10. kolo
14.10.2022 20:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Domácí střetnutí s Hoffenheimem skončilo pro Schalke neúspěchem

V sezoně 2020/2021, která pro klub z Gelsenkirchenu přinesla sestup do 2. Bundesligy, to při vzájemném klání obou celků dopadlo daleko lépe pro die Königsblauen, který zvítězili 4:0. Hattrick tehdy zaznamenal Matthew Hoppe, jenž nyní hájí barvy Middlesbrough. Je pravda, že TSG tentokrát pomohly k vítězství dva proměněné pokutového kopy, ale na to se historie ptát nebude. Tým Pavla Kadeřábka dále bojuje o poháry, zatímco Schalke se neodpoutá od sestupových pozic.

Hosté začali hodně aktivně a odměněni za svoje snahy byli v 10. minutě, kdy Leo Greiml místo balonu ostře zasáhnul Christopha Baumgartnera. Rozhodčí Florian Badstübner bez dlouhého přemýšlení ukázal na penaltový puntík a byl milosrdný, když hříšníkovi ukázal jenom žlutou kartu. Robert Skov cílil po své pravé ruce, což napadlo i Alexandera Schwolowa, jenž ale na střelu nedosáhnul - 0:1.

Tom Krauß je jedním z mála svěřenců Franka Kramera, kteří si udržují stabilně dobrou formu. Ani v tomto duelu mu však nebylo přáno skórovat, byť po dvaceti minutách hry k tomu měl ideální příležitost. Georginio Rutter si na opačném pólu počínal o něco lépe, přesto nepřesně. Po půl hodině to zpoza vápna zkusil Florent Mollet a za Baumannem zvonila tyčka.

K dorážce se dostal Thomas Ouwejan, jenže vyrovnání nezařídil, protože brankář senzačně vyrážel nohama. Následně se opět osmělil Rutter. Se svým technickým obstřelem bohužel pro příznivce hostujícího výběru nepochodil. Další střela patřila Baumgartnerovi a Schwolow měl, co dělat, aby ji zkrotil před čárou. Jenže ve druhé nastavené minutě nedosáhnul na obstřel Munase Dabbura, který zapadnul k pravé tyči - 0:2.

Po změně stran se na dobrou možnost čekalo deset minut. Marius Bülter se dostal k hlavičce, která se zastavila o brankovou konstrukci. Druhý smolný moment pro Schalke. Tím spíše, že za 180 sekund zahrál Ouwejan ve vlastním vápně rukou a Robert Skov se znovu ujal exekuce pokutového kopu. Vcelku okatě dal muži v rukavicích najevo, kam bude zakončovat, jenže ruce byly opět o něco kratší, než by bývalo bylo zapotřebí - 0:3.

Angeliño pak ze sedmi metrů vyprodukoval nekompromisní volej, kterým strážce svatyně povalil na zem. V 83. minutě sehráli hosté kvalitní akci, v jejímž závěru si Georginio Rutter vylámal zuby na brankáři. Skovova snaha o dovršení hattricku se rovněž nesetkala s úspěchem, ale to Andrému Breitenreiterovi na lavičce vítězného mančaftu určitě příliš nevadilo.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele