31. kolo
06.05.2023 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Florian Niederlechner (© AFP)

Důležitý zápas mezi Herthou a Stuttartem vyšel lépe pro domácí

Oba mančafty bojují o udržení v soutěži, přičemž navzdory této (celkově šesté) výhře má před zbývajícími třemi koly nadále nejhorší výchozí pozici klub z hlavního města Německa. VfB mají na barážovém postu o tři bodíky více, což slibuje velmi tuhý souboj o to, kdo zachrání Bundesligu i pro příští sezonu.

Běžela 7. minutě, když Sehrou Guirassy poprvé vyzkoušel pozornost soupeřova brankáře. Následná dorážka Enza Millota už byla z ofsajdu. Následná rána Lucase Tousarta se mezi tři tyče nevešla. Dál se hrálo s velkým nasazením, což přineslo zajímavé osobní souboje. Na první zásah se ale čekalo bezmála půl hodiny.

Richterův centr od rohového praporku byl na chvíli odvrácen. Avšak pětadvacetiletý rodák z města Friedberg dostal ještě jednu šanci, při které naservíroval kulatý předmět na hranici malého čtverce, kde se k hlavičce dostal Marc-Oliver Kempf a díky odrazu od tyče zajistil svému týmu vedení - 1:0. To se rozplynulo ve 38 minutě.

Tehdy zůstal na zadní tyči neobsazení Josha Vagnoman, jenž zvládnul procedit míč mezi obráncem a brankářem na Sehroua Guirassyho, který uklízel do odkryté klece - 1:1. Jenže pokud si někdo na Olympijském stadionu myslel, že se půjde do šaten za nerozhodného stavu, ten se - k radosti příznivců a příznivkyň Staré dámy - spletl.

Dodi Lukebakio rozehrál z pravé strany standardní situaci. Skákavý centr stačil na malém vápně lehce zasáhnout Florian Niederlechner, načež meruna propadla Fabianu Bredlowovi mezi nohama a Hiroki Ito přispěchal se svým skluzem o něco později, než by bývalo bylo ze stuttgartského pohledu zapotřebí - 2:1.

Po změně stran pálil nepřesně Lukebakio. Millotův pokus o vyrovnání se rovněž nesetkal s úspěchem. V 82. minutě musel být Oliver Christensen pozorný při zakončení Vagnomana. Ani Wataru Endo nedokázal strážce domácí svatyně překonat, což platilo i pro Silase Katompu Mvumpu a Chrise Führicha, kteří v nastavení nastřelili pouze před sebou stojící obránce.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele