5. kolo
24.09.2023 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Ricu Dóan v souboji s Willianem Pachem (© AFP)

Remízová série Frankfurtu pokračuje. Orlích pařátů se nezalekl brankář Atubolu

Hráči Frankfurtu si v pátém kole Bundesligy rozdělili s Freiburgem body za remízu 0:0. Výhoda domácího prostředí sice Orly hnala k dominantní hře, nicméně v bráně hostujícího celku předváděl skvělé zákroky Noah Atubolu, a dovedl tak bádenský celek k remíze. Tu nakonec nedokázal zvrátit ani Vincenzo Grifo, jehož ve velké příležitosti vychytal Kevin Trapp, který rovněž nezůstal se svým uměním v zápase pozadu, a zajistil tak Die Adler čtvrtou dělbu bodů v řadě.

Vítěz Evropské ligy z předminulé sezony byl sice v domácím utkání s tabulkovým sousedem mírným favoritem, série tří bundesligových remíz 1:1 však nebyla nejlepší vizitkou. Freiburg ve stejném vzorku zápasů také získal jen tři body, po těsné výhře s Brémami totiž následovaly dvě potupné porážky a v nich celkem devět inkasovaných branek. Ani jeden z týmů tedy neoplýval nejlepší formou, fanoušci na stadionu Deutsche Bank Park však oprávněně očekávali návrat Frankfurtu na vítěznou vlnu.

Už ve čtvrté minutě mohl domácí zaskočit Ricu Dóan, jenž si našel centrovaný balon a namířil jej přesně k tyči, nicméně Trapp předvedl skvělý zákrok. Svůj brankářský um ukázal na druhé straně i Atubolu poté, co Farés Chaïbi přešel přes několik protihráčů, ale se zakončením neuspěl. Po aktivním úvodu utkání ovšem hra zpomalila. Až po půl hodině hry se v dobré příležitosti objevil Ellyes Skhiri, když z hranice vápna vypálil z voleje. Míč však poslal pouze do míst, kde se pohyboval gólman. V posledních minutách se k odraženému balonu procpal Lucas Höler, jenže jeho pumelice prosvištěla jen kolem pravé tyče.

Orli se hned po přestávce vrhli do útoku ve snaze vstřelit branku, ovšem ani Omar Marmoush nedokázal překonat výborně chytajícího Atubolua. I hostující celek si dokázal vytvořit zajímavé příležitosti. Velmi blízko k otevření skóre byl Grifo, když se ale ocitl sám před Trappem, nedokázal zamířit jinam než do těla gólmana. Až v poslední minutě nastavení padla první branka utkání, nicméně Junior Adamu se nacházel v těsném ofsajdu, a tak jeho radost netrvala dlouho.

Frankfurt se tak zmohl pouze na čtvrtou ligovou remízu v řadě. Další utkání v rámci Bundesligy ho čeká 30. září na hřišti Wolfsburgu, Freiburg vyzve o den později Augsburg doma.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Bude to remíza 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele