29. kolo
21.04.2023 20:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hiroki Ito v souboji s Ermedinem Demirovičem (© AFP)

V důležitém zápase Stuttgart s Augsburgem jenom remizoval

Dělba bodů ve vzájemném duelu těchto dvou celků nebyla k vidění od září roku 2017. Od té doby šestkrát zvítězilo VfB a pouze dvakrát FCA. To se tentokrát ujalo brzkého vedení, které ztratilo až v závěrečné čtvrt hodině. Náskok na sestupové pásmo však - na rozdíl od soupeře z města automobilů - udrží i po devětadvacátém kole.

Svěřencům Enrica Maassena stačilo pouhých osm minut k tomu, aby se ujali vedení. Arne Maier z pravé strany krásně nacentroval na hranici malého čtverce, kde se hlavou prosadil Dion Beljo - 1:0. O odpověď se pokusil Chris Führich. Vůbec nemířil špatně, ale Tomáš Koubek zvládnul vyrazit na rohový kop.

Zbývající pasáž úvodní půle mnoho fotbalového vzruchu nepřinesla. V podstatě nejzajímavější moment se odehrál tehdy, když Borna Sosa střílel z přímého kopu do zdi. Žádný festival brankových příležitostí se nekonal ani po změně stran. Silas Katompa Mvumpa pochopil, že ze hry to asi nepůjde, a tak se snažil po souboji s Felixem Uduokhaiem na rozhodčím Christianu Dingertovi vymodlit penaltu. Bez úspěchu.

Pokutový kop nepřišel na pořad večera ani v 58. minutě, jelikož míč skončil Waldemarovi Antonovi na zádech, nikoli na jeho ruce. Dvacet minut poté Elvis Rexhbecaj zastavil za cenu žluté karty nebezpečný protiútok. Standardní situaci rozehrál Tiago Tomás do vápna, kde stanul tváří v tvář českému brankáři Wataru Endo. Napoprvé ještě neuspěl, avšak při dorážení už ano - 1:1.

Až do finálního hvizdu se už žádná další šance ve WWK Areně neurodila, a tak musí die Fuggerstädter doufat, že se jim podaří podeváté vyhrát až za týden ve Frankfurtu. Stuttgart zatím vyhrál pouze pětkrát, nicméně v dalším kole, kdy do Mercedes-Benz-Areny přijede nadále nepřesvědčivé výkony předvádějící Borussia Mönchengladbach, rozhodně není bez šance.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele