24. kolo
03.03.2024 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Álex Grimaldo (© AFP)

Leverkusen se i díky asistenci Schicka dostal už do 10bodového trháku

Fotbalisté Leverkusenu zvítězili ve 23. kole Bundesligy na půdě Kolína nad Rýnem 2:0 a navýšili svůj náskok v čele tabulky na 10 bodů před Bayernem. Naděje domácího celku výrazně snížil ve 14. minutě Jan Thielmann, jenž si po tvrdém šlapáku vysloužil vyloučení. Bayer využil početní výhodu už v první půli, když šikovné přiťuknutí Patrika Schicka proměnil v rozhodující gól Jeremie Frimpong. Ostatní Češi sledovali duel pouze z lavičky.

Bayer v sezoně stále neokusil hořkost porážky, což se pokusil změnit jeho regionální rival z Kolína nad Rýnem. Ten prozatím plaval v sestupových vodách, avšak z posledních pěti zápasů prohrál jen jednou. Obrovské sebevědomí mu dodala také remíza ze Stuttgartu, nicméně Leverkusen šel do utkání po pěti výhrách v řadě jako jednoznačný favorit.

Hosté mohli jít do vedení už ve čtvrté minutě, kdy Schick protečoval míč na Jonase Hoffmanna, ten ale přízemní ránu poslal těsně vedle pravé tyče. Chvíli nato zahrozil na druhé straně Dejan Ljubičič, jenž milimetrově přesný centr z levého křídla poslal hlavou mimo tři tyče. Ve 14. minutě se ovšem sen o skalpu vedoucího celku soutěže zatemnil, když po nešikovném zákroku zezadu uviděl Thielmann červený kartonek. Po půlhodině hry se Alejandro Grimaldo opřel do balonu z přímého kopu, projektil však proplachtil těsně nad levou spojnicí. Chvíli nato byl přesnější Frimpong, který gólově zužitkoval pohotové přiťuknutí Schicka.

Oslabený Kolín se v 51. minutě dostal do tutové šance, když míč proklouzl na malé vápno k osamocenému Sargisi Adamyanovi, jenž ovšem krkolomným volejem napálil pouze pravou tyč. Klid na kopačky hráčů Bayeru dodal až v 73. minutě Grimaldo, jemuž po dravém průniku do vápna naservíroval ideální balon Amine Adli. Farmaceuti poté dohráli zápas v chladném tempu.

Leverkusen tak znovu zvítězil, na což bude chtít navázat 10. března doma s Wolfsburgem. Kolín si o den dříve zahraje další regionální derby s Mönchengladbachem.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (2)

Přidat komentář
milan78

3:0

Reagovat
cologneFC

Až tak vyhráme?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele