34. kolo
27.05.2023 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Bochumi (© AFP)

Špatný výkon v Bochumi o pohárovu Evropu Leverkusen nepřipravil

Špatný především kvůli nedisciplinovanosti, jelikož Amine Adli svůj tým oslabil už po osmi minutách hry. Tím soupeři, který ještě neměl setrvání v Bundeslize jisté, výrazně usnadnil situaci, což vyústilo ve skutečnost, že Manuel Riemann po osmi utkáních neinkasoval, zatímco jeho protějšek Lukas Hradecky lovil balon ze své sítě hned třikrát.

Úvodní minuty doprovázela obětavost domácí defenzivy a nepřesnost borců v hostujícím útoku. Ovšem Amine Adli pak nakopnul Dominiquea Heintze, za což byl vyloučen, protože si rozhodčí Tobias Welz prohlédnul záznam. V této bundesligové sezoně nebyl nikdo poslán do šaten dříve, pouze Dayot Upamecano se poroučel ve stejné minutě.

V minutě dvanácté Saidy Janko na poslední chvíli překazil radost Jeremiemu Frimpongovi, díky čemuž mohli jít domácí do vedení, a to hned při první střele, která směřovala mezi tři tyče. Takuma Asano, který na loňském světovém šampionátu zařídil svému Japonsku výhru nad Německem, nacentroval z pravého křídla před bránu, kde se svým volejem blýsknul Philipp Förster - 1:0.

Moussa Diaby zatoužil po odpovědi, leč neměl optimálně seřízená mířidla. Ani Sardar Azmoun nebyl přesný, což vlastně platilo i pro Asana na opačném pólu. Při své další šanci už neselhal. Kevin Stöger centroval od rohového praporku a osmadvacetiletý rodák z města Komono neomylně uklízel z první - 2:0. Do konce poločasu ještě minul rovněž aktivní Christopher Antwi-Adjei.

Xabi Alonso věděl, že to jeho skvadra bude mít v početní nevýhodě při dvougólové ztrátě ve druhé půli hodně těžké. Frimpong se po hodině hry dokázal prosadit proti dvěma obráncům, ale nastřelil jenom tyčku. Bochumští dále byli pozorní, takže se do listiny střelců nezapsal ani Adam Hložek, který přišel na hrací plochu v 78. minutě. Naopak Kevin Stöger po přihrávce od Zollera využil chyby brankáře, který se pohyboval daleko od čáry, takže šikovný lob všechno jistil - 3:0. Die Unabsteigbaren tedy končí čtrnáctí, die Werkself šestí.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Bochum - Leverkusen 1:0 Bochum záchrana

Reagovat
DidusIneptus

Leverkusen nedosáhne na Konferenční ligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele