20. kolo
10.02.2023 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Alex král v souboji s Mickym van de Venem (© AFP)

Zápas mezi Schalke a Wolfsburgem regulérní gól nepřinesl

Bezmála jednašedesát tisícovek diváků a divaček se ve Veltins-Areně nedočkaly ani při té úplně největší možnosti, kterou byl pokutový kop z 9. minuty. Pro oba celky se po remíze prakticky nic nemění. Vlci budou mít dál čtrnáct kol na to, aby poskočily na pohárovou pozici, zatímco die Königsblauen se budou snažit, aby se jich Bundesliga týkala i v příštím ročníku. V současnosti je na samém chvostu od první nesestupové a nebarážové příčky dělí sedm bodů.

Jak bylo uvedeno, hned zkraje utkání postrčil Moritz Jenz ve vlastním vápně Patricka Wimmera. Sudí Benjamin Brand se šel podívat k monitoru a uznal, že došlo k porušení pravidel. Maximilian Arnold má výbornou kopací techniku, jenže tentokrát při sázce na razanci napálil levou tyčku! Thomas Reis si na lavičce oddychnul, jelikož naděje alespoň na uhrání třetí bezbrankové remízy v řadě stále žily.

V domácím dresu se třicítkou na zádech odehrál celou partii Alex Král. Po půl hodině se dokonce dostal do zakončení, jenže si jistě všechno představoval docela jinak. Ve zbývající fázi úvodního dějství se dění na hrací ploše neslo ve znamení nepřesností. To mohl změnit v nastaveném čase Ridle Baku, kdyby si pohlídal ofsajdovou hranu.

Záhy po startu druhé půle o sobě dal vědět čerstvý Marius Bülter, bohužel neprostřelil obránce před sebou. V 50. minutě se chopil rozehrávky standardní situace Rodrigo Zalazar. Na zadní (levé) tyči našel Krále, který z první levačkou skóroval. Naneštěstí pro něj se ukázalo, že stál o kousek v ofsajdu. Za čtvrt hodiny rozehráli hráči Schalke roh, který Král prodloužil na Jenze, toho ale výtečně vychytal Koen Casteels.

Jeho protějšek Ralf Fährmann se musel činit proti střele Jakuba Kamińskiho. V 76. minutě se opřel z otočky do balonu takřka na hranici vápna stojící Michael Frey. Krátce předtím však znovu došlo na porušení pravidla o ofsajdu, protože se do něj chytil Dominick Drexler. A ve zbývajících minutách se neprosadil ani nikdo ze čtveřice Král, Wind, Zalazar, Terodde.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele