13. kolo
03.12.2023 15:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Michael Gregoritsch (© AFP)

Freiburg si přenesl evropskou idylku i do ligy. Mohuč ponechal v zóně sestupu Gregoritsch

Hráči Freiburgu zvítězili ve 13. kole Bundesligy na hřišti Mohuče 1:0, a navázali tak na sebevědomou výhru z Evropské ligy proti Olympiakosu. O jediný přesný zásah se zasloužil Michael Gregoritsch, jenž skóroval vůbec poprvé v novém ročníku nejvyšší německé soutěže. V nadějných šancích domácího celku se objevil Ludovic Ajorque, který však nejprve z osamocené pozice ve vápně pozdravil diváky na tribunách a poté kvůli nešikovnému zakončení netrefil odkrytou bránu. Červenobílí tak po čtyřech neprohraných utkáních v řadě poprvé padli a zůstali na předposlední příčce.

Matné výkony hostů v domácí soutěži zastínilo jejich působení v Evropské lize, kde si v nelehké konkurenci Olympiakosu a West Hamu pojistili i díky hattricku Gregoritsche účast ve vyřazovací fázi již kolo před koncem. Jeho branky by ale Freiburg ještě více uvítal na hřišti trápící se Mohuče, neboť rakouský útočník se v letošní sezoně Bundesligy ještě nedokázal prosadit. I kvůli tomu jeho tým zatím výrazně ztrácel na pohárové příčky, které by na konci ročníku opět rád obsadil.

Ze začátku utkání působil aktivněji domácí celek, jenž mohl jít po čtvrthodině hry do vedení. Ajorque však z osamocené pozice v šestnáctce netrefil balon ideálně a ten skončil vysoko nad břevnem. Na druhé straně se předvedl Kiliann Sildillia přesným dalekonosným centrem, po kterém míč nakonec doputoval k osamocenému Gregoritschovi, který z ideální pozice ve středu vápna napálil jen do brankové konstrukce. Rakouský forvard byl blízko k otevření skóre v nastavení úvodního dějství, hlavičkou zblízka však poslal balon těsně vedle pravé tyče.

Ajorque po návratu z kabin spálil další tutovou šanci, když z hranice malého vápna netrefil odkrytou bránu. Na druhé straně tak udeřil jeho protějšek Gregoritsch, jenž v 69. minutě šťastně propasíroval skrytou přízemní střelu až za gólmanova záda. Die Nullfünfer nebyli při závěrečném náporu příliš úspěšní. Pojistku naopak mohl ještě přidat střídající Roland Sallai, brankář však jeho prudkou ránu z pravého křídla vytěsnil na roh.

Mohuč tedy poprvé od října v lize prohrála a setrvala mezi trojicí nejhorších týmů. Další šanci na posun bude mít 10. prosince v Kolíně nad Rýnem, Freiburg ve stejný den zavítá na hřiště Wolfsburgu.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele