7. kolo
08.10.2023 17:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Leroy Sané a Kingsley Coman (© AFP)

Bayern přijal výzvu nečekaných rivalů. Síť Freiburgu rozvlnili útočníci v rozdílném rozpoložení

Hráči Bayernu si v sedmém kole Bundesligy připsali po suverénním výkonu výhru 3:0 nad Freiburgem. Skóre v Allianz Areně otevřel a v 85. minutě i uzavřel Kingsley Coman, jenž ukončil dlouhé čekání na první přesný zásah v sezoně. Náročné mnichovské publikum kromě něj rozjásal také v dobré formě hrající Leroy Sané. Bavoři tak nedopustili, aby jim na čele tabulky unikl nečekaný tandem konkurentů - Leverkusen a Stuttgart.

Bayern byl před tímto kolem jedním ze tří týmů, které v letošním ročníku Bundesligy stále nepoznaly přemožitele. Po těžkém šlágru s Lipskem, z něhož Bavoři nakonec vydolovali alespoň bod, se utkali v Lize mistrů s Kodaní. S ní měli poměrně velké komplikace a až po hodině hry otáčeli nepříznivý vývoj. Nakonec se však radovali z vítězství, na které chtěli navázat doma proti Freiburgu. Ten na rozdíl od domácích v týdnu v Evropské lize na svého soupeře nestačil, jelikož padl na vlastním hřišti s West Hamem.

Bavoři se ujali vedení už ve 12. minutě, kdy Coman hledal před brankou spoluhráče a jeho centr nečekaně zaplaval až za záda mladého gólmana Noaha Atubolua. O chvíli později pálil za vápnem Harry Kane, jeho střela jen těsně minula levou tyč. Pouhé tři minuty nato naložil anglický šutér s podobnou situací úplně stejně. Potřetí už však Kane nahrál a Sané ve 25. minutě sám před prázdnou brankou uklidil míč do sítě. Ve 41. minutě to byl znovu anglický internacionál, kdo se dostal ke střele, obrana ale jeho pokus zblokovala. Třetí gól ještě před koncem poločasu přidal znovu Sané, jenže branka kvůli předešlému ofsajdu nemohla platit.

Ve druhé části zápasu Bayern nadále kontroloval hru. V 55. minutě o sobě dal poprvé vědět Thomas Müller, jeho akrobatický pokus ale letěl daleko od branky Atubolua. Následně střílel za vápnem Coman, jeho technická rána však mířila nad. Krátce nato pálil francouzský křídelník znovu, tentokrát pokus lapil Atubolu. O devět minut později se gólově prosadil také střídající Mathys Tel, mladý talent si ale nepohlídal ofsajdové postavení. Ofenzivní snahy Bayernu nebraly konce, v 83. minutě ve vápně střílel Leon Goretzka, brankář však jeho ránu vytěsnil na tyč. Chvíli poté znovu pálil Coman a i s pomocí teče dostal míč do sítě. Freiburg se dočkal branky v 87. minutě, jenže hlavičkující Killian Sidillia stál v ofsajdu.

Bayern tak na domácí půdě potvrdil roli favorita a získal tři body. Následující ligový zápas sehrají oba celky 21. října. Bavoři změří síly s Mohučí, Freiburg přivítá doma Bochum.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (4)

Přidat komentář
DidusIneptus

Tenhle zápas bude odvarem dvou slabých kteří se potýkají s herní krizí. Čeká se nezáživný fotbal se spoustou nepřesností. Bayern jako vždycky bude zdržovat držením míče a neschopné se probojovávat do pokutového území.

Reagovat
DidusIneptus

Nakonec Bayern svou hrou překvapil. Ale měl to usnadněné slabým soupeřem. Kingskey nejlepší. Další hráči musí své dovednosti zlepšit. Rozhodčí mizerný - největší zářez provedl neuznáním Saného regulérní gól. Videol ukázalo podrobnou ofsajdovou linii která hovořila ve prospěch regulérního gola. Ale kamera se k podvodu nepřiznala neboť neukázala situaci zblízka ale z velké dálky což nešlo rozpoznat ani mikroskopem

Komentátor ,, všechno ví ", tlumočí myšlenky a slova zúčastněných osob, jak hráčů, tak trenérů. Buď má k disposici odposlech, nebo já nevím.

Reagovat
DidusIneptus

Takhle slabý Freiburg jsem ještě neviděl. Může si upřímně podat ruce s podobně slabým Augsburgem, který každoročně bojuje o záchranu. Freiburg také letos čeká boj o záchranu. Nikoho to ani nenapadne, že by FR měl letos bojovat o záchranu...

Reagovat
DidusIneptus

Zvláštní jak komentátor tvrdil, že Freiburgu chybí síly, a když v 90. min. zatlačil Bayern k vlastní bráně tak najednou síly byly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele