3. kolo
20.08.2022 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Christoph Baumgartner (© AFP)

Leverkusen znovu ostrouhal, doma dokonce prohrál s Hoffenheimem o tři góly

Třetí zápas, třetí porážka. Bayer Leverkusen pokračuje v hrůzostrašném vstupu do Bundesligy a před vlastními diváky prohrál i s Hoffenheimem a to rovnou rozdílem třídy 0:3. Hosté byli v BayAréně velice efektivní a Hrádeckyho postupně překonali Baumgartner, Kramarić a Rutter.

V sestavě Leverkusenu nechyběli čeští reprezentanti Patrick Schick a Adam Hložek, zatímco na straně Hoffenheimu zůstal na lavičce Pavel Kadeřábek.

První nebezpečí vzešlo ze spolupráce hostí a Rutter jen hlavou přizvedl balón mimo domácí svatyni. O chvíli později předvedli útočnou akci i oba Češi. Hložek sklepl balón pro Schicka a tomu střela nesedla. Pak už začal úřadovat Hoffenheim a velmi mu dopomáhala laxnost v bránění Leverkusenu. V 9. minutě byl Christoph Baumgartner v obležení několika hráčů, přesto zvládl zakončit patou a překvapit brankáře Hrádeckyho i celou BayArénu. Vskutku originální gól. O pět minut později byl blízko vyrovnání Schick. Balón si krásně posunul a pak těsně minul, až to v ochozech zahučelo. Neuspěl ani technickou ranou Frimpong a následně se zase "předvedla" obrana Farmaceutů. Během náporu TSG vytáhl Hrádecky dobrý zákrok, ale hosté akci dohrávali a po dalším centru do šestnáctky zakončil na zadní tyči hlavou Andrej Kramarić - 2:0 pro Hoffenheim.

A mohlo být ještě hůře, protože z rychlého brejku vstřelil třetí branku Skov, ale tu sudí na základě VARu odvolal. Na vině byl předchozí faul na Adama Hložka, takže místo 3:0 zůstával náskok Hoffenheimu dvoubrankový a navíc musel Baumann čelit přímému kopu. Ten hosté přežili, protože Andrich trefil zeď.

První poločas ale nebyl z pohledu Leverkusenu ani trochu povedený a trenér Gerardo Seoane to dobře věděl. O přestávce tedy stáhl Hložka s Aranguizem a "čeřit vodu" měli Palacios s Demirbayem.

Bayer skutečně začal aktivněji, ale technickou střelu Palaciose Baumann bez problému lapil. Větší příležitost měl Schick, jehož střelu na cestě do branky zase zastavil vlastní spoluhráč Azmoun. Nápor domácích byl postupně tlumen a o nějaké velké převaze nemohla být řeč. Hoffenheim navíc dál hrozil z brejků a jeden z nich nevyřešil ideálně Rutter. Stejný hráč měl ale ještě jednu šanci a tu chopil za pačesy. Čtvrthodinu před koncem si ve vápně navedl balón na levačku a skvěle umístěnou ranou nedal Hrádeckymu šanci - 3:0. To už byl na hrací ploše i Pavel Kadeřábek. V BayAréně v tu chvíli bylo rozhodnuto. Nakonec se nekonala ani korekce, protože Demirbay trefil z přímáku tyčku. Mizerný vstup Bayernu do nové sezony pokračuje.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, o2tv.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele