5. kolo
24.09.2023 15:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Leverkusen se opět dotáhl na čelo. Naděje nováčka zmrazil ledově klidný Boniface

Rozjetý Leverkusen zvítězil v pátém kole Bundesligy na domácí půdě nad Heidenheimem 4:1. Na výhře Bayeru měl lví podíl Victor Boniface, jenž na gól z první půle navázal proměněnou penaltou po změně stran, která dala domácím dostatečný komfort k pohodovému zisku tří bodů. Adam Hložek nastoupil do utkání za rozhodnutého stavu až v závěru duelu, Matěj Kovář sledoval utkání z lavičky a zraněný Patrik Schick v sestavě stále scházel.

Leverkusen si v minulém kole vyšlápl na giganta z Mnichova, u zachraňování zasloužené remízy v samotném závěru ale byl na hřišti z Čechů jen Hložek. K návratu do čela Bundesligy tentokrát Bayer čelil papírově slabšímu soupeři, posledním zápasem Heidenheimu ale byla šestigólová přestřelka s Brémami, kterou nováček soutěže s přehledem ovládl.

Hložek musel opět skousnout roli náhradníka a úvodní šance svých spoluhráčů tak sledoval pouze z lavičky. Jedna taková přišla už v deváté minutě a hned byla gólová. Exequiel Palacios našel krásnou kolmicí Bonifaceho, který si tělem odstavil svého strážce, otočil se čelem k bráně a přízemní střelou rozvlnil síť. Bayer svého soupeře nadále ždímal. Jeremie Frimpong se na pravé straně pohotově uvolnil, ale jeho průniku vystavil stopku Kevin Müller. Krátce před odchodem do šaten předvedl další fotbalovou lahůdku Boniface, když procedil míč mezi nohama jednoho z bránících hráčů, ale Müllera ranou na zadní tyč tentokrát nepřekonal.

Fanoušky v BayAreně čekalo po změně stran nemilé překvapení, protože nováček soutěže srovnal krok. Jan-Niklas Beste zatáhl míč do pokutového území, tam vyslal na zteč Erena Dinkciho a německý křídelník zamířil placírkou přesně k pravé tyči. V 63. minutě vymyslel Palacios ze středového kruhu další fantastickou přihrávku na Jonase Hofmanna, jenž si počínal zkušeně a rozvlnil síť. O pár minut později fauloval Lennard Maloney ve vlastní šestnáctce Alejandra Grimalda a rozhodčí po právu ukázal na penaltový puntík. K exekuci se postavil Boniface a ranou doprostřed navýšil vedení svého týmu. V závěru utkání ještě upravil skóre zápasu ve prospěch Die Werkself Amine Adli, který přeloboval vyběhnutého Müllera.

Leverkusen si tedy s rolí favorita poradil, což ho může vzpružit i do dalšího kola. V něm totiž 30. září pojede do Mohuče, Heidenheim na svém hřišti vyzve téhož dne Union Berlín.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele