4. kolo
16.09.2023 15:30 CET
1 : 3
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Rozstřílený Stuttgart si smlsnul i na Mohuči. Při výhře opět řádil nejlepší kanonýr Bundesligy

Hráči Stuttgartu zvítězili v zápase čtvrtého kola Bundesligy na hřišti Mohuče 3:1, a nadále tak pokračují ve výborných výkonech z úvodu sezony. První trefu utkání v 56. minutě Serhou Guirassy. Za domácí pak sice srovnal Leandro Barreiro, poslední slovo ovšem měl znovu střelec z Guineje, který nakonec zaznamenal hattrick a upevnil si pozici nejlepšího kanonýra soutěže. Die Nullfünfer tak se ziskem jediného bodu zůstali na předposlední příčce tabulky.

Mohuč v minulé sezoně patřila k nejpříjemnějším překvapením Bundesligy a nebýt závěrečné pětizápasové série bez výhry, mohla se kvalifikovat do evropských pohárů. Bohužel pro její fanoušky ale Die Nullfünfer pokračovali v bídném trendu i v aktuálním ročníku a ve třech odehraných kolech získali pouhý bod. O poznání lépe se dařilo Stuttgartu, jehož duely před reprezentační přestávkou patřily k tomu nejzábavnějšímu napříč Evropou, když v každém z nich padlo minimálně pět branek.

Gólovost utkání Švábů mohl již v 10. minutě potvrdit záložník jejich soupeřů Marco Richter, jenž se dostal v pokutovém území k propadlému míči a nebýt pohotového zákroku Alexandera Nübela, tak by jeho projektil z voleje mířil přímo do levé části brány. Hra se poté po zbytek první půle přelévala ze strany na stranu, ani jeden z týmů však nedokázal napřímo ohrozit protivníkova brankáře. To se rozhodl změnit po obrovském závaru ve 38. minutě Silas, tváří v tvář ale nevyzrál na domácího gólmana Robina Zentnera.

Start druhé půle přinesl aktivní výkon obou celků, který hned využil hostující Stuttgart. V samostatném úniku se ocitl Guirassy a v souboji jeden na jednoho zakončil nechytatelně lobem přes brankáře domácích. O chvíli později pak mohl vedení Švábů navýšit Chris Fuhrich, jeho střelecké pokusy ale zblokoval obránce, respektive mířily mimo. V 69. minutě měl vyrovnání na kopačce Tom Krauss, jeho rána ale pouze orazítkovala tyč. Mrzet ho to ovšem nemuselo, neboť již o pár desítek vteřin později po centrovaném míči protlačil míč za Nübelova záda Barreiro. Rozuzlení utkání pak přinesl pět minut před koncem opět famózní Guirassy který svou další trefou přihrál Stuttgartu všechny tři body.

Stuttgart si tak připsal tři body a fotbalisté Mohuče čekají už od roku 2018 na výhru ze vzájemného střetnutí v domácím prostředí. V příštím kole se 23. září představí na půdě Augsburgu, Stuttgart o den dříve přivítá Darmstadt.

Autor: Livesport.cz / Marek Spilka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele