29. kolo
22.04.2023 15:30 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

Radost hráčů Wolfsburgu (© AFP)

Wolfsburg znovu porazil Bochum čtyřgólovým rozdílem

První vzájemné klání těchto soupeřů skončilo ve Volkswagen-Areně vítězstvím 4:0. O branky se přitom postarali docela jiní borci, než tentokrát. I proto, že si Jonas Wind dovolil zahodit penaltu. Každopádně "Vlci" si v tabulce o jednu příčku polepšili - aktuálně jsou osmí, zatímco VfL musí doufat, že Schalke neporazí Freiburg. Jedině to jim pomůže k pokračujícímu okupování první nesestupové a nebarážové pozice.

Demolice protivníka ze spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko započala už v 10. minutě. Patrick Wimmer si na pravé straně počkal na náběh spoluhráčů, načež adresoval centr do malého vápna, který Matthias Svanberg rybičkou uklidil za záda nebohého Manuela Riemanna - 0:1. O vyrovnání se pokusil Kevin Stöger s lehkou výpomocí Ivana Ordetse, nicméně skóre se neměnilo.

Tedy až do jednadvacáté, neboť právě tehdy po pobídce od Felixe Nmechy vyplaval před gólmanem Jakub Kamiński a podruhé rozvlnil síť - 0:2. Philipp Hofmann měl blizoučko ke snížení, ale nakonec přeci jen scházely centimetry. Kamińskému už nebylo dopřáno podepsat se v rámci tohoto duelu pod více zásahů.

Zato jeho spoluhráč Patrick Wimmer si po asistenci připsal i gól, protože jeho střelu nedobře tečoval Patrick Osterhage, takže Riemann nemohl nic dělat, jako v této sezoně už několikrát - 0:3. Na pokutový kop mohlo dojít ještě během otevíracího dějství, nicméně zkušený Felix Brych si jej schoval až na to druhé.

Ještě předtím se ale ocitnul ve stoprocentní příležitosti Erhan Mašović. Dokázal však, že na hřiště chodí s jinými úkoly, mezi něž střílení gólů prostě nepatří. Čtvrtou trefu tedy přinesla až šestapadesátá minuta. Skákavý pokus Matthise Svanberga strážce bochumské svatyně pouze přibrzdil svými "betony", nicméně balon se nakonec stejně dokutálel až na místo určení - 0:4.

Jiskřičku naděje pro svůj celek vydoloval v 68. minutě Moritz Broschinski, který se po rohovém kopu ocitnul v malém čtverci spolu s dvojicí spoluhráčů. Čili kdyby domácí tohle neproměnili, tak už asi nic - 1:4. Poslední slovo měli hosté, jelikož Kamiński se 77. minutě minutě poroučel na zem po souboji s Danilem Soaresem.

Jonas Wind sice poslal svůj panenkovský dloubák do břevna, avšak k dorážce hlavou se jako první dostal Luca Waldschmidt, čímž se postaral o to, že die Unabsteigbaren inkasovali už šestašedesátkrát, což je suverénně nejvíce ze všech osmnácti bundesligových mančaftů - 1:5. A mohlo být hůř, kdyby v poslední minutě řádné hrací doby Riemann nerozesmutnil Ridleho Bakua a kdyby Yannick Gerhardt následně necílil do tyče.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele