32. kolo
13.05.2023 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Anthony Losilla (© AFP)

Bochum díky výhře nad Augsburgem vyšplhala nad sestupové pásmo

VfL si tedy na konto připsali deváté vítězství v sezoně, nicméně musí doufat, že se za týden proti poslední Herthě podaří uhrát jubilejní desáté, jelikož na samotný závěr změří síly s Leverkusenem, který bojuje o poháry. Ani FCA ještě nemají setrvání v Bundeslize jisté, přičemž los jim ve zbývajících dvou kolech postavil do cesty Dortmund a Gladbach.

Z časomíry na Vonovia Ruhrstadionu neuteklo ani 120 sekund, když po sérii hlaviček pobídnul Philipp Hofmann kolegu Christophera Antwi-Adjeie, jehož rána se v podstatě nedala chytat - 1:0. Dalším, kdo pálil Koubkovým směrem, byl Takuma Asano. A český brankář se musel mít na pozoru i při pokusu Philippa Förstera.

V době, kdy se úvodní půlhodinka stávala minulostí, jenom o kousek přestřelil Hofmann. To se ukázalo býti vodou na mlýn pro hosty, kteří zásluhou Arneho Maiera dokázali vyrovnat, protože jmenovaný záložník dostal po pobídce od Diona Belja ve vápně dostatek prostoru na to, aby neomylně zakončil do levého dolního rohu - 1:1.

V nastaveném čase otevíracího poločasu musel Tomáš Koubek zasahovat ještě jednou. Vyznamenal se i záhy po startu druhé pětačtyřicetiminutovky, když rozradostnil především spoluhráče Felixe Uduokhaie, jenž si nebýt výborného zásahu připsal na konto vlastní gól. Jenže po hodině hry si kulatý předmět za záda vlastního brankáře srazil Jeffrey Gouweleeuw - 2:1.

A aby toho pro skvadru Enrica Maaßena nebylo málo, hned po rozehrávce se do míče ve vzdálenosti dvaceti metrů od brány opřel kapitán Anthony Losilla, přičemž bývalý hráč Bochumi Elvis Rexhbecaj se postaral o teč, která znamenala třetí branku soupeře - 3:1. V 85. minutě došlo už jenom na korekci, pod kterou se podepsal střídající Kelvin Yeboah, když ve skluzu zamířil za brankovou čáru poté, co se z Beljova plánovaného zakončení vyklubala dokonalá přihrávka - 3:2.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele