15. kolo
16.12.2023 15:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Radost hráčů Heidenheimu (© AFP)

Nováček ligy znovu vystrčil růžky. Mohuč po dalším selhání zůstává utopena v zóně sestupu

Hráči Heidenheimu v 15. kole německé Bundesligy porazili venku Mohuč poměrem 1:0, a získali tak již podruhé v řadě tři body. Hosté sice po celý zápas tahali za kratší provaz, nakonec jim však k triumfu stačila rozhodující branka Marvina Pieringera už ze 12. minuty. Pro hostující tým navíc šlo o velmi cennou výhru, jelikož se díky ní znovu vzdálil sestupovému pásmu. První vzájemný soutěžní zápas těchto klubů nicméně měl hořkou pachuť pro Mohuč, jelikož ta nevyhrála už popáté v řadě a v tabulce zůstala na předposlední příčce.

Nečekaný listopadový úspěch Die Nullfünfer proti Lipsku bohužel pro domácí nevedl k žádné větší sérii, a tato výhra tak byla stále jedinou, kterou se jim letos podařilo urvat. Navíc z jejich pohledu přišlo úplné otupení ofenzivy, která od onoho triumfu vsítila ve čtyřech zápasech jediný gól. Nyní Mohuč premiérově hostila nováčka z Heidenheimu, jenž zatím překonával předsezónní očekávání a díky výhrám nad Darmstadtem či o čelo bojujícím Stuttgartem se držel mimo pásmo sestupu.

Právě klub z města Heidenheim an der Brenz se už ve 12. minutě dostal do vedení poté, co se po přímém kopu objevil ve velké šanci Pieringer a míč se štěstím skončil v brance. Další velkou šanci mohli diváci vidět až o 20 minut později, kdy se proti střele Marca Richtera z hranice vápna musel vytáhnout gólman hostů Kevin Müller. Mimo to se ovšem ani jeden celek do jiné větší příležitosti nedostal, o čemž svědčí jen jedna střela vyslaná z kopaček hráčů hostujícího týmu.

Domácí zahájili druhou půli aktivně, necelé tři minuty po jejím začátku mohl skóre srovnat Ludovic Ajourque, ale jeho střela mířila jen do tyče a stejně skončila i následná příležitost Jonathana Burkadta. V 67. minutě další příležitost domácích promarnil Richer, který ve slibné pozici vůbec netrefil branku. Tentýž hráč se neprosadil ani o dvě minuty později, jelikož jeho rána opět nemířila mezi tři tyče. Gólem neskončila ani obrovská šance Marcuse Müllera, který svou střelou z bezprostřední blízkosti jen zasáhl gólmana hostů. Najednou zničehonic udeřil Heidenheim, ale kvůli ofsajdu byla branka po chvíli odvolána, a Mohuč tak ještě měla šanci na body. Tu však nezužitkovala.

Heidenheim tedy dotáhl duel do vítězného konce a vůbec poprvé od svého debutu v nejvyšší soutěži dvakrát po sobě triumfoval. O třetí výhru v řadě se pokusí 20. prosince proti Freiburgu, zatímco Mohuč se o den dříve představí v Dortmundu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Suchý

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

HDH MZ mě mrzí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele