14. kolo
10.12.2023 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

RheinEnergieStadion (© AFP)

Nejhorší ligové ofenzivy si ve vzájemném souboji mohly podat ruce. Duel v Kolíně gól nenabídl

Hráči Kolína i Mohuče potvrdili v utkání 14. kola Bundesligy roli nejméně produktivních týmů soutěže, když si připsali po bodu za remízu 0:0. Ačkoliv Kozlové měli výhodu domácího prostředí, na trávníku působil mnohem aktivněji hostující celek, z několika nadějných šancí si ovšem žádnou gólovou situaci vytvořit nedokázal. Obě mužstva se tak nadále budou potýkat se záchranářskými starostmi, Mohuč však může těšit alespoň série pěti ligových remíz ze hřišť soupeřů.

Nedělní podvečer svedl v německé nejvyšší soutěži k bitvě dva celky zespodu tabulky. V lehce lepším rozpoložení vstupovali do duelu domácí hráči, kteří v minulém kole dokázali porazit Darmstadt 1:0, a posunout se tak před něj na poslední nesestupové místo. Mohuč prožívala ještě těžší časy, jelikož od startu ligy zvítězila jen jednou a v tabulce se topila na předposlední příčce.

Už ve čtvrté minutě mohli jít hosté do vedení, když přečíslení čtyři na dva zakončoval v pokutovém území Jonathan Burkardt, jeho střelu ale na poslední chvíli zablokoval Rasmus Carstensen. První větší šanci si Kolín připravil ve 13. minutě, kdy po zisku balonu vedl protiakci Luca Waldschmidt. Němec s míčem překonal velký kus hřiště a na hranici šestnáctky vyslal projektil, který vyrazil Daniel Batz. Ve 25. minutě zakroutil Phillipp Mwene centr z levé strany na vzdálenější tyč, kam si naběhl Brajan Gruda, ten ale z bezprostřední blízkosti nepřekonal domácího brankáře.

Úvod druhého poločasu se nijak nelišil od závěru toho prvního. Ani jeden z týmů nemohl najít recept na překonání obrany soupeře, a diváci tak sledovali spíše taktický duel. Už se zdálo, že bezgólový stav změní Burkardt, jenž sice dostal balon do sítě, ale pomezní odmával ofsajd. Po hodině hry měl díky rychlé spolupráci šanci Florian Dietz, který však z velkého vápna přízemní střelou bránu neohrozil. Skóre neotevřel ani Ludovic Ajorque, který si naběhl na vzdušnou přihrávku a gólmanovi Kozlů nasadil jesličky, balon se ovšem mezi tři tyče nedokutálel. V 81. minutě se mohl stát domácím hrdinou Jan Thielmann, který z úctyhodné vzdálenosti poslal zprava vysoký míč do vápna, jenž překvapivě mířil do brány. Balon přeloboval Batze a skončil na levé tyči.

Duel dvou trápících se celků tak nakonec vítěze nepoznal. Kolín se v příštím kole utká 17. prosince s Freiburgem, Mohuč změří o den dříve síly s Heidenheimem.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele