16. kolo
20.12.2023 20:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Heidenheimu (© AFP)

Heidenheim našel oblibu v infarktových obratech. Po Darmstadtu totožně skolil i Freiburg

Freiburg ztratil v 16. kole Bundesligy nadějně rozjetý duel v Heidenheimu, s nímž nakonec prohrál 2:3. Za úspěchem ho táhl dvoubrankový Lucas Höler, který už v sedmé minutě s přehledem zakončil povedenou akci svého týmu a po hodině hry si za vyrovnaného stavu zkušeně poradil i s pokutovým kopem. V 84. minutě však nejprve vyrovnal Tim Kleindienst, jenž byl mezi lety 2015 a 2019 kmenovým hráčem bádenského celku, a v nastavení obrat dokonal vlastním gólem Matthias Ginter. Nováček soutěže tak vyhrál potřetí v řadě, dvakrát přitom otáčel nepříznivě se vyvíjející utkání až ve druhé půli.

Heidenheim prožíval dobrou sezonu, jelikož se po postupu z druhé nejvyšší soutěže pohyboval blízko klidného středu tabulky. Mohly za to především dvě výhry v řadě, které si v předešlých kolech připsal v klíčových duelech proti soupeřům ze dna tabulky. Na nejmenší bundesligový stadion nyní zamířil Freiburg, jemuž se také minulé zápasy vydařily, když zvítězil třikrát za sebou a ani jednou neinkasoval.

K dalšímu tříbodovému úspěchu nasměrovala hosty v sedmé minutě perfektně provedená rychlá akce po pravé straně. Na jejím konci našel Merlin Röhl přízemním centrem před bránou úplně volného Hölera, který si s nabídnutou šancí zkušeně poradil. Kromě brzkého gólu však diváci sledovali převážně boj o střed hřiště, a v první půli proto ani na jedné straně nepřišly téměř žádné další výrazné příležitosti. Jedinou výjimkou se stala 32. minuta, kdy po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Kleindienst, pohotového domácího brankáře ovšem nepřekonal.

V 52. minutě už ale Noah Atubolu kapituloval. Na hraně šestnáctky se k balonu dostal Eren Dinkci a bez rozpaků vypálil nechytatelný projektil pod horní tyč. Vyrovnaný stav však nevydržel ani čtvrthodiny, neboť v 64. minutě vrátil Freiburg do vedení proměněnou penaltou Höler. Heidenheim se však nevzdal a zatímco Kevin Sessa ještě pálil těsně nad břevno, Kleindienst se již o chvíli později nemýlil. Stefan Schimmer poslal parádní pas před prázdnou bránu a domácí útočník už měl jednoduchou práci. Ani to ale nebylo vše. V nastaveném čase totiž červení předvedli identickou akci, po níž si nešťastně srazil míč do vlastní sítě Ginter.

Heidenheim tak zakončil podzimní část sezony třetí výhrou v řadě. V další kole se utká 13. ledna s Kolínem nad Rýnem, Freiburg vyzve ve stejný den Union Berlín.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele