14. kolo
09.12.2023 15:30 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Frankfurtu (© AFP)

Duel obětí Saarbrückenu dopadl pro Bayern katastrofálně. Frankfurt rozstřílel favorita pěti góly

Eintracht Frankfurt ve 14. kole Bundesligy doslova převálcoval mnichovský Bayern a zvítězil 5:1. Hesenský tým zatlačil hegemona německé nejvyšší soutěže již od úvodního hvizdu, což v kombinaci s hrubými chybami hostující obrany vyústilo hned ve tři góly v síti Manuela Neuera v průběhu prvního dějství. Orli urvali překvapivou výhru zejména zásluhou Juniora Dina Ebimbeho, jenž se trefil hned dvakrát. Neočekávaný výsledek souboje dvou celků, které z letošního ročníku DFB Pokalu vyřadil třetiligový Saarbrücken, tak znamenal osamostatnění Leverkusenu v čele ligové tabulky.

Gigant z Mnichova se vracel do ligového kolotoče poté, co byl minulý týden z důvodu bezpečnosti nucen odložit domácí utkání s berlínským Unionem. Sněhovou kalamitou zasažení Bavoři ale přesto odcházeli z minulého hracího víkendu posíleni, neboť jejich zdánlivě největší konkurenti v boji o titul ve vzájemném duelu remizovali. Svou šest zápasů trvající vítěznou šňůru v nejvyšší německé soutěži chtěli prodloužit také ve Frankfurtu, kterému na jeho hřišti naposledy nasázeli šest branek.

Orli hned od počátku podnikali na kluzkém trávníku nebezpečné nálety na branku favorita a hned ve čtvrté minutě skoro slavili. Při pěkném centru zprava propadl míč až na Dinu Ebimbeho, který však pouze nastřelil zasahujícího obránce. Matný Bayern však nadále jen sledoval aktivního soupeře a ve 12. minutě přišel trest. Fares Chaïbi nejprve napálil břevno a k odraženému míči se dostal Omar Marmoush, který se prosadil technicky těžkou střelou. Ve 25. minutě pozlobil i Harry Kane, který z dobré pozice ve vápně těsně minul. Tohoto selhání Bavoři hořce litovali po půlhodině hry, kdy Dina Ebimbe jako tank pronikl do pokutového území a doslova procpal míč za Neuera. Hosté byli zralí na ručník o pár minut později, když se z protiútoku trefil ke vzdálenější tyči Hugo Larsson. Bayern před poločasem zdánlivě vrátil do hry střelou do šibenice Joshua Kimmich.

Favorit po pauze prakticky okamžitě zahrozil z velkého závaru, avšak ani jeden ze tří zakončujících fotbalistů míč do sítě Kevina Trappa nedostal. Frankfurt tak okamžitě trestal. Znovu chybující Dayot Upamecano lacině ztratil míč a Dina Ebimbe zakončil protiútok svým druhým gólem v zápase. Zmar Bavorů korunoval Eric Maxim Choupo-Moting, který v 55. minutě z jednoznačné pozice mířil nad. Hororové odpoledne pro hosty završil Ansgar Knauff vstřelením pátého gólu, a to po skvělé Marmoushově práci. Thomas Tuchel následně poslal na hřiště opory týmu, nicméně dalšího zmírnění debaklu se již nedočkal.

Frankfurt tedy rozdrtil obhájce titulu a připravil mu první letošní ligovou porážku. Další duel čeká Orly 17. prosince na hřišti Leverkusenu, zatímco Bayern ve stejný den přivítá Stuttgart.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (18)

Přidat komentář
Rich

Pojďme Bayern, je na čase skolit Frankfurt a jít do čela tabulky.

Reagovat
Ferragamo7

Ak by sme dnes vyhrali a zajtra v Stuttgarte by Leverkusen prehral(veľmi tomu neverím,ale dúfam aspoň v remízu) tak to by bol ideálny scenár.Frankfurt je nepríjemný súper,ale tu nesmieme zaváhať,pretože potom nás čaká Stuttgart a to bude súper už iného rangu.Môj tip 1:2

Reagovat
Rich

Já nevím, říká se, že se má fandit za každou situaci, ale to jak hraje Bayern, tak se mi prostě nelíbí, včera hráli bez zájmu a vypadali jako kdyby den předtím hráli zápas... Neskutečný výkon, tak špatný, že mám sto chutí fandit v dalších zápasech soupeřům, aby Tuchela vyhodili... Otázka, kdo by to za něj vzal? Výkyvy jsou stejný a přitom ten tým kvality má... Ale včera Kane se k ničemu nedostal a místo Mullera, hrál Choupo, který je totálně marný... Plus to, jak se píše v tisku, že hráči Bayernu nechtěli dávat rozhovory v katakombách a jediný, kdo dal, byl Muller, tak to taky něco vypovídá...

Reagovat
Ferragamo7

To je také otrepané klišé,ale niekedy si človek proste povie:stačilo, na pozeranie bezduchých výkonov márniť čas nebudem.Tak som to vyhodnotil vlani a posledných 10 zápasov som nevidel.Už vlani som držal palce Dortmundu(za ten skvelý finiš) aby získali titul,pretože my sme si ho vôbec,aleže vôbec nezaslúžili.A tí tupci ten titul nechceli!!!Tak isto túto sezónu fandím Leverkusenu,dúfam že to dajú,pretože zatiaľ aj výsledkovo aj herne sú super.

Už ten zápas s priemernou Kodaňou bol príšerný,ale vďaka Neuerovým zákrokom v samom závere,sme ešte utrpeli remízu.No toto bol ponižujúci debakel a preto zvyšok sezóny už bude bez mojej asistencie a uvidíme,či sa niečo zmení cez zimnú prestávku...

Reagovat
Gerd 13

Tak Frankfurt momentálně fakt moc nezáří,ale proti Bayernu se každej většinou vypne k extra výkonu,uvidíme.

Reagovat
Jardman

Anebo se extra podělá

Reagovat
Gerd 13

A Thomas zase na lavičce...... Tuchel ho asi nesnáší.

Reagovat
Jardman

Mazraoui je slabej, Davise v bránění taky. Tuchel mě sere už od příchodu, minulou sezónu dojebal, tuhle taky (pohár), doufám ze BL vyhraje Schickuv Leverkusen . O lize mistrů ani nemusím psát, na tu už nemáme léta.

Reagovat
Rich

Nesnáším Tuchela, proč tam kurva dává Choupa, když je levý, Muller je na lavičce, přitom by to byl on, kdo by mohl něco vymyslet... Ať jde Tuchel do prdele...

Reagovat
Jardman

Out Tuchel i když za ty individuální chyby nemůže, ale je to kkt

Reagovat
Jardman

Manu nic nechytl

Reagovat
Gerd 13

Já nevěřím svým očím....

Reagovat
Jardman

Prosím, ať ho vyhodijou, žádný ultimátum, vždyť ten fotbal nema tvář, to je hrůza.

Reagovat
Rich

Muller a Gnabry měli jít hned po poločase... Ten Tuchel je trapák...

Reagovat
Jardman

Stejně by se prohrálo, bezpochyb

Reagovat
DidusIneptus

Frankfurt překvapil výbornou hrou. Bayern zklamal. Vymlouvat se nemůže, že vypadl z herního rytmu, měl si zařídit nějaký přátelák do mistráku s F

Reagovat
DidusIneptus

Prohra Bayernu se hodí Bayeru a i všem, kteří Bayern honí.

Reagovat
esmuellert

Umí Tuchel postavit i jiné rozestavení, než je 4-2-3-1?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele