29. kolo
13.04.2024 15:30 CET
4 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Oslavy hráčů Mainzu (© AFP)

Kadeřábkův zásah nebyl oceněn body, Mohuč otočila zápas po odchodu Juráska

Hoffenheim podlehl ve 29. kole Bundesligy domácímu Mohuči 1:4. Hosty poslal do vedení svou první trefou od konce srpna český obránce Pavel Kadeřábek, jenž nastoupil v základní sestavě společně s o poločasové přestávce střídajícím Davidem Juráskem. A právě po změně stran se Die Nullfünfer nadechli k bleskovému obratu, který už v 51. minutě dokonal Philipp Mwene.

Mohuč kroutila mezi německou elitou 15. sezonu v řadě, až do poloviny února to ale vypadalo, že ta aktuální může tuto šňůru přerušit. Vedení klubu pak sáhlo k angažování Boa Henriksena, jenž neprohrál ani jeden ze čtyř domácích odkoučovaných duelů a hned ve třech z nich zvítězil s čistým kontem. Hoffenheim vstoupil do ročníku pěti venkovními výhrami v řadě, od té doby ovšem mimo vlastní stadion uspěl jen v Dortmundu.

Už v první minutě zažehl krátkou radost v Mewa Areně Leandro Barreiro, jenž se ovšem prosadil z jasného ofsajdu. Ve správném postavení se ocitl krátce před čtvrthodinou utkání domácí Phillipp Mwene, jeho přízemní ránu z hranice vápna ale zkrotil gólman Oliver Baumann. Premiérovou trefu si tak po první přesné střele hostů připsal v 19. minutě Kadeřábek, který využil laxního bránění domácího Mwena a vysoký centr Andreji Kramariče hlavičkou prodloužil za brankářova záda. Ve zbytku první půle sice opět dominovali Die Nullfünfer, ze střelecké převahy 13:3 ovšem další šanci nevytěžili.

Srovnání se ale dočkali záhy po změně stran, kdy naopak před brankou hostů nikdo nehlídal nabíhajícího Jonathana Burkardta, který zakončil centr Anthonyho Cacciho. Katastrofální nástup hostů do druhé půle pak potvrdil jeden z obránců Hoffe, jenž tečoval střelu Mwena do protipohybu gólmana, a míč tak zapadl k levé tyči. V 63. minutě navíc vedení pojistil Brajan Gruda, který hlavičkovou dorážkou proměnil dlouhý protiútok po špatně zahraném rohu modrobílých. Konečný stav pak po dominantní druhé půli určil chvíli před závěrečným hvizdem Karim Onisiwo, jenž potrestal chybu v rozehrávce Hoffe.

Fotbalisté Mohuče tak pod Henriksenovým vedením vyhráli ve čtvrtém z pěti domácích duelů. V příštím kole se představí 21. dubna ve Freiburgu, Hoffenheim přivítá o den dříve Mönchengladbach.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele