15. kolo
17.12.2023 19:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Stuttgart udržel v Allianz Areně čistý štít necelé dvě minuty, tahák kola opanoval Kane

Utkání 15. kola Bundesligy zvládl lépe favorizovaný Bayern, který si s černým koněm soutěže ze Stuttgartu dokázal poradit výsledkem 3:0. Skóre otevřel po obrovské minele Alexandera Nübela již ve druhé minutě Harry Kane, jenž krátce po změně stran přidal i další trefu. K té mu pomohla asistence jihokorejského obránce Min-Jae Kima, který v 63. minutě sám upravil na rozdíl tří branek. Hostujícímu celku se tak šlágr víkendu vůbec nepovedl a jeho ztráta na čelo tabulky vzrostla na osm bodů.

Bayern v předchozím ligovém vystoupení vyhořel způsobem, jakým se to bavorskému gigantovi stává jen málokdy. Drtivá porážka 1:5 od Frankfurtu klubem otřásla a fanoušky neutěšila ani následná těsná výhra na Old Trafford v Lize mistrů. Mnichovský celek tak dál hleděl Leverkusenu na záda, za ním se navíc nacházela parta hladových pronásledovatelů. Mezi ně se překvapivě řadil také Stuttgart, jenž se ve svém posledním venkovním klání rovněž představil na půdě Eintrachtu, díky Denizi Undavovi tam však zvítězil.

Die Roten nastoupili s mírně netradiční sestavou, devítičlenná marodka se podepsala na složení středu pole i řídkém obsazení lavičky. Na vstupu dlouholetého hegemona soutěže do zápasu se to nicméně nepodepsalo. Po hrubě nezvládnutém vyběhnutí pro balon ze strany Nübela se ve druhé minutě k míči před zívající brankou dostal Leroy Sané. Nový nejlepší bundesligový nahrávač ťukl balon lépe postavenému Kaneovi a ten bez potíží otevřel skóre. Po přímém kopu ve 25. minutě rozvlnil hlavičkou síť také Kim, jeho trefu však pro postavení mimo hru zrušil videorozhodčí. V nastaveném čase se k odraženému míči po lapsu v rozehrávce Stuttgartu dostal Thomas Müller a nekompromisní ranou k levé tyči překonal Nübela. Ani tento gól ovšem neplatil, videorozhodčí viděl ofsajd.

Také druhý poločas začal lépe pro mnichovský Bayern. Kim po standardní situaci prodloužil míč na Kanea a po jeho hlavičce Bavoři získali zaslouženou pojistku. Drtivá převaha úřadujícího německého mistra pokračovala i po hodině hry, kdy po rohovém kopu trefil Kim balonem Anthonyho Rouaulta, od něhož se míč odrazil nechytatelně do sítě. Švábi nedokázali ve druhém poločase předvést prakticky nic a domácímu týmu cestu za vítězstvím příliš neznepříjemnili.

Stuttgart tak řadu nečekaných úspěchů této sezony o bodový zisk z Allianz Areny nerozšířil. V posledním duelu tohoto roku přivítá 20. prosince Augsburg, Bayern se tentýž den představí ve Wolfsburgu.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (2)

Přidat komentář
Jardman

Prohra a konec Tomíka

Reagovat
Gerd 13

Tak nebylo to špatný,Stuttgart byl neškodnej,čekal jsem od nich větší odpor.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele