30. kolo
29.04.2023 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ermedin Demirović (© AFP)

Augsburg odváží z Deutsche Bank Parku ve Frankfurtu bod

Když si po pětadvaceti minutách vsítil Elvis Rexhbecaj vlastní gól, vypadalo to na další smolný duel pro FCA. Jenže po změně stran se podařilo vyrovnat, což ovšem neznamená, že by skvadra Enrica Maaßena hodit veškeré sestupové starosti za hlavu. Také Oliver Glasner se pomalu smiřuje s tím, že jeho mančaft bude v příští sezoně bez pohárové Evropy.

Úvodních pětadvaceti minut tedy nepřineslo žádný moment, který by diváky a divačky, kteří o posledním dubnovém víkendu vážili cestu na toto bundesligové klání, zdvihnul ze sedadel. Pak si ve středovém kruhu vzal balon Tuta a pelášil s ním až do šestnáctky, kde se mu příliš nevěnoval Renato Veiga, čehož rodák ze São Paula využil pro přízemní přihrávku, kterou Rexhbecaj nechtíc po zemi posunul za záda Tomáše Koubka - 1:0.

O pojistku se pokusil Ansgar Knauff a bohužel pro Eintracht ji nezařídil. V době, kdy se úvodní dějství pomalu stávalo minulostí, měl nápad zahrozit rovnou z přímého kopu střelec vítězné branky z finále mistrovství světa v roce 2014, tedy Mario Götze. Český gólman však tuhle myšlenku přečetl, a tak šel Augsburg do šaten pouze s drobným mankem.

Hned po změně stran se dobou ranou prezentoval Ermedin Demirović a Kevin Trapp musel vyrážet. Na opačném pólu Knauff vysunul Rafaela Borrého, jenž sice skóroval, nicméně Frank Willenborg po konzultaci s kolegou u videa tento zásah odvolal. A tak přišla na pořad odpoledne 58. minuta a s ní zásah, který přinesl radost všem, kdož drží palce die Fuggerstädter.

Ruben Vargas možná střílel. Kulatý předmět ve vzduchu stačil zasáhnout ve vápně číhající Ermedin Demirović, s čímž strážce frankfurtské svatyně nepočítal - 1:1. Následující pasáž už se musela obejít bez vyložených šancí. Snad s výjimkou té, o kterou se šest minut před vypršením řádné hrací doby postaral Tuta. Ke dvanácté výhře Orlů však nevedla.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele