28. kolo
15.04.2023 15:30 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Tanguy Coulibaly (© AFP)

Výborný zápas mezi Stuttgartem a Dortmundem přinesl šest branek, ale žádného vítěze

Když za stavu 0:2 inkasoval Konstatinos Mavropanos v rychlém sledu dvě žluté karty, málokdo pochyboval o tom, že si Borussia připíše proti o záchranu bojujícímu soupeři na konto celkově devatenáctou výhru. Jenže závěrečná dvacetiminutovka přinesla další čtyři góly, přičemž Silas Katompa Mvumpa vyrovnával na konečných 3:3 až v poslední nastavené minutě.

V 10. minutě musel předvést hned dva zákroky Fabian Bredlow. Nejprve vychytal Sébastiena Hallera, a poté si poradil i s dorážkou v podání Juliana Brandta. Další pokus patřil Guirassymu, který domácí do vedení neposlal. Záhy poněkud zazmatkoval Mats Hummels, ale vlastní gól se naštěstí pro skvadru Edina Terziće nekonal.

Naopak ve 26. minutě si Haller počíhal na Malenovu pobídku z pravé strany a na bližší tyči z první poslal kulatý předmět do břevna, od něhož se odrazil na místo určení - 0:1. Krátce po rozehrávce se síly znovu mohly vyrovnat. Chris Führich předvedl dobrou práci s míčem, který poslal Guirassymu, jenž ztroskotal na výborném Gregoru Kobelovi.

V minutě třiatřicáté přišla pro tým Sebastiana Hoeneße další pohroma. Na hranici pokutového území si udělal prostor Donyell Malen a na jeho tvrdou přízemní střelu Bredlow nedosáhnul - 0:2. Pak si první žlutou připsal Mavropanos a za 240 sekund byl vyloučen, jelikož lehce kopnul Malena, což neušlo pozornosti sudího Osmerse. Červená karta byla zasloužená.

Po startu druhého poločasu zkusil štěstí Jude Bellingham a za strážcem stuttgartské svatyně zvonilo břevno. Sehrou Guirassy si následně převzal balon a lehkým obloučkem překonal švýcarského gólmana, nicméně stál zhruba o dvacet čísel v ofsajdu. Po hodině hry o sobě dal vědět do té doby téměř neviditelný Karim Adeyemi, ale přestřelil.

Guinejský útočník ve službách VfB, jenž před sezonou přišel na hostování ze Stade Rennes, byl nadále aktivní, avšak gólu se nakonec nedočkal. A nevyšlo to ani Reusovi, jehož přímý kop zastavilo břevno. V 78. minutě se vyhnul dvěma protihráčům Tanguy Coulibaly a díky teči Emreho Cana se mu podařilo snížit - 1:2.

Borna Sosa za chvíli minul zařízení, leč Josha Vagnoman využil po rohovém kopu šťastného odrazu a ranou z šesti metrů do horní poloviny brány vyrovnal - 2:2. Jenže nerozhodný stav nesvítil v Mercedes-Benz Areně na ukazateli skóre ani deset minut. Pěknou akci hostů chtěl zakončit střídající Soumaïla Coulibaly, ale dočkal se až Giovanni Reyna, když si sebral odražený míč a přízemní ranou propálil jak gólmana, tak jednoho z obránců - 2:3.

Domácí bojují o setrvání mezi německou elitou, a tak to nezabalili. Díky odvaze a odhodlání se dočkali alespoň bodíku, který zařídil rodák z Demokratické republiky Kongo Silas Katompa Mvumpa (dříve známý jako Silas Wamangituka Fundu), jenž využil chyby Soumaïly Coulibalyho a po zemi uklízel mezi tři tyče - 3:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

To, co se odehrálo v závěru utkání ve Stuttgartu se opravdu hned tak nevidí. Stuttgart zaslouží velké uznání když v celém zápase, a hlavně od 39.minuty oslaben o jednoho hráče, dokázal uhrát remízu proti proti favoritovi na titul ligy. Stuttgart ukázal, že se záchranou to myslí vážně. Ukázal, že si nejvyšší soutěž zaslouží.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele