19. kolo
05.02.2023 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Jens Stage (© AFP)

Werder podruhé v řadě vyhrál, tentokrát nad Stuttgartem

Brémský klub se už evidentně oklepal z drtivé porážky 1:7, kterou utrpěl v duelu proti 1. FC Köln. Proto se v tabulce vyšplhal do její horní poloviny. Na VfB, které okupuje po devatenácti kolech barážovou příčku, má teď k dobru 11 bodů.

Svěřenci Bruna Labbadii sice v rámci DFB-Pokalu přehráli Paderborn, leč v Bundeslize pod (staro)novým koučem na výhru stále čekají. Že se jí patrně nedočkají ani tentokrát, naznačil moment ze závěru úvodní čtvrthodiny, kdy Leonardo Bittencourt pořádně potrápil Floriana Müllera. V 18. minutě se hned po prvním rohu hlavičkou prezentoval Niclas Füllkrug a muž v rukavicích musel vyrážet nad břevno.

Lídr tabulky kanonýrů byl zase vidět ve 36. minutě, kdy dopravil míč na místo určení. Videorozhodčí však hlavního Willenborga upozornil, že si hostující forvard počínal v rozporu s pravidly. V závěru úvodního dějství se o slovo poprvé přihlásil taky Marvin Ducksch a k tomu, aby šel jeho tým do vedení, chyběl opravdu malý kousíček. Až v nastavení musel Jiří Pavlenka vytáhnout vynikající zákrok proti Chrisi Führichovi.

Skóre se pohnulo až v 59. minutě. Füllkrug si chtěl na hranici vápna udělat kličku do protipohybu obránce, který balon nechtíc odrazil k Jensi Stagemu, jehož těžký volej zapadnul do levé šibenice - 0:1. Výstavní trefu chtěl smazat Konstantinos Mavropanos, leč v té době nějakých 240 sekund starý protihráčův úspěch nezopakoval.

V 77. minutě přišla na pořad odpoledne další gólová akce Werderu. Niclas Füllkrug "vykulil" Marvinu Duckschovi, jenž z první pálil z podobného místa, jako předtím Stage. Akorát s tím rozdílem, že při této trefě cílil osmadvacetiletý forvard k pravé tyči - 0:2. A jelikož Wataru Endo minul, připsal si český brankář třetí čisté konto v sezoně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele