30. kolo
30.04.2023 17:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Jonas Wind (© AFP)

Wolfsburg do půlhodiny zlomil odpor konkurenčního Mainzu

Wolfsburg ještě nevzdává boj o pohárovou Evropu. V důležitém souboji porazil jednoznačně Mainz, který se pohybuje ve stejných patrech jako "Vlci". Pod vítězství VfL se hned dvěma brankami podepsal dánský útočník Jonas Wind.

Do vedení šel Wolfsburg už v páté minutě. Po kombinaci na pravé straně hřiště poslal Svanberg balón na Winda, který se zjevil sám před brankářem FSV Zentnerem, jehož ladným obloučkem překonal. Za dalších osm minut kapituloval Zentner podruhé. Tentokrát jej po centru od Wimmera přelstil hlavičkující Bornauw. A ve 28. minutě už to bylo 3:0. Baku se uvolnil ke střele, která sice nemířila mezi tři tyče, balón však do sítě dorazil Wind.

Až poté se probudil také Mainz. Ve 37. minutě mohl po standardní situaci vyrovnat Onisiwo, jenže v obrovské příležitosti trefil gólmana Vlků Casteelse a dorážející Kohr mířil nepřesně. Čtyři minuty nato připravil Kohr palebnou pozici pro Widmera, avšak střela z první od kapitána hostů přeletěla nad břevnem.

Také po změně stran se hráči Mainzu tlačili do útoku, ale nebylo jim přáno. Navic přišli o kapitána Widmera, jenž po hodině hry musel nuceně střídat a podle výrazu ve tváři lze čekat, že se Švýcar na trávnicích nějaký čas neobjeví. Svou šanci na gól měl ve druhém poločase také Wolfsburg, nicméně Wimmer poněkud odflákl zakončení a nepřekonal Zentnera. I tak měli po závěrečném hvizdu víc důvodů k radosti domácí, kteří se v bundesligové tabulce posunuli na sedmé místo právě na úkor Mainzu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele