23. kolo
23.02.2024 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

Mohuči proklouzl senzační bodový zisk s Leverkusenem mezi prsty

Bayer Leverkusen ve 23. kole Bundesligy zvítězil nad Mohučí 2:1, čímž navýšil svůj náskok na čele na 11 bodů. Domácí poslal do vedení již ve třetí minutě Granit Xhaka. Na první zásah švýcarského reprezentanta v ligové sezoně ale hosté pět minut nato zareagovali vyrovnáním. Rozhodující gól ovšem padl až v 68. minutě po obrovské chybě Robina Zentnera, jemuž mezi prsty propadl dalekonosný nástřel Roberta Andricha. Tomu již přihlížel Patrik Schick, jenž se dostal na trávník před hodinou hry, Adam Hložek jej doplnil pouze na nastavení.

Sen o titulu dostával v Leverkusenu každým týdnem reálnější obrysy. Lídr tabulky totiž dál odmítal přibrzdit, naopak Bayern se dostal do nevídané krize, díky níž narostl náskok Die Werkself na osm bodů. V páteční předehrávce přivítali předposlední Mohuč, se kterou loni v BayAreně prohráli a aktuálně byli hosté povzbuzeni skalpem Augsburgu.

Tentokrát vykročil Bayer do utkání skvěle, když se už ve třetí minutě po zblokovaném centru Alejandra Grimalda dostal k míči za hranou vápna Xhaka a krásnou ranou na vzdálenější tyč otevřel skóre. Radost zaplněných ochozů ovšem neměla dlouhé trvání. O pět minut později totiž hostující Silvan Widmer vracel balon do předbrankového prostoru, kde si ho hlavičkou našel Dominik Kohr, jenž i s odrazem od břevna zápas srovnal. Zbytek prvního poločasu další gól nepřinesl, protože schovaná rána Xhaky ani dva pokusy Jonase Hofmanna z rohu malého vápna na Zentnera nestačily.

Vstup do druhého dějství ovšem vyšel lépe hostům. Nejdříve se dral do hlavičkového zakončení Brajan Gruda, avšak zamířil mimo. Krátce nato vracel míč před odkrytou síť Widmer, zde ale našel pouze obránce Jonathana Taha. Domácí poprvé zahrozili v 62. minutě, kdy po rohu těsně minul branku hlavičkující Amine Adli. Pak ovšem přišlo velké selhání Zentnera, když nedokázal zkrotit dalekonosný pokus Andricha, který mu směřoval přímo do rukavic, a míč si tak poslal za vlastní záda. Definitivní tečku za snahou hostů o senzační skalp udělal v 80. minutě Jessica Ngankam, jenž za nebezpečný šlapák uviděl červenou kartu.

Vedoucí celek Bundesligy tak po úspěšné páteční předehrávce hřál v čele tabulky již dvouciferný bodový náskok. V příštím kole se představí 3. března v Kolíně nad Rýnem, Mohuč přivítá o den dříve Mönchengladbach.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Granitův granát

Reagovat
Sigma Olomouc

Do pr****

Reagovat
DidusIneptus

Bude to pro Bayer ještě dlouhá těžká cesta letošní bundesligou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele