10. kolo
05.11.2023 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Heidenheimu (© AFP)

Stuttgartu pomalu odjíždí čelo ligového pelotonu. Nováček ovládl derby díky vyztužené obraně

Heidenheim předvedl v závěrečném klání 10. kola Bundesligy velmi dobrý výkon, který nakonec vedl k nečekané výhře 2:0 nad Stuttgartem. Domácí celek inkasoval v předchozích čtyřech soutěžních střetnutích 12 branek, v prvním ligovém Bádensko-Württemberském derby po 23 letech však svou defenzivní hru výrazně zlepšil a navrch si vytvořil řadu vyložených příležitostí. Tu ze 70. minuty, ve které se objevil Jan Schöppner, navíc dokázal proměnit ve vítěznou branku. Celek ze Švábska tak po druhé ztrátě v řadě ztrácí na vedoucí Leverkusen již sedm bodů.

Fantastická jízda Stuttgartu se v minulém kole mírně zadrhla, když Švábi padli s Hoffenheimem 2:3, a přenechali tak druhou příčku mnichovskému Bayernu. V týdnu se však červení potkali v poháru s Unionem a díky další brance Denize Undava slavili postup. I bez zraněného Serhoua Guirassyho si tak mohli brousit zuby na nováčka z Heidenheimu, který padl ve čtyřech soutěžních zápasech v řadě a pomalu se začal blížit sestupovým pozicím.

Hostující favorit se mohl poprvé prosadit už v osmé minutě, kdy běžel vstříc gólmanovi Silas. Kevina Müllera sice obešel, na poslední chvíli ho ale odstavil od míče Patrick Mainka. V 16. minutě na druhé straně nejvýše vyskočil Schöppner, svoji hlavičku však nasměřoval pouze do břevna. Po půlhodině hry musel hosty zachraňovat kapitán Waldemar Anton, který nejdříve vystoupil proti ráně Erena Dinkciho a následně zblokoval i pokus Schöppnera. Ve 33. minutě vytáhnul perfektní zákrok hostující gólman proti nebezpečně směřující hlavičce Tima Kleindiensta. Další šanci si připsali Švábové, když po přímém kopu nastřelil břevno Angelo Stiller. Závěrečnou příležitost první půle si ale vytvořili opět domácí, když Benedikt Gimber hlavičkoval znovu do horní tyče.

Druhý poločas byl na šance skoupý, první gólovka přišla až v 57. minutě, kdy si míč na pokutový puntík postavil Silas. Ten však mířil nad břevno domácí branky. Úvodní trefy se tak dočkal v 70. minutě Heidenheim, když na roh Jana-Niklase Besteho nejvýše vyskočil Schöppner a svoji hlavičku umístil přesně k levé tyči. Hosté byli nejblíže vyrovnání až v nastaveném čase, kdy nejdříve Laca Raimund napálil břevno a proti následné dorážce zaskakoval na brankové čáře kapitán Patrick Mainka. Záhy však přidal definitivní tečku za utkáním Kleindienst, který dalekonosnou ranou napodobil gól Patrika Schicka z mistrovství Evropy.

Heidenheim se nenechal rozhodit silou soupeře a připsal si tři body. V dalším kole jej však čeká ještě větší kalibr, 11. listopadu totiž zavítá na stadion Bayernu. Stuttgart tentýž den přivítá Dortmund.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Výhra 1.FCH není žádným překvapením. Až se Stuttgartu vrátí ostrostřelec Guirassy, bude ztrátu na čelo hodně těžce dohánět.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele