22. kolo
17.02.2024 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Jeremie Frimpong (© AFP)

Mašinu z Leverkusenu nevykolejila ani výborná forma Heidenheimu

Bayer Leverkusen vyhrál ve 22. kole německé Bundesligy na hřišti Heidenheimu 2:1. V souboji dvou ve formě hrajících celků měl navrch lídr soutěže, který zvýšil náskok na druhý Bayern už na osm bodů. Střelcem úvodní branky se stal Jeremie Frimpong, jehož v závěru doplnil nakonec vítěznou trefou Amine Adli. V základní sestavě hostů se objevil také Patrik Schick, který odehrál 74 minut, zatímco další čeští reprezentanti, Adam Hložek a Matěj Kovář, sledovali utkání z lavičky.

Pouze tři celky německé Bundesligy nenašly v posledních pěti kolech přemožitele. Právě dva z nich se utkaly v Heidenheimu, kde nováček soutěže toužil jako první vyzrát na nezastavitelný Leverkusen. O minulém víkendu se ovšem tohoto úkolu nedokázal zhostit ani Bayern, který v BayAreně vyhořel i kvůli zásahu bývalého obránce mnichovského celku Josipa Stanišiče.

Úvod zápasu nenabídl příliš záživný fotbal. Leverkusen měl sice územní převahu, ale žádnou velkou šanci si nepřipravil. Náznak gólové příležitosti mohli diváci postřehnout při akci, kdy se na levé straně uvolnil Schick, proti českému kanonýrovi ovšem včas vyběhl Kevin Müller a znemožnil mu zakončit. Až v samotném závěru prvního poločasu našel Adli přihrávkou z levého kraje velkého vápna na druhé straně volného Frimponga, který tečovanou střelou otevřel skóre.

Druhá půle odstartovala velmi podobně jako ta předchozí, málo šancí, žádná překvapivá akce. To se ale v průběhu utkání začalo měnit. V 58. minutě vypálil z velké dálky Nikola Dovedan a prověřil gólmana Lukáše Hradeckého. O chvíli později se krásně protáhl k zakončení Frimpong, ovšem těsně minul levou tyč. V 78. minutě se po rychlé kombinaci Frimponga s Borjou Iglesiasem zakončoval z hranice malého vápna Florian Wirtz, ale napálil pouze břevno. Zanedlouho už se hosté dočkali. Právě Wirtz načasoval pěknou průnikovou přihrávku, kterou dostal do velké šance Adliho, jenž si zkušeně položil Müllera a s přehledem zvýšil. Nováček soutěže ale zápas zdramatizoval. Po standardní situaci se k hlavičce dostal Dovedan, který vracel míč před bránu, kam vyskočil Marvin Pieringer a hlavou poslal balon do sítě. Srovnat už se ale domácím nepodařilo.

Heidenheim na soupeře nestačil, a zařadil se tak do dlouhé řady neúspěšných vyzyvatelů Leverkusenu. Vedoucí tým soutěže bude v dalším kole hostit 23. února Mohuč, nováček o den později zamíří na stadion Unionu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele