32. kolo
13.05.2023 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Luca Waldschmidt (© AFP)

Wolfsburg porazil trápící se Hoffenheim i podruhé v sezoně

Z posledních šesti vzájemných setkání těchto dvou týmů padly pětkrát tři branky. Stejně jako v listopadu minulého roku, také v květnu toho letošního přineslo skóre více radosti Vlkům, kteří boj o poháry evidentně nevzdávají. TSG můžou být rádi, že Schalke nestačilo na Bayern, tudíž jejich náskok na barážovou pozici zůstává dvoubodový.

Přitom už v 7. minutě pořádně zahrozil Andrej Kramarić. Dokonce natolik, že za Koenem Casteelsem zvonila branková konstrukce. Avšak první přesný zásah patřil domácím. V době, kdy končila první čtvrt hodina, centroval z pravého křídla Ridle Baku a Jakub Kamiński využil toho, že Ihlas Bebou zaspal, tudíž mohl neobsazený hlavou otevřít skóre - 1:0.

Inkasovaná branka evidentně vzala družině Pellegrina Matarazza vítr z plachet. Ve 33. minutě si oddechli, že Oliver Baumann při střetu s protihráčem nefauloval. V závěrečné pasáži úvodního poločasu svému brankáři hodně pomohl nejen Maximilian Arnold. Naopak John Brooks ve 41. minutě litoval, že se proti svému bývalému zaměstnavateli neprosadil.

Ve druhém dějství chtěl vyzkoušet pozornost soupeřova gólmana Felix Nmecha, jenže nezamířil podle svých představ. Munas Dabbur pak nevyužil velkého Arnoldova zaváhání a zařízení zcela minul. Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby si Nmecha výborně všimnul nabíhajícího Luky Waldschmidta, jenž si za defenzivní linií Hoffenheimu, ve které chyběl Pavel Kadeřábek, rychle zpracoval balon a okamžitě jej poslal za Baumannova záda - 2:0.

Autor druhé branky mohl přidat i třetí, kdyby hlavou lépe zamířil. Zatímco ve vzpomínaném listopadovém klání do vlastní svatyně smolně zamířil Ozan Kabak, tentokrát se to "povedlo" na opačném pólu nastupujícímu Josuhovi Guilavoguiovi, jenž v nastaveném čase nedobře tečoval přihrávku střídajícího Toma Bischofa - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele