22. kolo
25.02.2023 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Oslavující Niclas Füllkrug (© AFP)

Brémy jasným vítězstvím zadělaly Bochumi na další problémy

Die Unabsteigbaren po dvaadvacátém kole klesli na sestupovou příčku. S tím, že z posledních třech klání mají tedy nelichotivé skóre 0:8. Jiří Pavlenka tentokrát neměl mnoho práce, a tak může se svými spoluhráči slavit devátý tříbodový zisk.

V úvodu nešla borcům na hrací ploše upřít snaha, avšak na první šanci se na Weserstadionu čekalo čtvrt hodiny. Niclas Füllkrug zatoužil po čtrnáctém zářezu v sezoně, jenže minul. Za dalších třináct minut hlavičkoval nepřesně Jens Stage. Vedoucí bundesligový kanonýr se nakonec dočkal až v minutě devětadvacáté.

Anthony Jung mu sklepnul balon do vápna, kde si dokázal udělat prostor a cílenou střelou k bližší (levé) tyči rozesmutněl Manuela Riemanna - 1:0. Autor této branky se o další ucházel ještě pět minut před vypršením řádné hrací doby úvodního poločasu, nicméně cílil o kousek vedle. Odpovědnost na sebe tedy vzal Niklas Schmidt.

Při svém prvním pokusu ještě neuspěl, kdežto při tom druhém ve 43. minutě už ano, protože jeho přízemní zakončení ze třinácti metrů bylo nechytatelné. Následně mohl poděkovat Jungovi, který místo střely volil pocukrovanou přihrávku, a ta měla oči - 2:0.

Teprve potom se vyznamenal český brankář, když výborně zlikvidoval nebezpečnou hlavičku Philippa Hofmanna.

Ve druhé půli nejdříve ze všech zahrozil Leonardo Bittencourt a Manuel Riemann musel být pozorný. V době, kdy se úvodní hodina hry pomalu, ale jistě stávala minulostí, byl na hranici pokutového území faulován Füllkrug. Exekuce nařízeného přímého kopu se ujal Marvin Ducksch a vymyslel kulišárnu, při které podstřelil zeď - 3:0.

Zbývající minuty přinesly pouze nepřesné pokusy, tak jako tak si Zelenobílí dodali sebevědomí do dalších zápasů.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele