě byl po chybě obrany Werderu blízko úvodní branky Sallai, prudký přízemní pokus maďarského kanonýra i následnou dorážku Vincenza Grifa z bezprostřední blízkosti ale zneškodnil skvělý Pavlenka. Bádenský celek byl ve zbytku prvního poločasu aktivnější, další příležitosti k otevření skóre si ale svěřenci Christiana Streicha již nevytvořili.

V 61. minutě měl na kopačce vedoucí trefu Sallai, jenž ze středu vápna zakončoval střelou z voleje. V souboji s domácím útočníkem se ale podruhé v utkání vyznamenal Pavlenka, který projektil reflexivně vyrazil. Český gólman si zázračně poradil i s následnou dorážkou Lucase Hölera. A tak na druhé straně mohl o chvíli později udeřit po centru od rohového praporku Füllkrug, míč směřující za záda již překonaného Noaha Atubolua ovšem odklidil skvělým obranným zákrokem jeden z domácích hráčů.

V 76. minutě se mezi promarněné příležitosti zařadila i rána Michaela Gregoritsche po rohovém kopu, jež zamířila vysoko nad. V úvodu nastaveného času zachránilo Brémy po hlavičce Nicolase Höflera břevno. Domácí se nakonec ale přece jen dočkali, když v závěru nastavení rozhodl střelou z voleje Philipp.

Bádenský celek tak navázal na vzájemná utkání z minulé sezony a porazil Brémy potřetí v řadě. V příštím kole se 2. září představí ve Stuttgartu, Werder tentýž den přivítá Mohuč.

Autor: Livesport.cz / Jakub Synek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele